ID.nl logo
Waar voor je geld: 5 betaalbare beveiligingscamera’s met pan & tilt
Zekerheid & gemak

Waar voor je geld: 5 betaalbare beveiligingscamera’s met pan & tilt

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Ben je op zoek naar een goede beveiligingscamera met een groot bereik? Vandaag hebben we vijf betaalbare modellen voor je gespot.

TP-Link Tapo C520WS

Net zoals elke pan- & tilt-camera kan ook dit prijsvriendelijke model op afstand draaien en kantelen. Het voordeel van deze techniek is dat je eenvoudig personen of huisdieren kunt volgen. Tik op de pijltjes in de mobiele app om het flexibele camerahoofd te bewegen. Overigens volgt de videowaakhond objecten net zo makkelijk automatisch. Een voordeel is dat je de TP-Link Tapo C520WS zowel binnen als buiten kunt ophangen. De IP66-gecertificeerde behuizing is namelijk tegen alle weersinvloeden bestand. Voor verbinding met het thuisnetwerk kies je tussen de bekabelde ethernetaansluiting en draadloze netwerkadapter (2,4 GHz). Zorg in het laatste geval voor voldoende wifi-dekking.

Deze beveiligingscamera ondersteunt een respectabele resolutie van 2560 × 1440 pixels. In combinatie met de lichtgevoelige lens en twee ledlampen maakt de Tapo C520WS zowel overdag als 's nachts scherpe opnames. In tegenstelling tot diverse andere merken verplicht TP-Link zijn gebruikers niet om een cloud-abonnement af te nemen. Prik een eigen microSD-kaart van maximaal 512 GB in de camera en bewaar hierop alle beelden. Als alternatief biedt dit product ook NAS-ondersteuning. Je kunt continu opnemen of alleen gebeurtenissen vastleggen. Dankzij AI-detectie herkent de bewakingscamera op eigen houtje mensen, huisdieren en voertuigen. Hierdoor ontvang je geen valse pushberichten op je smartphone.

Eufy Floodlight Cam E340

Dit Eufy-product is uitermate geschikt om een grote tuin te bewaken. Zodra er iemand over jouw erf loopt, beweegt de Floodlight Cam E340 vanzelf mee. Niemand kan dus iets ongezien doen. Opvallend genoeg telt de camera twee lenzen. De groothoeklens van 2880 × 2160 pixels ondersteunt een kijkhoek van 135 graden en vangt een flink deel van de omgeving in beeld. Daarnaast kun je aan de hand van een telelens objecten van dichtbij bekijken. Je ziet hierdoor bijvoorbeeld wat voor voorwerp iemand draagt.

Detecteert de Floodlight Cam E340 ’s nachts een insluiper? In dat geval gaan er twee felle richtbare schijnwerpers branden. De aanwezige verlichting resulteert bovendien in duidelijk nachtzicht. Verder laat de beveiligingscamera eventueel ook een alarm horen, al is dat niet zo luid.

Voor de opslag van beelden kun je een eigen microSD-kaart van maximaal 128 GB in het apparaatje kwijt. Bovendien koppel je desgewenst een geschikte NAS aan de camera. Ten opzichte van veel soortgelijke modellen kan de Floodlight Cam E340 met 2,4GHz- én 5GHz-netwerken overweg. Vergroot daarmee de kans op een stabiele draadloze verbinding. Meer weten? Lees dan de uitgebreide review op ID.nl.

TP-Link Tapo C220

Als je een goedkope pan- & tilt-camera voor binnenshuis zoekt, is de TP-Link Tapo C220 een uitstekende kandidaat. Met een horizontaal en verticaal bereik van respectievelijk 360 en 114 graden vangt de beveiligingscamera elke hoek van de kamer in beeld. Op jouw verzoek volgt de camera automatisch bewegende objecten. De compacte behuizing bevat een speaker en microfoon. Hierdoor kun je bijvoorbeeld op afstand met een kind of huisdier praten. Je bewaart de beelden op een eigen microSD-kaart van maximaal 512 GB, op een geschikte NAS of in de cloud.

