ID.nl logo
Review OnePlus Nord Buds 3 Pro – Gebalanceerde audioweergave
© Wesley Akkerman
Huis

Review OnePlus Nord Buds 3 Pro – Gebalanceerde audioweergave

Met de Nord-serie probeert OnePlus aantrekkelijk(er) geprijsde producten neer zetten die veel voor weinig aanbieden. De OnePlus Nord Buds 3 Pro is een setje bluetoothoordoppen met een adviesprijs van 79 euro, die beschikken over een redelijke lange adem en ruisonderdrukking.

Goed
Conclusie

Binnen dezelfde prijscategorie als de OnePlus Nord Buds 3 Pro treffen we onder meer de Xiaomi Redmi Buds 5 Pro en Fresh 'n Rebel Twins Ace aan. Die setjes zijn inmiddels wel wat goedkoper. Qua accu gaan ze ongeveer even lang mee allemaal en ook qua ruisonderdrukking en comfort gaan ze redelijk gelijk op (al scoort de Xiaomi op het laatste punt wat slechter). Van de drie heeft de OnePlus wel de meest gebalanceerde sound, waardoor die het toch wint. En via de equalizer is het mogelijk dat geluid verder te personaliseren op je eigen gehoor; wel zo tof.

Plus- en minpunten
  • Balans in audio
  • Pasvorm
  • Bestand tegen water
  • Dubbele verbinding
  • Ruisonderdrukking redelijk
  • Weinig audio-codecs
  • Doosje zonder IP-certificaat

De laatste keer dat we naar een setje OnePlus-oordoppen keken, was toen de OnePlus Buds 3 uitgebracht werden. Ook hebben we de OnePlus Buds 2 Pro bekeken. Allebei deze producten vallen niet binnen de goedkopere reeks, maar bieden op hun eigen manier vaak een mooi pakket aan specificaties en acceptabele ervaringen aan, zonder dat je daarvoor diep in de buidel hoeft te tasten. Met de OnePlus Nord Buds 3 zet het merk een lager geprijsd product in de markt. De vraag is nu in hoeverre de bezuinigingen ten koste gaan van de algemene luisterervaring.

Dat Oppo en OnePlus producten met elkaar uitwisselen en opnieuw uitbrengen onder een andere (merk)naam, is geen verrassing meer. Normaliter zouden we hier stevig op hameren, zodat je als consument weet wat je in huis haalt of waar het product vandaan komt. In dit geval is de OnePlus Nord Buds 3 Pro een nieuwe iteratie van de Oppo Enco Air 4 Pro. Het enige verschil tussen de twee setjes is dat de Nord Buds geen ondersteuning voor hi-res-audio hebben. Omdat de Air 4 Pro officieel niet in Nederland uitgebracht is, tillen we er dit keer wat minder zwaar aan.

©Wesley Akkerman

Gespikkelde ontwerp, waarom?

Of het nu Oppo of OnePlus is, dat maakt voor het ontwerp niet uit. Het zeepvormige doosje ligt lekker in de hand, heeft een fijn klepje en past in een broekzak of handtas. Op het omhulsel, gemaakt van kunststof, is eenzelfde motief gedrukt zoals we dat tegenkomen op onder meer de (veel duurdere) koptelefoons Sennheiser HD 620S en Audio-Technica ATH-S300BT. Waarom allerlei audiomerken ineens voor die spikkels kiezen, is ons een raadsel. Wellicht moet het een speels of ruimte-achtig karakter geven, maar de producten ogen volgens ons een beetje vies.

De oordoppen zelf zijn dan weer egaal van kleur, en bestaan uit twee lagen. De onderste laag, die op het steeltje, is gemaakt van mat plastic, terwijl de bovenste laag van glimmend plastic is. Het steeltjesontwerp is overigens niet voor iedereen even fijn. Voor mensen met lang haar geldt dat de dopjes gemakkelijk uitvliegen wanneer je even je haar achter je oren vandaan haalt. En anders trek je je haren mee bij het uitdoen. Bovendien voelt de onderkant van dat steeltje wat nutteloos aan, omdat de aanraakgevoelige bediening zich meer op het ronde deel van het oordopje bevindt.

