Valsspelen in Wordle: zo raad je elke dag het woord

© PXimport

Valsspelen in Wordle: zo raad je elke dag het woord

Geplaatst: 11 oktober 2022 - 07:13

Aangepast: 25 november 2022 - 11:50

Wesley Akkerman

Wordle is nog steeds erg populair, al is de grootste hype wel achter de rug. Speel je het spelletje nog steeds graag en kun je wel wat hulp gebruiken? Met deze Wordle-tips lukt het je om dat elke dag voor elkaar te krijgen.

De regels van Wordle zijn vrij rechttoe, rechtaan: je moet het vijfletterwoord van de dag zien te raden in zes pogingen. Na iedere poging kleurt er hopelijk een blokje groen: dit betekent dat je de juiste letter op de juiste positie hebt staan. Een geel blokje betekent dat je wel de juiste letter hebt, maar dat deze nog op de verkeerde plek staat. Het spelletje toont eigenlijk veel gelijkenissen met Lingo.

Erg makkelijk is het puzzeltje niet en wellicht kun je wat extra hulp gebruiken. 

Als je nog enigszins eerlijk wil spelen, maar gewoon niet op een woord kan komen, dan kun je een hulpmiddel als WordHippo gebruiken. Je kunt heel gemakkelijk en snel woorden opzoeken die bepaalde letters hebben, waardoor je wellicht sneller tot de juiste conclusie komt. Je stelt in welke letters een woord moet hebben en op welke positie die staan, en de zoekmachine doet de rest. 

Hoe nauwkeuriger je zoekt, hoe nauwkeuriger de resultaten zijn, natuurlijk. Wees dus zorgvuldig in het valsspelen tijdens je dagelijkse potje Wordle, dan komt het ongetwijfeld helemaal goed.

Valsspelen in Wordle

Nu komen we aan bij het daadwerkelijke valsspelen. Open Wordle in een incognitotab binnen je browser en speel het spelletje als normaal. Misschien raad je het woord, misschien niet. Na maximaal zes keer raden, staat het juiste antwoord sowieso in beeld. Dat antwoord kun je dan gebruiken in je normale speelsessie, zodat het net lijkt alsof je altijd het juiste woord na één keer raden geraden hebt. Dat levert toch al gauw 2 internetpunten op, die dag.

De laatste optie bederft het spel behoorlijk. Wanneer je de bovenstaande opties gebruikt, dan speel je het spel tenminste nog. De derde optie haalt het spel uit het spelen en laat je simpelweg meteen het juiste woord invoeren. 

De maker van Wordle, Josh Wardle, heeft namelijk de oplossingen voor alle vijfletterwoorden op de website opgeslagen. En die woorden zijn gewoon in te zien binnen het JavaScript van de site. Wil je dus alle antwoorden voor de komende dagen? Dat regel je zo.

 

© PXimport

Open Google Chrome en ga naar de website van Wordle. Open de instellingen, ga naar Meer hulpprogramma’s en druk op de optie voor ontwikkelaarsopties. Druk nu op JavaScript en druk Ctrl + R in. In beeld staat nu het document main.c1506a22.js. Je ziet nu heel veel code staan, dus we zijn er nog niet. Kopieer de volledige code en plak hem in een tekstverwerker.

Zoek nu het woord op dat Wordle als laatste gebruikte als puzzel, zodat je weet wat de oplossing voor morgen, overmorgen en de weken erna is. Druk op Ctrl + F voor het opzoeken van het woord van gisteren of vandaag en ga vanaf dat punt voortaan te werk. Wie weet kijkt er dan iemand tegen je op op Twitter.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000