Welke gevaren kun je online oplopen?

© PXimport

Welke gevaren kun je online oplopen?

Over ons

Geplaatst: 9 maart 2019 - 13:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Partnerredactie

We zijn altijd en overal online, maar delen onze gegevens ook steeds meer met bijvoorbeeld een winactie, de gemeente, reisbureaus enzovoort. Persoonlijke gegevens zijn veel waard. Wat zijn de grootste gevaren van nu en hoe bescherm je je ertegen?

© PXimport

Grote kans dat je al eens gehackt bent. Online zwerven grote datasets rond met veel oude gegevens. Maar dit zijn vaak niet de diensten waar hackers actief zijn.

Denk aan kleinere diensten, die hebben vaak niet de middelen om de gegevens van gebruikers goed te beschermen.

Benieuwd of je ooit wel eens gehackt bent? Dat kan door je mailadres op deze website (HaveIBeenPwnd.com) in te vullen, kun je precies zien in welke grote datalekken dat mailadres ooit naar buiten is gekomen.

Blijf alert! Geef niet altijd je gegevens weg. Zorg ook voor een goede antivirussoftware zoals bijvoorbeeld Bitdefender. Deze antivirussoftware geef bijvoorbeeld een melding wanneer een link in een e-mail niet betrouwbaar is.

Lees meer

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000