Apple vervangt iPad bij batterijuitval

© PXimport

Apple vervangt iPad bij batterijuitval

Geplaatst: 15 maart 2010 - 11:57

Aangepast: 16 november 2022 - 09:38

Redactie

Apple biedt iPad-gebruikers een vervangend exemplaar als de geïntegreerde batterij het aflegt. De fabrikant rekent daar 100 dollar voor.

Daarmee komt Apple alvast tegemoet aan zorg dat het apparaat door de ingebouwde batterij relatief gezien een 'wegwerpapparaat' zou zijn, wat de prijs niet bepaald rechtvaardigt. Eerder is dergelijke kritiek ook geuit op de iPhone, maar ook op de geïntegreerde accu in de MacBook Pro en later de MacBook.

Daarvoor heeft Apple ook een eigen accu-vervangingsprogramma's opgezet, waarin tegen betaling een batterij toch kan worden vervangen. iPhone-gebruikers krijgen echter een gratis batterijvervanging als de capaciteit binnen een jaar onder de 50 procent zakt.

Voorwaarden

iPad-gebruikers krijgen bij batterijfalen niet een andere batterij, maar een andere iPad, tegen een betaling van 100 dollar. Dat is dan niet per definitie een nieuwe iPad; het kan ook een gerepareerd (refurbished) exemplaar zijn. Ook moeten gebruikers zelf hun data backuppen voordat ze hun apparaat met defecte batterij inleveren voor vervanging.

Overigens is deze regeling voor een vervangende iPad niet van toepassing als het apparaat is beschadigd, door bijvoorbeeld een ongeluk of door ongeautoriseerde reparatie. Bovenop de 100 dollar komt nog 7 dollar aan bezorgkosten en btw voor de betreffende Amerikaanse staat.

Nederland later

De Mac-maker gaat er prat op dat de iPad het 10 uur volhoudt op één batterijlading. De langverwachte tablet van Apple is vanaf afgelopen vrijdag al te bestellen, in de Verenigde Staten. Het apparaat komt 3 april uit op de Amerikaanse markt. Dat betreft dan alleen het model met wifi; de uitvoering met wifi en 3G komt eind april. Eerder had Apple levering in maart toegezegd.

Het is officieel nog niet bekend wanneer de iPad in Nederland is te bestellen en wanneer het echt leverbaar is. Nederland ontbreekt namelijk in het vrijgegeven wereldwijde releaseschema. Eind april zijn Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk aan de beurt. Alle modellen, ook met 3G, zijn daar verkrijgbaar.

Bron: Webwereld

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000