Een goedkoop Sim Only-abonnement biedt talloze voordelen

© PXimport

Een goedkoop Sim Only-abonnement biedt talloze voordelen

Over ons

Geplaatst: 18 juli 2022 - 11:50

Aangepast: 25 november 2022 - 10:51

Partnerredactie

Een goede smartphone gaat tegenwoordig al gauw minimaal drie á vier jaar mee. Om die reden is een goedkoop Sim Only-abonnement de voordeligste keuze. Hiermee betaal je namelijk geen verkapte kosten voor een prijzig toestel van pakweg Apple of Samsung. Koop gewoon zelf een losse smartphone in de winkel en profiteer vervolgens jarenlang van lage maandlasten. Voor slechts enkele euro’s per maand hebben Sim Only-abonnees toegang tot een karrenvracht aan belminuten, gigabytes en sms’jes. Daarnaast biedt zo’n abonnement nog een aantal interessante voordelen!

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Simpel.

Wie een blik op de website van Simpel werpt, weet genoeg. Deze aanbieder geeft uitgebreide Sim Only-abonnementen nog net niet voor nop weg. Ben je een fervent beller? Betaal dan een tientje per maand en klets onbeperkt met vrienden, familie en collega’s. Je verzendt bovendien ook nog eens 500 sms’jes en verstookt 8 GB data per maand. Overigens kan het nóg goedkoper. Zo kost het instapabonnement slechts 3,50 euro per maand. Ideaal voor diegenen die af en toe eens een belletje plegen of nieuwe e-mails checken. De genoemde prijzen gelden voor een contractduur van twee jaar. Vind je dat te lang? Voor een éénjarig abonnement betaal je slechts een eurootje extra. 

Geniet van ultieme vrijheid

Een traditioneel telefoonabonnement inclusief toestel is nadelig. Naast veel hogere maandlasten zit je veelal twee jaar lang aan hetzelfde toestel vast. Nogal frustrerend wanneer hij slecht bevalt of snel stukgaat. Tussentijds wisselen is lastig, want het apparaat is pas na afloop van het contract volledig afbetaald.

Simpel gooit het als gerenommeerde aanbieder van Sim Only-abonnementen over een andere boeg. Stop de opgestuurde simkaart in elke simlockvrije smartphone die je maar wenst. Gunstig, want je bent dus niet afhankelijk van het toestelaanbod van de mobiele telecomprovider. Stap in plaats daarvan een willekeurige elektronicawinkel binnen en kies een fraai exemplaar uit. Zodra je de Simpel-simkaart in het nieuwbakken toestel prikt, kun je direct bellen, sms’en, appen en internetten.

© CIDimport

Leer duurzamer leven

Elke twee jaar van toestel wisselen is overbodig en bovendien niet meer van deze tijd. De wereld krijgt namelijk steeds meer te maken met schaarste aan grondstoffen. In iedere smartphone zitten allerlei kostbare metalen. Het is dus in ieders belang dat mobiele apparaten zo lang mogelijk meegaan. De betere fabrikanten werken hieraan mee. Een nieuwe iPhone gaat met gemak drie, vier of zelfs vijf jaar mee. Een voorwaarde is natuurlijk wel dat de eigenaar zuinig met het mobiele toestel omgaat.

Wie duurzamer wil leven, is het beste af met een goedkoop Sim Only-abonnement. Zo’n abonnement is namelijk niet aan een specifiek toestel gebonden, zodat je een smartphone niet per se na twee jaar hoeft te vervangen. Dank een smartphone pas af zodra dat daadwerkelijk nodig is. Wanneer je gemiddeld om de drie of vier jaar van toestel wisselt, bespaar je onderaan de streep ook nog eens een flinke smak geld.  

Altijd en overal snel internet

Ook al is een Sim Only-abonnement nog zo goedkoop, van beperkingen is geen enkele sprake. Integendeel! Stream altijd en overal haarscherpe videostreams zonder haperingen. Of speel onderweg games tegen andere spelers. Simpel gebruikt het rappe 4G-netwerk van T-Mobile. Dit netwerk biedt met een maximale downloadsnelheid van 75 Mbit/s prima prestaties. Profiteer altijd en overal van een snel signaal, zodat je in rap tempo websites en verse e-mails opent. Het uitgebreidste abonnement biedt maar liefst 12 GB datategoed. Nuttig voor wie graag dag en nacht op internet bivakkeert!

Sim Only is hypotheekvriendelijk

Binnenkort verhuisplannen? Grote kans dat je dan op korte termijn bij een geldverstrekker op de stoep staat. Dergelijke instellingen brengen nauwlettend de financiële positie van potentiële klanten in kaart. Een BKR-registratie heeft nadelige gevolgen voor het maximaal te lenen hypotheekbedrag. Veel abonnees van een traditioneel telefoonabonnement hebben (al dan niet onbewust) zo’n registratie aan hun broek hangen. Heeft het toestel binnen het telefoonabonnement een waarde van 250 euro, dan ziet het kredietregistratiebureau dat als een lening. Bezitters van een Sim Only-abonnement hoeven zich daarover geen zorgen te maken. De gebruikte smartphone heb je namelijk al in eigen bezit. Kortom, met het oog op de toekomst is Sim Only zonder twijfel de beste keuze. Doe er je voordeel mee!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000