Wat kondigt Microsoft vandaag aan?

Microsoft houdt vandaag een event, waarin zowel stilgestaan wordt bij nieuwe hardware als software. Wat verwachten we precies van het bedrijf?

Vooruitblik op nieuwe Windows 10-functies, 'Redstone 2'

Uiteraard worden er nieuwe functies van Windows 10 getoond. Al eerder was bekendgemaakt dat in een komende update van het besturingssysteem vernieuwingen op stapel staan voor het Windows register en Paint. Het register wordt uitgebreid met een zoekfunctie, terwijl het tekenprogramma flink op de schop gaat en straks ook stylus-ondersteuning krijgt.

Wellicht toont Microsoft meer Windows 10-vernieuwingen. Maar wat, dat is nog een beetje gissen. Wij hopen dat Windows gebruikers ook meer privacy-controle geeft. De controverse rondom dit onderwerp heeft namelijk intussen ook Europese waakhonden bereikt. De update moet begin 2017 uitgerold worden, en staat voorlopig bekend als Redstone 2.

Een Surface all-in-one-pc (of drie)

Er gaan hardnekkige geruchten rond dat Microsoft de Surface-lijn uitbreidt met een all-in-one pc. Vorig jaar week Microsoft ook al af van het Surface-tablet concept met een prachtige, krachtige (en vooral dure) laptop, die nooit in Nederland aangeboden werd. Dit concept wordt naar verwachting doorgetrokken met de Surface all-in-one, die tevens geschikt moet zijn voor VR en high-end gaming en een 24 inch-scherm heeft.

Veel liefhebbers van Windows Phone (of Mobile) hebben hun laatste hoop gevestigd op de komst van een Surface-smartphone. Een high-end toestel dat naast apps ook klassieke Windows-programma’s draait. Microsoft heeft echter te kennen gegeven de ontwikkeling van Windows Mobile in 2016 op een laag pitje te zetten. Een Surface-smartphone wordt daarom niet verwacht.

Of deze überhaupt ontwikkeld wordt is nog maar de vraag. Al eerder stopte Intel met de ontwikkeling van een smartphone-processor die ook gewone programma’s aan kan.

Toch een Windows-phone (van Alcatel)

Toch blijft het naar verwachting niet helemaal stil rondom Windows Mobile. Al eerder was bekend dat Alcatel de Idol 4 Pro-Androidsmartphone ook als Windows Mobile-versie ontwikkeld. Naar verwachting wordt deze 26 oktober officieel gepresenteerd.

Er zijn ook afbeeldingen van de verpakking opgedoken waarin het toestel te zien is in een VR-bril. Dit zou wellicht ook kunnen betekenen dat er gewerkt wordt aan een VR-platform voor Windows Mobile.

Meer Windows-app van derden

Vorig jaar was Microsoft behoorlijk aan het drammen naar gebruikers om ze naar Windows 10 te krijgen. Dit jaar staat voor het bedrijf in het teken van het aantrekken van app-ontwikkelaars voor het maken van universele Windows-apps, die zowel op pc, als Xbox en smartphone draaien. Hier heeft Microsoft nog een flinke uitdaging aan.

Onlangs hebben veel ontwikkelaars, waaronder PayPal en Amazon, hun apps verwijderd. Ook is de verkoop en het marktaandeel van Windows-smartphones dit jaar gekelderd, waardoor het concept van een ‘universele’ app minder aanlokkelijk klinkt. Daarom heeft Microsoft Project Centennial in het leven geroepen.

Met dit project kunnen ontwikkelaars hun gewone Windows-programma’s omzetten naar een app. Naar verwachting laat Microsoft samen met enkele grote ontwikkelaars universele Windows-apps zien van bekende software en games.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000