Gewoon met een rubberen tip

Waar we dan weer wel blij om zijn, is het feit dat er rubberen tips (het onderdeel dat in je oren verdwijnt) bij zitten. Samsung biedt met de Galaxy Buds3 ook ‘goedkopere’ oordoppen aan (à 179 euro), maar die hebben geen rubberen tips. In plaats daarvan zit de gladde behuizing direct in het oor, net zoals de gewone AirPods. Die glijden in onze ervaring toch wat gemakkelijker uit het oor, waardoor zo’n rubberen tip de voorkeur geniet. Verder is het top dat de behuizing een IP55-certificaat heeft, want daardoor kun je ze prima in de regen of tijdens het sporten gebruiken.

©Wesley Akkerman

Voor minder dan 80 euro ben je verder voorzien van een recente bluetoothversie (5.4), Google Fast Pair (waardoor koppelen moeiteloos gaat op Android) en een batterijduur van 5,5 tot 12 uur. Dat is afhankelijk van of je de ruisonderdrukking gebruikt. Het doosje kan de accuduur oprekken tot 20 (met) of 44 uur (zonder). Dat is niet verkeerd, maar ook niet uitmuntend. De ruisonderdrukking is bovendien zeer redelijk en past zich steeds aan, aan je omgeving. Hoge tonen hoor je meestal nog wel, maar veel wordt gelukkig gefilterd.

Weinig codecs, maar…

In de behuizing treffen we drivers van 12,4 millimeter aan. Daarnaast is er ondersteuning voor audio-codecs SBC en AAC. Uitgebreid is anders, maar zo kun je in elk geval gewoon naar een redelijke muziekkwaliteit luisteren op Android, iOS en Windows. Verder is het mogelijk met twee apparaten tegelijkertijd verbinding te maken. Handig voor wanneer je op kantoor werkt en vaak online meetings hebt, en ook zo nu en dan moet bellen. Dan hoef je niet steeds te wisselen. De microfoonkwaliteit is daarnaast acceptabel: we hebben geen gekke feedback ontvangen.

De audiokwaliteit past prima bij de prijs van deze set oordoppen. We zijn heel blij om te horen dat OnePlus zich iets minder focust op een hevig basgeluid, waardoor andere tonen veel meer de ruimte krijgen. Niet dat de muziek ruimtelijk klinkt, maar wel wat breder en gebalanceerd. Dat is allemaal relatief natuurlijk, want echt open klinkt het setje niet. Er is tussen de toonlagen zelf weinig ruimte beschikbaar, waardoor sommige instrumenten gesmoord kunnen worden. Maar de audio klinkt gelukkig niet onnodig zwaar, dof of modderig, en dat is al heel wat.

Daar voegen we wel aan toe dat we flink hebben zitten spelen met de equalizeropties in de HeyMelody-app. Die app is verplicht als iemand de OnePlus Buds Nord 3 Pro zonder een OnePlus-toestel gebruikt. Heb je wel zo’n smartphone, dan worden de verschillende opties gepresenteerd binnen de Android-omgeving. Binnen de app tref je opties aan voor een gebooste bas en meer. Wanneer je niet met die instellingen speelt, dan kan de muziek wel wat donker en basachtig klinken. Dus we raden aan even de moeite te nemen om er zelf wat van te maken.

OnePlus Nord Buds 3 Pro kopen?

Binnen dezelfde prijscategorie als de OnePlus Nord Buds 3 Pro treffen we onder meer de Xiaomi Redmi Buds 5 Pro en Fresh 'n Rebel Twins Ace aan. Die setjes zijn inmiddels wel wat goedkoper. Qua accu gaan ze ongeveer even lang mee allemaal en ook qua ruisonderdrukking en comfort gaan ze redelijk gelijk op (al scoort de Xiaomi op het laatste punt wat slechter). Van de drie heeft de OnePlus wel de meest gebalanceerde sound, waardoor die het toch wint. En via de equalizer is het mogelijk dat geluid verder te personaliseren op je eigen gehoor; wel zo tof.


Meld je aan voor het Koptelefoonwijzer Eindrapport 2024

Door het invullen van jouw naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van de Kieskeurig.nl Koptelefoonwijzer-resultaten. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl nieuwsbrief.

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 4K QLED-televisies onder de 500 euro
© Samsung
Huis

Waar voor je geld: 5 4K QLED-televisies onder de 500 euro

Bij ID.nl zijn we gek op producten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we daarom binnen een bepaald thema naar zulke deals. Vandaag hebben we vijf 4K QLED-tv's onder de 500 euro voor je gevonden. Ideaal voor wie wil genieten van haarscherpe beelden en realistische kleuren zonder zijn of haar budget te overschrijden.

