Delen van link laat iOS en macOS crashen

© CIDimport

Delen van link laat iOS en macOS crashen

Geplaatst: 17 januari 2018 - 07:43

Aangepast: 16 november 2022 - 13:27

Redactie

iOS- en macOS-gebruikers hebben een link ontdekt die hun apparaten laat vastlopen zodra ze deze versturen of ontvangen via de Berichten-app.

Daarvoor waarschuwt o.a. de site 9to5Mac. De link in kwestie lijkt naar een github-pagina te leiden. Maar zodra er op getikt wordt, ontstaan allerlei problemen op je iPhone of Mac. 

Zo kunnen de apparaten vastlopen of spontaan opnieuw opstarten. Wanneer in de Berichten-app de chat waarin de link te vinden is opnieuw wordt geopend, loopt de Berichten-app van zowel de zender als de ontvanger vast. 

Voorkomen

Verder is er geen accuut gevaar, maar vervelend is het wel. In het verleden doken dit soort voorvallen wel vaker op. Ook dit is weer tpyisch een gevalletje 'voorkomen is beter dan genezen'. Wees dus extra waakzaam wanneer je een github-linkje toegestuurd krijgt.

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000