MySpace Music vanaf september van start

© CIDimport

MySpace Music vanaf september van start

Geplaatst: 24 juli 2008 - 07:07

Aangepast: 17 november 2022 - 08:48

Redactie

MySpace CEO Chris DeWolfe heeft aangekondigd dat MySpace Music vanaf september z'n debuut maakt. In april kondigde MySpace al aan dat ze een eigen muziekdienst wilden starten. Drie van de vier grote muziekmaatschappijen doen mee aan de nieuwe muziekdienst van MySpace; alleen EMI heeft nog niet besloten.

MySpace CEO Chris DeWolfe heeft aangekondigd dat MySpace Music vanaf september z'n debuut maakt. In april kondigde MySpace al aan dat ze een eigen muziekdienst wilden starten.Drie van de vier grote muziekmaatschappijen doen mee aan de nieuwe muziekdienst van MySpace; alleen EMI heeft nog niet besloten. MySpace Music gaat streaming muziek, onbeveiligde mp3-downloads, ringtones en aanverwante muziekmerchanise zoals t-shirts aanbieden. DeWolfe deed zijn aankondiging tijdens een Fortune Brainstorm-conferentie in Californië. Geld zal worden verdiend met advertenties en betaalde downloads.

De nieuwe stap komt op een moment dat MySpace marktaandeel aan het verliezen is ten opzichte van Facebook. MySpace is in de VS met een marktaandeel van 73 procent nog steeds het grootste sociale netwerk, volgens cijfers van onderzoeksbureau Hitwise. Facebook staat met 17 procent op de tweede plaats, maar groeit snel, ook in andere landen. In het Verenigd Koninkrijk is Facebook inmiddels al het grootste sociale netwerk, met 45 procent marktaandeel - een groei van 188 procent. Voorheen was Bebo.com het grootste Britse netwerk; dat is nu gezakt naar 25 procent. Ook in Nederland is te merken dat Facebook naast marktleider Hyves in opkomst is, al zijn er nog geen exacte cijfers bekend. FaceBook heeft met iLike een eigen muziekdienst achter de hand maar artiesten kiezen voor het promoten van nieuwe cd's en de communicatie met fans liever voor een eigen profielpagina op MySpace.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000