Disclaimer

Op het moment van schrijven zijn de televisies bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 500 euro. De prijzen kunnen schommelen.


Hisense 43A7NQ

De Hisense 43A7NQ biedt verrassend veel voor zijn formaat en prijs. Deze 43 inch QLED-tv levert levendige kleuren dankzij Quantum Dot Color en biedt ondersteuning voor maar liefst vier HDR-formaten, waaronder Dolby Vision IQ en HDR10+. De 4K AI-upscaler tilt oudere content naar een hoger kwaliteitsniveau, zodat ook SD- en HD-beelden scherp en helder ogen. Het geluid wordt verzorgd door twee speakers met Dolby Atmos, wat zorgt voor een ruimtelijk en indrukwekkend geluid. De tv draait op het overzichtelijke VIDAA-platform en ondersteunt handige functies zoals spraakbesturing, bluetooth-koppeling en Game Mode.

Beelddiagonaal: 43 inch (109 cm)
HDR-ondersteuning: Dolby Vision IQ, HDR10, HDR10+, HLG
Smart TV-platform: VIDAA
Bijzonderheden: Quantum Dot Color, AI-upscaling, Dolby Atmos, Game Mode

TCL 43P7K

De TCL 43P7K is een veelzijdige 43 inch QLED-tv met een hoge helderheid van 430 nits en ondersteuning voor alle gangbare HDR-formaten zoals HDR10+ en Dolby Vision. Hierdoor ogen beelden levendig en scherp, met mooie kleurgradaties. Deze televisie draait op Google TV, wat betekent dat je kunt rekenen op een slimme en overzichtelijke interface met ondersteuning voor spraakbediening via Google Assistent of Alexa. Ook stream je gemakkelijk content vanaf je smartphone met Apple AirPlay of ingebouwde Chromecast. De Game Master-modus en ALLM maken dit een goede keuze voor casual gamers.

Beelddiagonaal: 43 inch (109 cm)
HDR-ondersteuning: Dolby Vision, HDR10+, HDR10, HLG
Smart TV-platform: Google TV
Bijzonderheden: Google Assistent, Game Master, 430 nits helderheid, AirPlay

Samsung QE50Q60D

De Samsung QE50Q60D is een 50 inch televisie met QLED-schermtechnologie die garant staat voor levendige kleuren en een hoge helderheid. Dankzij Quantum HDR en 100% kleurvolume oogt elk beeld natuurgetrouw, met rijke details en krachtig contrast. De Dual LED-achtergrondverlichting verbetert bovendien de kijkhoek, waardoor iedereen in de kamer geniet van hetzelfde beeld. De tv draait op het gebruiksvriendelijke Tizen-platform, dat snelle toegang geeft tot je favoriete apps. Ook bijzonder is de ondersteuning voor cloud gaming – je hebt geen console nodig om meteen te spelen. Met het Air Slim Design is deze tv slechts 26 mm dun, en de in hoogte verstelbare voet biedt ruimte voor een soundbar. Je krijgt er bovendien een Solar One Remote bij waarmee je meerdere apparaten aanstuurt.

Beelddiagonaal: 50 inch (126 cm)
HDR-ondersteuning: HDR10, HDR10+
Smart TV-platform: Tizen
Bijzonderheden: verstelbare standaard, cloud gaming, Solar Remote, slechts 26 mm dik

Salora 43QLED320

Met de Salora 43QLED320 haal je een compacte 43 inch QLED-tv in huis die qua beeldkwaliteit verrassend goed presteert. De combinatie van HDR10, Dolby Vision en HLG zorgt voor diepe contrasten en heldere kleuren, ook bij donkere scènes. Dankzij het Android TV-platform heb je toegang tot talloze apps zoals Netflix, YouTube en Disney+. De ingebouwde Chromecast maakt streamen vanaf je telefoon of laptop bijzonder eenvoudig. Ook zijn er drie HDMI 2.1-poorten aanwezig, ideaal voor het aansluiten van een gameconsole. Het frameloze ontwerp geeft deze televisie een moderne uitstraling, terwijl bluetooth en wifi zorgen voor goede draadloze connectiviteit.

