Supersnel internet dankzij geavanceerde technologie

© PXimport

Supersnel internet dankzij geavanceerde technologie

Over ons

Geplaatst: 26 januari 2021 - 08:51

Aangepast: 17 november 2022 - 08:57

Partner

Het is een vreemd jaar geworden, waarin we met z’n allen massaal thuis zijn gaan werken. Aan de ene kant heerlijk, aan de andere kant brengt het ook enorm veel uitdagingen met zich mee. Mailen en webpagina’s bezoeken lukt je met vrijwel elk netwerk, maar als het gaat om zwaardere toepassingen, zoals Zoom-meetings, het versturen van grote bestanden of andere activiteiten die veel bandbreedte vragen, dan moet die bandbreedte er natuurlijk wel zijn.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met AVM - FRITZ!

Wij hoeven je uiteraard niet uit te leggen dat het internet in huis zo snel is als de verbinding die de provider naar je deur brengt, en dat de rest valt en staat met de apparatuur waarmee je het netwerk in huis realiseert. Toch is dat niet helemaal waar. AVM heeft namelijk een aantal zeer efficiënte oplossingen, in de vorm van de FRITZ!-producten, die meer uit je internetverbinding halen dan mogelijk is met de standaardapparatuur van internetproviders.

Snel dsl

De FRITZ!Box 7590 is namelijk niet zomaar een modem/router, maar eentje die gebruik maakt van supervectoring. Op de koperen kabels in dsl-verbindingen is veel interferentie, wat een negatieve invloed heeft op de snelheid van de internetverbinding. Bij supervectoring wordt de interferentie op de lijn gemeten en een tegengesteld signaal teruggestuurd, zodat de interferentie wordt geneutraliseerd.

© PXimport

Dit betekent dat met een dsl-verbinding snelheden tot maar liefst 300 Mbps mogelijk zijn. Van deze snelle verbinding wil je uiteraard ook in de rest van je huis genieten. Om die reden bevat de FRITZ!Box 7590 maar liefst vier gigabit-lan-poorten, zodat je het apparaat eenvoudig kunt aansluiten op je bestaande bedrade netwerk.

Heeft draadloos internet je voorkeur, dan is het goed om te weten dat dit apparaat volledig leunt op mesh-wifi. Indien gecombineerd met de andere apparaten uit de FRITZ!-serie, realiseer je een netwerk in huis dat tot in de verste hoeken hetzelfde stabiele draadloze internet biedt als in de rest van het huis.

Ook voor telefonie is deze modem/router een uitkomst. Want of je nu belt via Voice over IP, of je een isdn-toestel hebt of gewoon nog een vertrouwd analoog-toestel, je kunt ze allemaal aansluiten op dit apparaat. In totaal kun je tot aan zes draadloze toestellen verbinden met de FRITZ!Box 7590.

Snel via het mobiele netwerk

Waar AVM een oplossing heeft voor dsl, heeft het dat ook voor internet via het mobiele netwerk. De FRITZ!Box 6850 LTE biedt grotendeels dezelfde mogelijkheden als de FRITZ!Box 7590, zoals de vier gigabit-lan-poorten en de ondersteuning van telefonie over ip, maar met als bijkomend voordeel dat hier geen kabel voor nodig is. Ook dit modem zorgt voor een razendsnelle en stabiele draadloze internetverbinding, met snelheden tot 866 + 400 Mbps. Dus stel dat je naast je Zoom-meeting ook nog kinderen in huis hebt die tegelijkertijd Netflixen en online gamen, dan nog red je dat makkelijk met deze verbinding.

Geen onderbreking

Een goed begin is het halve werk, maar je wilt die snelle verbinding natuurlijk wel beschikbaar maken in het hele huis. Dat kan met behulp van een mesh-netwerk zoals we eerder in dit artikel hebben besproken. Zo’n netwerk realiseer je eenvoudig met behulp van de producten uit de FRITZ!Repeater-serie. De repeaters zijn eenvoudig te installeren en zorgen ervoor dat het snelle signaal van de kabel of dsl-modem/router wordt opgepikt en versterkt naar de rest van het huis. Je hebt hiervoor wel een FRITZ!Box als mesh master nodig.

© PXimport

De FRITZ!Repeaters van AVM zijn ook direct in te stellen met draadloze routers van andere fabrikanten. Zo kun je hoe dan ook tot in het verste hoekje van het huis genieten van een snel en stabiel draadloos netwerk.

We hoeven je echter ook niet uit te leggen dat er zelfs met mesh altijd plekken in huis zullen zijn die onbereikbaar zijn. Stalen constructies en andere externe bronnen kunnen ervoor zorgen dat het signaal z’n kracht verliest of simpelweg bepaalde ruimten niet kan bereiken. In dat geval zorgen de FRITZ!Powerline-producten ervoor dat het signaal via het stroomnetwerk in huis alsnog op de juiste plek komt, van waaruit het vervolgens weer draadloos doorgegeven kan worden.

De FRITZ!-producten van AVM zijn ontworpen om naadloos met elkaar te werken en te zorgen voor een internetverbinding die je de snelheid geeft die je van je verbinding verlangt, maar ook de stabiliteit die ervoor zorgt dat je niet meer bezig hoeft te zijn met de configuratie van je netwerk. Snel en stabiel internet, zonder onderbreking, overal in huis en dat is precies wat we in deze tijd nodig hebben (en stiekem ook daarna).

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000