Consumentenbond haalt frauduleuze apps uit Play Store

Consumentenbond haalt frauduleuze apps uit Play Store

Desktops & monitoren

Geplaatst: 7 juli 2017 - 07:12

Dankzij de Consumentenbond zijn verschillende frauduleuze Android-apps door Google uit de Play Store gehaald. Maar het blijft oppassen, waarschuwt de waakhond.

Het betreft apps die gebruikers stiekem aan een betaalde sms-dienst binden. Voorbeelden zijn DDplayer, Yes  Star, Lovely Locker, Cute Camera en Pretty Pictures. Deze apps hebben maanden in de Play Store gestaan, volgens de Consumentenbond mag Google dus wel wat strenger controleren.

Geld terug

Na het installeren van de apps werd wekelijks meteen 7,50 euro afgeschreven. Gebruikers gaven daarvoor verder geen expliciete toestemming. Gedupeerden kunnen hun geld terugkrijgen van Bluetiq, het bedrijf achter de applicaties, zodra ze zich aanmelden bij het klachtenkompas van de Consumentenbond. Ook zegt Bluetiq te stoppen met deze praktijken.

 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000