Bij detectie van een mens, huilende baby, huisdier of voertuig ontvang je indien gewenst een pushbericht. Selecteer in de instellingen van de TP-Link Tapo-app welke meldingen je wilt ontvangen. Hoewel je voor de Tapo C220 een laag bedrag betaalt, ondersteunt de cameralens een behoorlijke resolutie van 2560 × 1440 pixels. Daarentegen ontbreekt er wel een felle ledlamp. Vergeleken met duurdere modellen zijn de nachtelijke zwart-witbeelden daarom iets onduidelijker. Ga in een donkere omgeving uit van een bereik tot ongeveer 9 meter.

Foscam D4Z

De Foscam D4Z is een pan- & tilt-camera met een vandalismebestendige behuizing. Deze robuuste camera leent zich dus bij uitstek voor makkelijk bereikbare buitenlocaties. Kies tussen een witte en zwarte uitvoering. Naast horizontaal (350 graden) en verticaal (60 graden) bewegen kan de D4Z ook nog eens 4× optisch inzoomen. Kortom, haal objecten zonder kwaliteitsverlies dichterbij. De resolutie van 2304 × 1536 pixels voldoet voor bewakingsdoeleinden prima, want de beelden zijn scherp genoeg om personen te identificeren. Aan de hand van twee infraroodleds ondersteunt dit model tot 20 meter nachtzicht.

Oudere bewakingscamera's reageren vaak op alles wat beweegt. Als gevolg hiervan ontvangen bezitters van zo'n apparaat mogelijk valse meldingen, bijvoorbeeld van bewegende bladeren of takken. Wegens ondersteuning voor AI-detectie heeft de D4Z geen last van dit euvel. De camera herkent mensen en stuurt hierdoor uitsluitend relevante meldingen. Zoals we van Foscam-producten gewend zijn, kun je opnames op verschillende manieren opslaan. Kies kussen een microSD-kaart (256 GB), een NAS en cloudopslag. Mooi meegenomen is dat het product zowel 2,4GHz- als 5GHz-netwerken accepteert.

Imou A1

Stel je niet zulke hoge eisen aan een nieuwe pan- & tilt-camera? De spotgoedkope Imou A1 van amper drie tientjes doet wat het moet doen, en dat is jouw volledige kamer filmen. Met een ruim bereik van horizontaal 355 graden en verticaal 90 graden leg je elk vergeten hoekje vast. Plaats hem wel ergens in huis, want de kunststof behuizing is niet weerbestendig. De resolutie van 2560 × 1440 pixels is voor een product in deze prijsklasse dik in orde. Houd met behulp van de nachtzichtfunctie ook 's avonds en 's nachts een oogje in het zeil.

Naast de rol van beveiligingscamera fungeert de A1 ook moeiteloos als babyfoon. Er zijn een microfoon en luidspreker ingebakken, zodat je op afstand kunt communiceren. Bovendien ontvang je bij bewegings- en geluidsdetectie een melding op je smartphone. Dit netwerkapparaat ondersteunt naast ethernet de 2,4GHz-frequentieband. Je kunt hem dus overal in huis gebruiken, mits er voldoende wifi-dekking is. Bewaar opnames op een microSD-kaart van maximaal 256 GB, op een NAS of in de cloud. Laatstgenoemde optie vereist wel een abonnement.

▼ Volgende artikel
Review Xiaomi 14T Pro – Midrange toestel met oog voor details
Huis

Review Xiaomi 14T Pro – Midrange toestel met oog voor details

De Xiaomi 14T Pro is een midrange Android-smartphone met een prijskaartje van 899,99 euro. Daarmee zit de Chinese fabrikant aan de hoge kant van dit segment, dus dan moet het toestel van goeden huize komen.

Uitstekend
Conclusie

Onderaan de streep zijn er weinig onderdelen die dusdanig tegenvallen dat een aanbeveling niet op z'n plek is. Ja, er bestaat wat onduidelijkheid over het camerasysteem, veel AI-opties laten nog op zich wachten en Xiaomi installeert nog steeds veel apps vooraf. Maar bij een midrange-smartphone kun je dat soort dingen verwachten. Wat ons meer stoort, is die prijs. Je krijgt er veel werkgeheugen en opslagruimte voor terug en ook de processor doet niet onder voor Qualcomms topprocessor van het afgelopen jaar; maar 900 euro is wat ons betreft te veel.

Plus- en minpunten
  • Premium ontwerp
  • Krachtige processor
  • Prachtig display
  • Handige, kleine functies
  • Mooie foto's
  • Hoge prijs
  • Achterkant trekt vingerafdrukken aan
  • Foto's ogen wel onnatuurlijk
  • Vooraf geïnstalleerde apps
  • Gedoe met camera-app

We noemen de Xiaomi 14T Pro dan wel midrange, maar dat zie je er niet aan af. Het toestel heeft een strak en futuristisch design en is verkrijgbaar in net zo toffe kleuren. Het mooiste aan het nieuwe ontwerp is dat het vierkante camera-eiland niet alleen even lang is aan alle kant, maar ook over dezelfde kleur beschikt als de rest van de smartphone. Daardoor voelt alles veel meer aan als een geheel. Verder is het fijn dat de achterkant een subtiele bolling heeft, vergelijkbaar met de Pixel 8 Pro, maar vinden we het jammer dat die zoveel vingerafdrukken aantrekt.

Qua ontwerp zijn het vooral de kleine dingen die het hem doen. Zo geeft het aluminium frame de telefoon een premium karakter mee, terwijl de textuur op de powerknop alle twijfel wegneemt. Je weet altijd met zekerheid dat die je knop indrukt, en niet per ongeluk de volumeknop gebruikt. Verder waarderen we het ontzettend dat dat camera-eiland voor weinig gewiebel zorgt (een probleem dat helemaal wegvalt wanneer je een geschikt hoesje gebruikt). Je kunt hem bovendien in alle rust op de bank leggen, zonder het idee te hebben dat het toestel daarvan af glijdt.

Ook interessant: Review Xiaomi 14 Ultra – De moderne camerasmartphone

©Wesley Akkerman

🔌OPLADER NIET INBEGREPEN Goed om te weten: Xiaomi levert geen oplader mee in de doos, maar je krijgt er wel een vooraf aangebrachte screenprotector en siliconen hoes bij. Draadlozer opladers in allerlei uitvoeringen koop je overigens snel en veilig bij Bol.

©Wesley Akkerman

Weinig op aan te merken

We kunnen verder weinig aanmerken op het display. Dit is een amoledscherm van 6,67 inch, met een iets afwijkende resolutie van 1220 × 2712 pixels. Die resolutie tref je alleen aan op smartphones van Xiaomi, Redmi en Poco (die laatste twee zijn zustermerken). Er is bovendien een dynamische verversingssnelheid tot en met 144 Hertz, ondersteuning voor Dolby Atmos en HDR10+ en een helderheid van maximaal 4000 nits. Daardoor kun je vrijwel altijd goed zien wat er op het scherm gebeurt, ook wanneer het buiten erg zonnig is.

Door die afwijkende resolutie kan het zijn dat sommige apps echter zwarte balken laten zien. Dan hebben de ontwikkelaars daar simpelweg geen rekening mee kunnen houden. Maar de praktijkervaringen kunnen hierin sterk verschillen. Daarnaast is het zo dat je rekening moet houden met het feit dat niet elke app support biedt voor 144 of zelfs 120 Hertz, waardoor ze terugschakelen naar 60 Hertz. Dat verschil is zichtbaar, maar na een paar seconden ben je eraan gewend. Je kunt die verversingssnelheid zelf ook terugbrengen om de accu te ontzien.

Meer weten over Xiaomi-tablets? Lees dan: Review Xiaomi Redmi Pad Pro 5G – De aanbevolen budgettablet

©Wesley Akkerman



©Wesley Akkerman

De nieuwste cpu van Mediatek

Het systeem wordt aangedreven door de Dimensity 9300+, de nieuwste cpu van Mediatek. Qua prestaties is die chipset vergelijkbaar met de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 van vorig jaar. Beide sets ontlopen elkaar amper, dus dat is mooi om te zien. Daardoor kunnen we met een gerust hart zeggen dat dit een perfecte processor is voor dagelijkse taken én dat je hier meer dan prima op kunt gamen. De processor presteert goed onder druk en zorgt amper voor gestotter of framedrops in games. De cpu wordt tot slot niet bijzonder heet tijdens het gamen.

Je kunt de Xiaomi 14T Pro voorzien van 512 GB of 1 TB aan opslagruimte. In allebei de gevallen leunt het apparaat op 12 GB aan werkgeheugen. Dat is een beetje overkill voor Android, maar daardoor is er meer dan genoeg ruimte voor games, emulators, werkomgeving en multitasking. Mocht je toch nog werkruimte tekortkomen, dan kun je het geheugen virtueel uitbreiden tot het dubbele. Of je het echt nodig gaat hebben, is een tweede – maar ook hiermee laat Xiaomi goed zien dat het op de kleinere details let. Als je het nodig hebt, dan is het beschikbaar.







Gemengde gevoelens over de software

De Xiaomi 14T Pro is net als de Xiaomi 14 Ultra voorzien van HyperOS (de softwareschil van het bedrijf). Dit is een van de snelste en schoonste Android-interfaces die we kennen. De instellingen staan overzichtelijk ingedeeld en ook de software-ondersteuning oogt redelijk (het toestel ontvangt vijf jaar aan updates). Maar toch stuit het ons tegen de borst dat er veel apps vooraf geïnstalleerd zijn en dat we constant aangespoord worden om apps via de Mi Store te downloaden. Dat is een alternatieve Android-downloadwinkel, onderdeel van Xiaomi.

Als het gaat om functies op basis van kunstmatige intelligentie, dan valt op dat Google hier een prominente rol in speelt. Zo kun je gebruikmaken van Google Gemini, de typische contentbewerkopties en Circle to Search (die tijdens het testen van het toestel beschikbaar gemaakt werd).

Verder heeft Xiaomi zelf nog wat functies in bèta en in de pijplijn zitten. Wat we vooral aan Xiaomi waarderen, is dat je veel zeggenschap hebt over het uiterlijk van de interface. Je kunt de stock Android-ervaring evenaren of bijvoorbeeld volledig richting iOS gaan.





Opvallend aangenaam

De camera-app biedt bovendien ook een enorm aantal opties aan. Over het algemeen maakt het camerasysteem opvallend aangename beelden, waar kleuren echt van het scherm spatten. Net als bij Samsung zijn de kleuren te verzadigd om natuurlijk over te komen, maar voor vakantiekiekjes kan dat geen kwaad. Het maakt daarbij niet uit of je de stand Leica Authentic of Vibrant gebruikt (waar Xiaomi exclusief toegang tot heeft). Avondfotografie is ook prima te noemen, met kleuren en details die redelijk goed tot hun recht komen.

Waar Xiaomi nog wel wat winst te behalen heeft, is de uitleg over de camera-app. Niet alleen worden er een hoop mogelijkheden niet uitgelegd, ook hebben we gemerkt dat we wat meer met de beschikbare opties aan het stoeien zijn. Zo biedt de portretmodus vier niveaus aan brandpuntafstanden aan. Maar we hebben wat moeite gehad met lichtinval en scherpstellen, waardoor we vaker voor de standaard portretoptie of gewone fotomodus kiezen. Aangezien het camerasysteem in de toekomst verder uitgebreid wordt met AI, kan meer uitleg geen kwaad.





Xiaomi 14T Pro kopen?

Onderaan de streep zijn er weinig onderdelen die dusdanig tegenvallen dat een aanbeveling niet op z'n plek is. Ja, er bestaat wat onduidelijkheid over het camerasysteem, veel AI-opties laten nog op zich wachten en Xiaomi installeert nog steeds veel apps vooraf. Maar bij een midrange smartphone kun je dat soort dingen verwachten. Wat ons meer stoort, is die prijs. Je krijgt er veel werkgeheugen en opslagruimte voor terug en ook de processor doet niet onder voor Qualcomms topprocessor van het afgelopen jaar; maar 900 euro is wat ons betreft te veel.

Xiaomi 14T Pro

Klik hier voor de actuele prijs

▼ Volgende artikel
Dé oplossing voor als een Windows-update problemen geeft
Huis

Dé oplossing voor als een Windows-update problemen geeft

Windows-updates zijn vooral belangrijk om de veiligheid van je systeem te garanderen, maar soms ondervind je problemen bij het installeren van zo’n update. Mogelijk is dan een vorige update de spelbreker. Meestal los je zulke updateproblemen op door de updatecache helemaal leeg te maken.

In drie eenvoudige stappen laten we zien hoe je de updatecache leegt als je problemen hebt met het updaten van Windows:

  • Stop de service Windows Update
  • Leeg de cachemap
  • Start de service opnieuw op

Loop je tegen meer onhebbelijkheden aan in Windows? Lees dan het volgende artikel: Windows-ergernissen? Zo los je ze op!

Stap 1: Service stoppen

Cache zijn gegevens die worden opgeslagen om sneller beschikbaar te maken wanneer ze later opnieuw worden opgevraagd. Kortom, cache is een technologie die de toegang tot gegevens versnelt. Maar soms moet je de cache legen, omdat dat updatebestanden in de cache een nieuwe update kunnen tegenwerken (bovendien komt er opslagruimte vrij als je die cache-bestanden wist). Heel wat problemen kun je oplossen door dergelijke bestanden te verwijderen en opnieuw te downloaden. Zowel Windows 11 als Windows 10 maken het supergemakkelijk om de Windows Update-cache te wissen.

Als je de updatecache leegmaakt, moet je er eerst voor zorgen dat deze update niet in gebruik is. Druk daarom op de Windows-toets en typ in het zoekvak services.msc. Hierdoor opent een venster waarin je alle services ziet die op je pc lopen. Zoek in de lijst naar Windows Update. Klik met de rechtermuisknop op deze service en gebruik de opdracht Stoppen.

Stap 2: Cache leegmaken

Daarna moet je de locatie zoeken waar deze tijdelijke data worden opgeslagen. Ga snel naar de cachemap door Windows-toets+R in te drukken om Uitvoeren (Run) te openen en op OK te klikken. In dit venster typ je C:\Windows\SoftwareDistribution.

Wij gaan ervan uit dat Windows op het C-station is geïnstalleerd, maar mocht dat niet het geval zijn, wijzig dan gewoon de stationsletter in dit pad. Daar vind je alle cache-bestanden, verdeeld in verschillende mappen. Selecteer ze met Ctrl+A en verwijder ze met de rechtermuisknop. Maak daarna de prullenmand leeg om zeker te zijn dat de cache leeg is.

Stap 3: Service starten

Daarna moet je de service Windows Update opnieuw activeren. Dan doe je op bijna dezelfde manier als in stap 1. Je gaat naar services.msc. In de lijst zoek je Windows Update. Je klikt met de rechtermuisknop op de service Windows Update en je gebruikt de opdracht Starten.

Watch on YouTube