Een leuke point en click adventure game

© CIDimport

Een leuke point en click adventure game

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 6 februari 2012 - 11:55

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie

Point and click adventures hebben dankzij de iPhone een opleving beleefd. Nu de App Store langzaam vol stroomt met dit genre is het wel lastiger om een keuze te maken. City of Secrets ziet er op het eerste gezicht goed uit, maar er zijn belangrijkere eigenschappen voor een adventure dan mooie graphics.

Je speelt in City of Secrets met de twee hoofdpersonages, Moles (een mol) en zijn vriend Rex (een hond). Het avontuur begint als Rex verdwijnt in een gat in de keldervloer van Moles, dat uit komt in de stad Poco Pane. Als blijkt dat de inwoners van Poco Pane gebukt gaan onder de heerschappij van een mysterieuze burgemeester, besluiten Moles en Rex om op onderzoek uit te gaan en de burgers van de ondergrondse stad te helpen.

City of Secrets ziet er aardig uit, hoewel misschien een beetje kinderlijk. De stemmen zijn ingesproken en dat is zeker een plus, want het lezen van enorme lappen tekst gaat snel vervelen. De kwaliteit van de stemacteurs wordt helaas wel teniet gedaan door de slechte dialogen (en monologen). De schrijvers hebben geprobeerd om de briljante humor van Monkey Island te evenaren. Helaas hebben ze gefaald. Het spel is meestal net niet grappig en daarom juist ontzettend irritant.

Hints

De puzzels in City of Secrets zijn niet moeilijk, alle voorwerpen verzamelen en een hoop praten met de verschillende personages brengt je een heel eind. Er is eigenlijk nooit een puzzel moeilijk genoeg om er gefrustreerd door te raken en als dat onverhoopt toch gebeurt, dan heeft het spel nog een 'hints' functie. City of Secrets is vermakelijk, maar wordt nooit uitdagend en dat is jammer.

De besturing van City of Secrets werkt perfect. Het touch screen van de iPhone en het point and click genre zijn een gouden combinatie. Op het speelscherm staan icoontjes voor het menu, je inventory, de kaart en de 'hint' functie. Alles staat netjes in de hoeken waardoor het beeld verder mooi leeg blijft.

Kortom

Hoewel City of Secrets misschien het leukst is voor wat jongere spelers die te oud zijn geworden voor Freddy Fish, maar die nog niet toe zijn aan The 7th Guest, is het zeker geen slecht spel. Het zal geen klassieker worden binnen het genre, maar deze titel is een goede koop.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000