Drie keer gigabit via powerline: devolo Magic 2 LAN triple

© PXimport

Drie keer gigabit via powerline: devolo Magic 2 LAN triple

Over ons

Geplaatst: 15 februari 2020 - 10:42

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Partnerredactie

Met powerline-adapters kun je van elk willekeurig stopcontact een netwerkaansluiting maken. Heb je nog extra netwerkpoorten nodig dan kun je een switch gebruiken, maar daar heb je wellicht niet altijd de ruimte voor. Dankzij de nieuwe Magic 2 LAN triple zal dit ook minder snel nodig zijn: deze adapter kan dankzij drie gigabit-netwerkpoorten drie apparaten tegelijkertijd van snelle internetverbinding voorzien.

Een powerline-netwerk maakt gebruik van de stroomkabels in je huis om gegevens naar andere ruimtes te transporteren, en is daardoor eenvoudig op te zetten. De Duitse fabrikant devolo staat bekend als specialist op dit gebied. In de Magic-serie benut het de nieuwste G.hn-standaard. Daarin zijn behalve de snelheid ook de stabiliteit en het bereik verbeterd. Met producten uit de Magic 1-serie haal je een maximale snelheid van 1.200 Mbps, bij de Magic 2-serie is dat zelfs 2.400 Mbps. In de praktijk zullen de snelheden wisselen, maar er blijft altijd meer dan genoeg over voor alle moderne toepassingen, zoals het streamen van films en series in 4k-kwaliteit, spelen van online games en downloaden van software.

Gebruiksgemak

Het grootste voordeel van powerline-adapters is het gebruiksgemak: in een handomdraai is het doel bereikt en dat zonder kabels te hoeven trekken. De verbeterde powerline-techniek werkt ook over grotere afstand – tot wel 500 meter – zodat je die ook kunt gebruiken voor bijvoorbeeld de digitale tv in het tuinhuisje, de multimediahoek in de woonkamer, of je smart-tv in de slaapkamer, zolang daar maar een stopcontact voorhanden is. Met de nieuwe Magic 2 LAN triple-adapter kun je nóg flexibeler je powerline-netwerk uitbreiden, want met deze adapter heb je maar liefst drie gigabit-netwerkpoorten.

© PXimport

DeMagic 2 LAN triple Starter Kitgeeft je drie gigabit-netwerkpoorten precies waar je die nodig hebt.

Magic 2 productaanbod

Je kunt de devolo Magic 2 LAN triple als losse uitbreiding kopen (€ 79,90) voor je bestaande netwerk, maar ook als LAN triple Starter Kit (€ 139,90) met daarin een lan-triple-adapter én een gewone lan-adapter met enkele poort. Doorgaans zul je één lan-adapter in de meterkast gebruiken en aansluiten op de router van je internetprovider. Bij de LAN triple Starter Kit gebruik je hiervoor de lan-adapter met enkele poort. Andere adapters uit de devolo Magic serie voeg je naar behoefte elders in huis toe voor vaste netwerkaansluitingen. Bekijk ook de devolo Magic WiFi-adapters om thuis een mesh-wifi-netwerk op te zetten.

Extra netwerkpoorten

Kom je ergens netwerkpoorten te kort dan kun je dat natuurlijk altijd oplossen met een switch. Maar je moet daar dan wel de ruimte en een extra stopcontact voor hebben. En bedenk dat je alvast één van de netwerkpoorten op de switch moet opofferen als ‘uplink’ om de switch met de lan-adapter te verbinden. De lan-triple-adapter is in dat opzicht een mooie toevoeging aan het assortiment van devolo: de drie gigabit-netwerkpoorten kun je direct gebruiken voor het aansluiten van apparaten als pc’s, nas’en, printers, mediaspelers, spelconsoles en smart tv’s. Dankzij het geïntegreerde stopcontact (met kinderbeveiliging) gaat bovendien geen enkel stroompunt verloren. In de meeste situaties zullen de drie netwerkpoorten meer dan toereikend zijn. Wat de doorvoersnelheid betreft ben je uiteraard afhankelijk van de achterliggende powerline-techniek. Bij verkeer tussen twee apparaten die op dezelfde adapter zijn aangesloten haal je wel altijd de maximale snelheid.

© PXimport

DeMagic 2 LAN triple Starter Kitbevat zowel een lan-triple als een gewone lan-adapter.

Eenvoudige installatie

Het opzetten van je powerline-netwerk gaat eenvoudig. Zodra de lan-adapter verbinding heeft gemaakt met de router, kun je binnen twee minuten een andere adapter in een willekeurig stopcontact plaatsen. De automatische paring zorgt er dan voor dat de adapters elkaar automatisch vinden waarna een versleutelde verbinding wordt opgezet. Voeg je later nog meer adapters toe dan moet je even op beide op een knopje drukken. Als hulpje of voor een handmatige configuratie kun je ook de devolo Cockpit-software gebruiken, beschikbaar voor Windows, Linux en macOS. Daarmee kun je bovendien de firmware van je adapters bijwerken. Daarnaast hebben de adapters er een ingebouwde webinterface. Verder heeft devolo een Home Network App voor smartphone en tablet, maar om die te gebruiken moet je op het moment wel minimaal één wifi-adapter uit de Magic-serie in je netwerk hebben.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met devolo.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000