Je thuiswerkplek schoon en georganiseerd houden doe je zo

© PXimport

Je thuiswerkplek schoon en georganiseerd houden doe je zo

Computer accessoires

Geplaatst: 31 augustus 2021 - 10:41

Aangepast: 25 november 2022 - 11:07

Wesley Akkerman

De omgeving waarin je werkt heeft invloed op het werk dat je uitvoert. Een nette omgeving zorgt ervoor dat je vaak beter kunt werken, blijkt uit onderzoek. Merk je dus dat je thuis of op kantoor niet vooruit te branden bent, dan kan het helpen even je bureau op te ruimen.

Je werkplek opruimen hoeft helemaal niet zoveel geld te kosten. Sterker nog, sommige tips zorgen ervoor dat je ergens helemaal geen geld meer aan hoeft uit te geven. En als je al wel iets moet aanschaffen voor het opruimen, dan zijn die dingen vaak online voor een schappelijke prijs te koop.

Ga digitaal

Het komt nog steeds voor dat mensen heel veel papier op hun bureaus hebben liggen. Aantekeningen, geprinte documenten die je moet nalezen, bonnetjes – het kan tegenwoordig allemaal digitaal opgeslagen en verwerkt worden. Aantekeningen kun je maken binnen tekstverwerkers, bonnetjes kun je inscannen en andere documenten kun je gewoon digitaal bewaren. En wil je ergens aan herinnerd worden (waarschijnlijk de reden waarom het op je bureau ligt), stel dan een herinnering in via mail, een stemassistent of je digitale agenda.

Hang (ongebruikte) items op

Gebruik je bepaalde apparaten of andere dingen niet op een bepaald moment? Dan kun je ze natuurlijk in een lade of doos stoppen, maar je kunt ze ook ophangen met klittenband (wanneer je bijvoorbeeld geen lades hebt en niet te veel dozen wil neerzetten in je kantoor). Hang één kant van de band aan de muur en de andere kant op bijvoorbeeld je toetsenbord. Ben je klaar met werken? Hang je toetsenbord dan op. Heb je hem nodig? Dan haal je hem weer van de muur. Zo kun je je bureau ook voor andere dingen gebruiken na het werken. 

In het verlengde hiervan kun je op deze manier ook aan kabelmanagement doen. Bundel allerlei kabels die toch al bij elkaar hangen via een klittenband en hang die bundel op een plek op die je niet goed ziet. Zo blijven de kabels bij elkaar en hangen ze niet in het zicht; dat oogt veel netter. En over kabelmanagement gesproken: je kunt kabels ook met speciale haken of gootjes wegwerken. Dergelijke producten kleven aan de muur met dubbelzijdig tape, maar als je wil kun je hier ook natuurlijk klittenband voor gebruiken. Net wat je prettiger vindt.

© PXimport

Microvezeldoekjes op thuiswerkplek

Leg voor de zekerheid een pak met microvezeldoekjes in de buurt, zodat je je thuiswerkplek snel schoonmaakt en schoonhoudt. Neem je toetsenbord, laptop, computer of beeldscherm geregeld af, zodat het stof zich niet opstapelt. Bovendien kun je grotere doeken bijvoorbeeld over je apparatuur draperen aan het einde van de dag, zodat er überhaupt geen stof op komt.

Kleine bakjes voor kleine spullen

Je hebt vast nog wel ergens een klein bakje van over. Bijvoorbeeld een metalen bakje dat bij dobbelstenen voor tabletopspellen zat, bijvoorbeeld. Dergelijke kleine bakjes zijn handig voor het opslaan van allerlei kleine dingen, zoals paperclips en usb-sticks. Zo liggen die niet wijdverspreid op je bureau en heb je ze altijd bij de hand wanneer je er eentje zoekt. Andere dozen die je op deze manier recyclet zijn bijvoorbeeld schoenendozen of dozen waar tissues in zaten.

Label lades en dozen

Gebruik je veel lades en dozen? Label ze dan. Dat kun je met een labelapparaat doen of je maakt er zelfs iets moois van. Zo weet je veel sneller wat er precies in een bepaalde lade ligt, mits je je natuurlijk aan je eigen systeem houdt. Handig ook voor mappen, met daarin belangrijke papieren die echt niet weg kunnen. Of opladers, zodat je weet welke lader bij welk apparaat hoort.

Maak gebruik van accessoires

Verschillende accessoires kunnen helpen bij zowel het comfortabel werken als een mooi aanzicht. Als je een laptophouder koopt, koop er dan eentje die bij de rest van het interieur past en bijvoorbeeld rust uitstraal door een houten variant uit te kiezen. Daarnaast kun je kasten kopen die deuren hebben, zodat je ze dicht kunt doen. Zo zie je niet constant wat er in de kast ligt, wat voor minder stof en afleiding zorgt. Tot slot: gebruik zo veel mogelijk draadloze producten, zoals toetsenbord en muizen. Dan hangen er ook geen onnodige draden. Een rustige, opgeruimde thuiswerkplek zorgt voor een rustig, opgeruimd hoofd, waardoor je je werk perfect kunt uitvoeren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000