Logitech ERGO K860 - Prettig draadloos ergonomisch toetsenbord

© PXimport

Logitech ERGO K860 - Prettig draadloos ergonomisch toetsenbord

Computer accessoires

Geplaatst: 8 mei 2021 - 05:07

Aangepast: 25 november 2022 - 10:55

Robbert Brus

Met een standaard toetsenbord neem je eigenlijk een onnatuurlijke houding aan. Je polsen staan naar binnen en dit zorgt voor wat meer spanning op de schouders. Wie niet dagelijks uren hoeft te schrijven zal niet snel klachten krijgen, maar de mensen die er de hele dag mee werken kunnen uiteindelijk klachten ervaren.  Het draadloze Logitech ERGO K860 is een goed begin voor wie klachten wil voorkomen of ze verminderen.

Het Logitech ERGO K860 toetsenbord is een zogenaamd gesplitst toetsenbord met een curved ontwerp. Het idee achter dit ontwerp is dat de gebruiker een natuurlijkere houding aanneemt en zo de stress op de polsen en schouders verminderd. Zo geeft Logitech zelf aan dat uit onderzoek is gebleken dat de activiteit van de bovenste monnikskapspier met 21 procent wordt verminderd. Onder het toetsenbord vind je voetjes om te kantelen niet aan de bovenzijde, maar de onderkant waar je polsen rusten. Dit is voor mensen die werken achter een zit-sta bureau. Tijdens het staand werken kunnen de voetjes uitgeklapt worden wat voor een betere werkhouding zorgt.

© PXimport

© PXimport

Tijdens de test ervaren we na enige gewenning een merkbaar verschil. Het ontwerp lokt uit om het toetsenbord wat meer naar je toe te schuiven, zodat je polsen wat meer rusten op de kussens. Hierdoor neem je automatisch een rechtere houding aan wat weer zorgt voor minder spanning op de schouders. 

Polssteun

De polssteun is opgebouwd uit verschillende materialen waaronder traagschuim afgewerkt met een dikke geweven stof en een vlekbestendige gladde coating die gemakkelijk te reinigen moet zijn. Hoewel de polssteun geïntegreerd is in het toetsenbord, was deze vrij gemakkelijk te verwijderen via een paar schroeven aan de onderzijde. Het zou een goede zet van Logitech zijn als deze polssteunen uiteindelijk ook los aangeboden worden, zeker met oog op duurzaamheid en het milieu. 

© PXimport

© PXimport

Functionaliteit

De toetsen van het K860-toetsenbord zijn low-profile en vergelijkbaar met die van veel notebooks. Het toetsenbord kan aan drie verschillende apparaten gekoppeld worden en is gemakkelijk, met één druk op een van de Easy-Switchtoetsen wisselen van het ene naar het andere apparaat. Dat is vooral prettig als je naast je computer nog een tablet of smartphone op je bureau hebt staan. Extra mediafuncties zitten verstopt onder de functietoetsen en worden geactiveerd door deze samen met de fn-toets in te drukken.  

© PXimport

© PXimport

Conclusie

Het Logitech ERGO K860 toetsenbord is een erg prettig toetsenbord tijdens de schrijfwerkzaamheden. Door het ontwerp neem je automatisch een betere zithouding aan en wordt de druk op de schouders en rug merkbaar verminderd. De feature waarmee je gemakkelijk tussen je computer, laptop, tablet en/of smartphone kunt wisselen wordt erg gewaardeerd. Wel hopen we dat Logitech de mogelijkheid gaat bieden om zelf het kussen te vervangen. 

8,0

ONS OORDEEL

Logitech ERGO K860

Pluspunten

Prettige typhouding

Polssteun in hoogte verstelbaar

Merkbaar minder gespannen werkhouding

Minpunten

De polssteun zit met schroeven vast

Alleen draadloos te verbinden

Vraagt enige gewenning

Conclusie

**Prijs** € 129,- **Besturingssysteem** Windows 8 of 10, macOS 10.13 of nieuwer **Batterijen** 2xAAA **Gewicht** 395 gram **Aansluitingen** 2.4 GHz USB receiver, Bluetooth low energy technology **Afmetingen** 233 x 456 x 48 mm **Gewicht** 1160 gram **Kabellengte** 2.5 m pc-kabel/ 1.5 m console kabel **Website** [www.logitech.com](https://www.logitech.com/nl-nl/products/keyboards/k860-split-ergonomic.html)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000