Beelddiagonaal: 43 inch (109 cm)
HDR-ondersteuning: Dolby Vision, HDR10, HLG
Smart TV-platform: Android TV
Bijzonderheden: ingebouwde Chromecast, HDMI 2.1, frameloos design

Hisense 55E7NQ PRO

De Hisense 55E7NQ PRO is een serieuze kandidaat voor wie zowel wil genieten van films als games. Met een indrukwekkende verversingssnelheid van 144 Hz en ondersteuning voor FreeSync Premium loopt alles vloeiend en zonder haperingen. Het 55 inch QLED-paneel toont heldere kleuren en diepe zwarttinten, terwijl de Dolby Vision IQ-technologie zich aanpast aan de lichtomstandigheden in je kamer. De Dolby Atmos-audio zorgt ervoor dat het geluid net zo meeslepend is als het beeld. Het VIDAA-platform biedt toegang tot alle bekende apps en reageert snel en intuïtief. Dankzij vier HDMI 2.1-poorten is aansluiten van je game-pc of console geen enkel probleem.

Beelddiagonaal: 55 inch (139 cm)
HDR-ondersteuning: Dolby Vision, Dolby Vision IQ, HRD10, HDR10+, HLG
Smart TV-platform: VIDAA
Bijzonderheden: 144 Hz, FreeSync Premium, IMAX Enhanced, 40 watt audio

▼ Volgende artikel
Van zelf ijs maken tot de hitte verdrijven uit huis: 5 verkoelende leestips
© ID.nl
Huis

Van zelf ijs maken tot de hitte verdrijven uit huis: 5 verkoelende leestips

🌡️ Man man man, wat is het heet. Sterker nog: bloedheet. Wij hebben daarom vijf artikelen voor je met ideeën om de hitte te slim af te zijn. Van simpele manieren om je slaapkamer koel te houden tot zelf ijs maken tot een plaknacht overleven: inspiratie voor iedereen die liever niet wegsmelt.

Een plaknacht overleven

Een slaapkamer waarin de hitte van de dag is blijven hangen: dat staat garant voor een nacht woelen en slecht slapen. Gelukkig kun je veel doen om het koeler te maken. Overdag de zon buitenhouden en licht beddengoed kiezen bijvoorbeeld. En 's avonds een lauwe douche nemen of ijsblokjes bij de ventilator zetten helpt ook. Wij hebben acht onmisbare tips voor je verzameld.
→ Lees verder: Zo houd je het hoofd (en de slaapkamer) koel

Hitte verdrijven uit huis

Zit je huis nog vol warmte als de buitentemperatuur alweer zakt? Dan is het tijd voor actie. In dit artikel lees je over ventilatie en isolatie airco's en zonwering, en over snelle tips die gegarandeerd graden schelen.
→ Lees verder: Tips om de warmte uit huis te krijgen na een hittegolf

Zelf ijs maken? met een ijsmachine ...

Roomijs maken in je eigen keuken? Dat kan met de hand, maar makkelijker met een ijsmachine. In dit overzicht zie je hoe de klassieke modellen met losse koelkom werken, wat een zelfvriezende machine voor je doet en waarom de Ninja Creami zo populair is. Je eigen ijs maken: leuk om te doen, maar al helemaal lekker om op te eten! 🍦
→ Lees verder: IJs maken met ijsmachines – zo werkt het

... en zonder ijsmachine

Ook zonder machines kun je prima zelf ijs maken. In dit artikel lees je hoe je waterijs of yoghurtijs maakt met wat je al in huis hebt. Meng wat fruit, sap of yoghurt, giet het in vormpjes of bekertjes en laat het bevriezen. Je kunt eindeloos variëren met smaken, en zelfs alcohol toevoegen. Maar dat is met deze tropische temperatuur misschien niet het beste idee...
→ Lees verder: Geen ijsmachine, toch zelf ijs maken

Getest: de Ninja Slushi

Met de Ninja Slushi maak je meer dan slushi alleen. Van granita's tot milkshakes, van slush met frisdrank tot frozen cocktails: dit apparaat kan het allemaal. Hoe dat bevalt in de praktijk, lees je in deze uitgebreide review.
→ Lees verder: Review Ninja Slushi – Voor ijskoude drankjes op warme dagen

Koud, kouder, koudst

Of je nou je huis wilt laten afkoelen, een plaknacht wilt overleven of gewoon zin hebt in een zelfgemaakt ijsje: met deze tips kom je de hitte wel door. Sterkte!

🥶 Kon je er maar in gaan zitten! 👇