Doorlopende beveiliging regelen vanuit je broekzak

© PXimport

Doorlopende beveiliging regelen vanuit je broekzak

Over ons

Geplaatst: 16 januari 2019 - 11:11

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Partnerredactie

Stel, je bent goed bezig geweest. Na grondig onderzoek heb je de meest geschikte beveiligingscamera aangeschaft en hem op een strategische plek opgehangen. Maar dan? Zó houd jij je huis in de gaten zonder dat je er een dagtaak aan hebt.

© PXimport

Een beveiligingscamera hoeft tegenwoordig niet veel te kosten. De meest eenvoudige modellen koop je al voor een paar tientjes. Hoe luxer, hoe uitgebreider de mogelijkheden voor opslag en het bekijken van de beelden zijn. Dit zijn belangrijke aandachtspunten. Want, stel er wordt bij je ingebroken, of erger. Op dat moment heb je er weinig aan dat je live kunt meekijken. Maar het werk dat een beveiligingscamera op dat moment verricht is wel cruciaal. Niet in de laatste plaats omdat de beelden de politie helpen bij het vinden van de dader.

© PXimport

Opslag beelden

Die beelden moet de camera ergens opslaan, zodat je er later rustig naar kunt kijken en ze kunt delen met de politie. Dit kan op een SD-kaart. Die moet je vaak los kopen. Het voordeel is dat camera’s met uitsluitend een geheugenkaartje goedkoop zijn. Let op; beknibbel niet op de aanschaf van die SD-kaart. Hoe meer geheugen, hoe meer beelden bewaard blijven, soms wel tot een maand terug. Het nadeel van deze oplossing is dat er geen bewijs meer is als iemand de complete camera, en daarmee ook de geheugenkaart, vernield of meeneemt.

Daarom is constante streaming naar een cloud erg praktisch. Hier zitten vaak abonnementskosten aan vast. De meest handige oplossing is de cloud van de fabrikant. Dan heb je de beelden gewoon op een aparte, vaak goed beveiligde online locatie opgeslagen.

Andere opties voor opslag zijn bijvoorbeeld een recorder waarop alle beelden worden bewaard of software voor op de PC, zodat je daar alle beelden op terug kunt vinden. Helemaal handig is het wanneer een beveiligingscamera is uitgerust met meerder opslagmogelijkheden. Zo kun je met de Foscam FI9912P bijvoorbeeld kiezen voor opslag van de beelden op een SD-kaart, recorder, via software op de PC of in de Foscam cloud. Met zoveel mogelijkheden heb je helemaal geen zorgen meer over de opslag van de beelden.

Camera-kwaliteit

Het beeldmateriaal moeten overigens wel van goede kwaliteit zijn. Anders heeft de politie er alsnog niets aan. Verkies daarom bijvoorbeeld 1080 pixels boven 720 pixels. Hoe scherper het beeld, hoe beter! En wil je ook ’s nachts niets missen? Kies dan voor een camera met infrarood ledverlichting. Kies het liefst voor een camera die ver in het donker kan kijken. Je wilt immers zoveel mogelijk beeldmateriaal van de dader verzamelen.

© PXimport

Bediening op afstand

Vergelijk tot slot het gemak van de apps van camerafabrikanten. De ene app is veel handiger te gebruiken dan de ander. Dit geldt ook voor de berichten die je van het systeem ontvangt. Hoe specifieker de notificatie, hoe beter. Zo weet je direct welke actie je moet ondernemen. Bij de ene camera duurt het minutenlang voor je beknopt bericht krijgt, bij de ander krijg je direct een uitgebreide melding inclusief foto’s van de thuissituatie. Het is helemaal handig als je gewoon in de app live mee kunt kijken, zoals in de Foscam App. Hier kun je beelden die opgeslagen zijn in de Foscam Cloud terugspoelen en opnieuw bekijken en je vindt er een lijst met ongebruikelijke activiteiten in huis. Met sommige camera’s kun je ervoor kiezen om meldingen op je smartphone te ontvangen via e-mail, FTP of via de app. Zo is er een kleine kans dat je een verdachte activiteit mist en kun je zorgeloos van huis.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000