Zo gebruik je de AirTag 

Zo gebruik je de AirTag 

Geplaatst: 22 juni 2021 - 02:01

Aangepast: 25 november 2022 - 10:59

Justin Doornekamp

Ben jij iemand die altijd zijn sleutels of portemonnee kwijt is? Of die altijd overbezorgd is dat zijn tas of koffer wordt gestolen? Door een tracker aan je sleutels, tas of portemonnee te hangen, raak je nooit meer iets kwijt. Een van de bekendste trackers is de Tile Pro, maar sinds de komst van de AirTag kun je nu ook kiezen voor een tracker van Apple.  

Door middel van bluetooth, de Zoek Mijn iPhone-app en Ultra Wideband kun je je spullen in een handomdraai weer terugvinden.

Apple heeft het je vrij makkelijk gemaakt om de tracker te gebruiken, mits je wel een iPhone of iPad hebt die de laatste versie van het besturingssysteem ondersteunt, namelijk iOS- of iPadOS-versie 14.5. Dit betekent dat je de AirTag kunt gebruiken op een iPhone 6S of later. 

Ultra Wideband 

De AirTag blinkt vooral uit dankzij Ultra Wideband, de locatietechnologie die je alleen op de nieuwste iPhones vindt, namelijk de iPhone 11, iPhone 12 en de Pro-versies van deze toestellen. Heb je een van deze telefoons niet, dan zullen de functies van de AirTag iets beperkter zijn. Je telefoon kan in dit geval geen nauwkeurige inschatting maken van de locatie van de tracker, waardoor je mogelijk alsnog vrij lang aan het zoeken bent naar je sleutels of portemonnee. 

Dit zijn de beste AirTag-alternatieven voor Android

Zo werkt het

Om de AirTag te gebruiken pak je je iPhone of iPad erbij en trek je het stripje van de batterij in de tracker eruit. Vervolgens maakt de tracker direct verbinding met je smartphone. Druk op Verbinden, geef de tracker een naam en druk op Volgende. Nu zal de AirTag de locatie van je iPhone willen registreren. Dit doe je door middel van je Apple ID. Open nu de Zoek mijn-app, tik onder in het scherm op Objecten en daarna op Voeg object toe.

Hang de AirTag nu aan bijvoorbeeld je sleutels. Iedere keer als je je sleutels kwijt bent, kun je nu naar de Zoek mijn-app gaan en tikken op Objecten en daarna op AirTag om de optie Speel geluid af te activeren. Je telefoon zendt dan een signaal uit naar je AirTag via bluetooth, waarna de AirTag een geluid maakt. 

Vervolgens zal het waarschijnlijk niet lang meer duren voordat je de AirTag hebt gevonden. Heb je ondanks het geluid, toch moeite om de tracker te vinden dan kun je op een iPhone 11 of 12 dus gebruikmaken van de Ultra Wideband-technologie. Druk binnen de Zoek mij-app dan niet op Speel geluid af, maar op Zoek In de buurt. Je ziet op het scherm van je telefoon dan de exacte locatie van de tracker. 

Zo gebruik je de AirTag -15082296

© CIDimport

Ben je de AirTag écht kwijt, dan kun je de Verloren-modus inschakelen op je telefoon. Als iemand de tracker vervolgens vindt, kan hij deze scannen met zijn eigen telefoon. Vervolgens zal er op zijn scherm jouw contactinformatie te zien zijn en kan de vinder contact met jou opnemen. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000