Dell verkoopt vanaf maart een nieuwe monitor, die een 8K-resolutie aankan. Het zou de eerste 8K-monitor op de markt moeten worden, tenzij andere fabrikanten eventueel nog onaangekondigde modellen eerder lanceren.

De Dell UltraSharp 32 Ultra HD 8K Monitor heeft zoals de naam doet vermoeden een schermgrootte van 32 inch, met een maximale resolutie van 7680 x 4320 pixels.

De pixeldichtheid bedraagt 280 ppi, met een helderheid van 400 nits, een verversingssnelheid van 60 Hz en een kijkhoek van 178 graden. De monitor kan 1.07 miljard kleuren weergeven.

Prijs

Volgens Dell is de monitor met name interessant voor professional, zoals video-editors en fotografen. Met een prijskaartje van 4999 dollar is het scherm vooralsnog minder geschikt voor de gemiddelde consument. 

De monitor komt in mei uit in Nederland. Europrijzen zijn nog niet bekend.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000