Huis en kantoor beter in beeld

© CIDimport

Huis en kantoor beter in beeld

Over ons

Geplaatst: 29 juni 2017 - 09:33

Aangepast: 17 november 2022 - 09:59

Partnerredactie

Een slimme woning is ook een veilige woning. De Foscam Experience Days waren dan ook een goede aanleiding om een drietal producten van FOSCAM - marktleider op het gebied van IP-camera’s - door vier lezers thuis aan een stresstest te onderwerpen. Bert Mengerink, Anne-Roel de Boer, Jacques Rietveld en Floris Out kregen de R2 Full HD 2MP pan-tilt camera, FI9900P Full HD 2MP IP camera én de FN3109H Netwerk Video Recorder mee om in hun eigen omgeving uitgebreid te testen.

© PXimport

FOSCAM R2 Full HD 2MP pan-tilt camera

De R2 is een draadloze IP-camera voor binnen die 1080P Full HD streaming in kleur ondersteunt. Hij kan onder andere via een app op afstand worden bestuurd (bijvoorbeeld pan en tilt), beschikt over infrarood en heeft High-LeveL WDR waarmee gezichten

die bij veel licht te donker worden, automatisch worden gecorrigeerd. Bedienen kan via de browser of de gratis app, waarmee de camera ook snel kan worden geïnstalleerd. De eerste indruk is erg goed. Bert valt bovendien op dat R2 met muurbeugel wordt geleverd: “Dat is een pluspuntje”. Het kost weinig tijd om de R2 werkend te krijgen. Anne-Roel: “De camera is eigenlijk direct klaar voor gebruik en werkt meteen na het installeren van de app en het aanmelden.” In de praktijk valt deze IP-camera bij alle testers in de smaak. Bedienen gaat zowel via de app als de browser goed en de pantilt-functie werkt uitstekend. Floris: “De R2 heeft een goede microfoon en gesprekken zijn tot een straal van circa 5 meter te volgen. Ook de geluidsdetectie doet het goed”. Jacques: “Hij lijkt prijzig vergeleken met andere camera’s, maar daarvoor krijg je uitstekende beelden, ook in het donker.”

© CIDimport

FOSCAM FI9900P Full HD 2MP IP camera

Wie ook tuin, binnenplaats of andere buitenplek wil monitoren, zal hiervoor een speciale IP-camera moeten inzetten. De FI9900P heeft wat betreft beeldkwaliteit dezelfde hoge specificaties als de R2, maar is waterbestendig (IP66) en speciaal ontwikkeld voor rondom huis of kantoor. De eerste indruk is positief. Anne-Roel: “In de doos zit de camera en netsnoer, netwerkkabel en al het bevestigingsmateriaal. Inclusief een inbussleutel voor het instellen van de vaste hoek van deze camera.” Nadat het testpanel de camera heeft bevestigd, kan de installatie beginnen. De meesten hebben de FI9900P in minder dan 3 minuten werkend. Bert: “Wel moet er even een plugin voor de browser worden geïnstalleerd.” Bij Floris blijkt echter dat een stalen dak het wifi-signaal stoort. “Ik heb ‘m vervolgens met een kabel direct op het netwerk aangesloten en daarna werkte alles vlekkeloos.” En de beeldkwaliteit? Jacques: “Het eerste wat mij opviel was het heldere en scherpe beeld dat ook scherp bleef tijdens het inzoomen. In het donker gingen de infraroodledjes automatisch aan en het verbaasde mij hoe goed en duidelijk alles tot wel zo’n 20 meter zichtbaar is. Dankzij het instellen van zones worden onnodige alarmsignalen voorkomen en het terugkijken is goed geregeld via de web-interface.”

© CIDimport

FOSCAM FN3109H Netwerk Video Recorder (NVR)

Wie meerdere camera’s in huis heeft, kan met behulp van de FN3109H alle beelden op een centrale plek veilig bewaren. Deze netwerk videorecorder (NVR) maakt het mogelijk om camera’s te beheren en de opnamen van maximaal 9 camera’s live te bekijken

en te bewaren op een harde schijf. Beelden kunnen direct op tv, monitor of op afstand worden bekeken waarbij gebruikersbeheer bepaalt wie wat wel - of juist niet - mag zien. Bert: “Het is een mooi apparaat met een minimalistisch ontwerp. Er zitten geen onnodige toeters en bellen aan. Wel jammer dat er geen harde schijf wordt meegeleverd.” Jacques: “Na uitpakken heb ik zelf een schijf ingebouwd. Alles stond erg goed beschreven in de handleiding.” Bert: “Erg handig van de recorder is dat deze dankzij 4 extra ingangen kan samenwerken met een extern alarmsysteem.” Verder valt Bert op dat alarmopnamen snel zijn terug te vinden en dat ook de pan-tilt functie voor bijvoorbeeld een camera als de FOSCAM R2 goed werkt. Deze NVR weet het testpanel te bekoren. Anne Roel: “De prijs/kwaliteit verhouding is goed.”

© CIDimport

PLUS & MIN

+ Goed doordacht ontwerp dat standalone is te gebruiken

+ Veel aansluitingen waaronder HDMI, VGA, 2x

+ USB, ethernet en sensor input

+ Uitgebreide mogelijkheden

+ Goede (web-)interface met tot 9 camera’s

- Geen ruimte voor meerdere schijven

Eindcijfer: 7,5

Over FOSCAM

FOSCAM - afkorting voor ‘Focus Camera’– is al zo’n 10 jaar actief op het vlak van ip-camera en video-producten, in nu al meer dan 60 landen. Het bedrijf probeert zich de onderscheiden door videoproducten van hoge kwaliteit te produceren tegen een scherpe prijs waarbij gebruiksvriendelijkheid en veiligheid voorop staan. Kijk voor meer informatie op foscam.nl.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000