Video: Black Friday 2022 wordt anders dan voorgaande jaren

© PXimport

Video: Black Friday 2022 wordt anders dan voorgaande jaren

Televisie

Geplaatst: 24 november 2022 - 13:14

Aangepast: 24 november 2022 - 13:54

Redactie

Op vrijdag 25 november is het Black Friday. Voor koopjesjagers een dag die gemarkeerd staat in de agenda. Toch lijkt Black Friday dit jaar anders te worden dan voorgaande jaren. In onze video leggen we je uit waarom en geven we je handige tips.

Black Friday is een koopjesdag die overgewaaid is vanuit de VS, waar de vrijdag na Thanksgiving doorgaans een vrije dag is waarop veel mensen starten met het kopen van cadeaus voor de feestdagen. Hier in Nederland wordt dat een beetje anders aangevlogen, niet gek ook, aangezien wij geen Thanksgiving of vrije vrijdag hebben. Veel webwinkels laten hun aanbiedingen over een week of zelfs een maand doorlopen om extreme drukte en lege schappen te voorkomen.

Ook zijn er kritische geluiden. De aanbiedingenjacht maakt niet bepaald het duurzame in consumenten los.

Orange is the new Black Friday

Black Friday 2022 wordt echter net even anders dan voorgaande jaren. Dit jaar kunnen de winkelstraten ook weer meedoen, omdat er geen Corona-regels meer gelden. Ook staat er meer op de agenda voor 25 november: het WK in Qatar. Waar overigens nog veel meer kritische geluiden op zijn. Sterker nog, tijdens Black Friday treedt Nederland aan tegen Ecuador (om 17:00).

Andere factoren spelen ook een rol. De torenhoge inflatie, de grote voorraden waar winkels vaak mee zitten en het chiptekort. Wat er verandert en wat voor aanbiedingen we kunnen verwachten leggen we uit in onze video.

Watch on YouTube

Wil je meer video's zien? Abonneer je dan op het YouTube-kanaal van ID.nl.

Tips voor koopjesjagers

Toch is het wellicht niet het beste idee om het (digitale) winkelmandje vol te gooien met allerlei impulsaankopen vanwege de aanbiedingssticker. Op Kieskeurig.nl kun je bijvoorbeeld bij de Prijsdalers zien welke producten écht goed zijn afgeprijsd. Ook loont het om hier de prijshistorie van een product te zien, om te kijken wat een product de afgelopen maanden gekost heeft.

Geen aanbieding missen?

Volg het liveblog op Nu.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000