Facebook betaalt $40.000 aan hackers

© CIDimport

Facebook betaalt $40.000 aan hackers

Geplaatst: 31 augustus 2011 - 05:18

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:37

Redactie ID.nl

Facebook heeft in drie weken tijd $40.000 aan hackers uitgekeerd. Net als Mozilla, Google en andere bedrijven, looft Facebook sinds begin deze maand beloningen uit voor het vinden van bugs die het ontwikkelteam zelf niet heeft ontdekt.

Het minimum bedrag dat betaalt wordt voor het vinden van een bug is $500 dollar maar wanneer het een ernstige bug betreft, kan dat bedrag flink oplopen tot maximaal $5000. Dit is al een keer uitgekeerd. Een beveiligingsonderzoeker die 7 ernstige bugs aan het licht bracht, incasseerde in totaal al zo’n $7000,-. 

Hackers verbeteren veiligheid Facebook

Deze manier van werken waarbij iedereen bugs kan aanmelden bij Facebook zorgt ervoor dat de veiligheid van Facebook wordt verbeterd. Uiteraard moeten de deelnemers wel verklaren dat ze de bugs enkel aan Facebook rapporteren. Hoewel Facebook ook een intern team en een aantal externe krachten heeft die op bugs jagen, kregen ze ook vaak meldingen van onafhankelijke beveiligingsonderzoekers. In 2010 besloot Facebook een systeem op te zetten waarbij dergelijke meldingen gemaakt konden worden en waarbij Facebook beloofde de boodschapper niet te vervolgen. Niet alleen hoeven de hackers niet te vrezen voor vervolging, sinds kort kunnen ze dus zelfs geld verdienen met het blootleggen van fouten in Facebook.


Facebook Apps

Graham Clulely van beveiligingsbedrijf Sophos zegt dat hackers die kwaad in de zin hebben de bugs toch niet aan Facebook gaan melden omdat ze er meer voor kunnen vangen in het illegale circuit. Ook geeft hij aan dat Facebook-gebruikers het meeste last zullen ondervinden van onbetrouwbare Facebook-applicaties van andere bedrijven en dat die niet onder het programma vallen. Volgens Facebook zijn er meer dan een miljoen ontwikkelaars voor het Facebook-platform waardoor de kans groot is dat er ook malware tussen zit. Clulely vind dan ook dat Facebook zijn netwerk moet afschermen en alleen applicaties moet toestaan van betrouwbare ontwikkelaars.

[Via: BBC.co.uk]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten