Google kondigt Spotify-concurrent aan

© Ken Wolter

Google kondigt Spotify-concurrent aan

Geplaatst: 16 mei 2013 - 11:26

Aangepast: 23 april 2024 - 09:39

Jibbe Van

Google heeft op I/O een muziekdienst geïntroduceerd onder de naam Google Music die met Spotify gaat concurreren. Voor 9,99 dollar per maand kan onbeperkt muziek gestreamd worden.

 

Google heeft op zijn conferentie I/O een muziekdienst gelanceerd die gaat concurreren met streamingmuziekdiensten zoals Deezer en Spotify. Het bedrijf is daarmee aan de late kant om dit terrein te betreden, maar ze zijn nog ruim voor die andere grote speler in de muziek: Apple met iTunes. Daar is nog steeds geen muziekstreaming te verkrijgen.

Het opzet van Googles muziekdienst is geënt op de ervaring die het bedrijf heeft met zoekopdrachten en het personaliseren van zoekresultaten. Het is de bedoeling om muziek op te duikelen due je goed zult vinden. Je kan ook een radio aanmaken met onbeperkte afspeellijsten met eenzelfde soort muziek.

Google Play Music All Access zal eerst in Amerika worden gelanceerd en zal 9.99 dollar per maand kosten met een dertig dagen trial. Of deze dienst ook naar ons komt is de vraag. Volgens de collega’s bij Androidworld is het erg onwaarschijnlijk dat de dienst naar Nederland komt, want daar is nog geeneens Google Play Music beschikbaar. België heeft al wel die dienst, dus met een beetje geluk volgt daar in elk geval wel Google Play Music All Access.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten