De duurzaamheidsexpert naast je zij

De duurzaamheidsexpert naast je zij

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 3 juni 2012 - 13:45

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie

Vind jij het belangrijk dat jouw eten biologisch en diervriendelijk is? Superwijzer scant de barcode van voedingsmiddelen en beoordeelt duurzaamheid en dierenwelzijn.

Hoewel bij verschillende apps het scannen van barcodes nog moeizaam verloopt, werkt dit bij Superwijzer fantastisch. Je hoeft enkel de camera op ongeveer 20 cm van de code te houden en de scan wordt gemaakt. Een groot aantal items kunnen worden gevonden, aangezien er een database is van 15.000 producten.

In totaal wordt het product op vier aspecten geanalyseerd: dierenwelzijn, natuur en milieu, klimaatverandering en schadelijke stoffen. Met een aantal kliks heb je een gedetailleerd 'deskundig oordeel' over bijvoorbeeld 'varkens in de vee-industrie'. Helaas wordt precies dezelfde informatie op verschillende pagina's weergegeven. Daarnaast is wellicht de vraag hoe objectief dit oordeel is, aangezien de stichting Varkens in Nood de ontwikkelaar is.

Heb je even geen zin om te scannen, dan kan je ook eenvoudig zoeken door de verschillende wijzers, te vinden onder 'producten'. Deze zijn onderverdeeld in vlees, zuivel, eieren, kaas en toetjes en geven een duidelijk overzicht.

Heeft jouw item een dikke onvoldoende gekregen? Superwijzer biedt ook alternatieven. Als je aangeeft in welke supermarkt je staat, kan je direct een diervriendelijker product pakken. Daarnaast zijn de sociale media geïntegreerd en kan je een product aanraden en afraden.

Kortom

Superwijzer is een bron aan informatie, heeft een grote database en biedt vele mogelijkheden. Het rapportcijfer wordt wel onderbouwt, maar helaas erg vaak herhaalt en is wellicht subjectief. Daarnaast ziet de app er wel overzichtelijk uit en werkt het scannen top. Hopende wordt de database nog verder uitgebreid en werkt deze in de toekomst ook op de iPod en iPad.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000