ID.nl logo
Review Ring Battery Video Doorbell Pro – Houdt de boel scherp in de gaten
© Wesley Akkerman
Zekerheid & gemak

Review Ring Battery Video Doorbell Pro – Houdt de boel scherp in de gaten

De Ring Battery Video Doorbell Pro kun je het best omschrijven als een professionele videodeurbel voor de gewone consument (prijs 229 euro). Aan de buitenkant zie je het er niet zo één-twee-drie van af, maar deze Ring-variant heeft een redelijk unieke troef handen.

Uitstekend
Conclusie

De beelden ogen lekker kleurrijk (onder meer door HDR-ondersteuning) en brengen ook in de avond scherp in beeld wat er voor de deur gebeurt. Het beeld oogt een beetje vervormd, maar dat doet niets af van de beeldkwaliteit en het overzicht. Verder is en blijft het jammer dat Ring niet werkt met andere smarthomeplatformen en dat een abonnement op Ring Protect nagenoeg verplicht is. Maar als je daarmee kunt leven, haal je voor 229 euro de meest geavanceerde slimme videodeurbel op een accu in huis.

Plus- en minpunten
  • 3D-bewegingsdetectie
  • Gemakkelijke installatie
  • Beeldkwaliteit
  • Zeer geavanceerd
  • Audio+
  • Accu vervangen
  • Veel slimme functies in abonnement
  • Micro-usb
  • Prijs

Meestal wanneer je de toevoeging Pro tegenkomt bij een videodeurbel of beveiligingscamera, dan kan dat duiden op één van twee dingen. Of dit is een product voor de professionele markt, of dit is een apparaat met opties voor gevorderden. In beide gevallen zullen ‘normale consumenten’ niet zo heel snel geïnteresseerd zijn in dergelijke producten. Maar in het geval van de Ring Battery Video Doorbell Pro doe je er goed aan toch even op te letten als reguliere koper. Dit apparaat met de Pro-functies naar de gemiddelde consument, met verve.

In de basis is de Ring Battery Video Doorbell Pro een soort opgevoerde versie van de in de zomer van 2023 gelanceerde Ring Battery Video Doorbell Plus. De nieuwe deurbel deelt dan ook een andere positieve kwaliteiten van de Plus. Denk dan aan een uitstekende en lange accuduur (die we tijdens de testperiode nooit helemaal kunnen uitproberen), de hoge resolutie van 1536p en het feit dat je in de doos alle onderdelen aantreft voor een correcte installatie. Denk dan aan de wig, schroeven, micro-usb-kabel en zelfs een schroevendraaier. Dat kan niet foutgaan.

©Wesley Akkerman

Accu is snel om te wisselen

Helemaal omdat je dit keer niet de optie hebt voor een bedrade aansluiting. In tegenstelling tot andere (Pro-)deurbellen van Ring, werkt de Ring Battery Video Doorbell Pro alleen op een accu. Gelukkig kun je die accu er met een simpele druk op de knop uitwippen en een nachtje opladen. Ring biedt ook extra accu’s aan via z’n website, waardoor je er altijd eentje klaar kunt hebben liggen – om dus nooit zonder deurbel te zitten. Het enige nadeel dat we tot nu toe zien is dat de aansluiting geen usb-c-poort is – daardoor hebben we altijd een extra kabeltje nodig.

En als we het nog even op de verschillen tussen beide apparaten houden, dan zien we dat de Ring Battery Video Doorbell Pro beschikt over een langwerpige weergave. De Plus heeft een vierkante fisheye-lens, waardoor je goed kunt zien wat er op de mat ligt. Dat is handig voor pakketherkenning (of kleine kinderen); maar door die langwerpige weergave kun je ook met de Pro goed zien wat er op de mat gebeurt. Met een kijkhoek van 150 graden hoef je bovendien weinig tot niets te missen – maar dat is een eigenschap die de deurbellen met elkaar gemeen hebben.

©Wesley Akkerman

Vogelperspectief en radartechnologie

De Ring Battery Video Doorbell Pro heeft daarnaast nog een aantal andere mogelijkheden die we bijna nooit tegenkomen op videodeurbellen met accu’s. Zo heeft die Pre-Roll, een functie waarmee je ook binnen de Ring-app te zien krijgt wat er voor de deur gebeurde vlak voordat iemand aanbelde. Superhandig, maar ook batterijslurpend – zorg er dus voor dat je de instellingen binnen de applicatie heel precies instelt, zodat die bij jouw wensen past. Daarnaast is er Audio+, een onderdeel dat daadwerkelijk de tweewegcommunicatie verbetert.

Maar het paradepaardje is toch echt de 3D-bewegingsdetectie met vogelperspectief en radartechnologie. Oplettende lezers weten dat die vorm van detectie eerder geïntroduceerd werd met de lancering van de Ring Stick Up Camera Pro. Destijds waren we erg te spreken over de functionaliteit. Voor een beveiligingscamera is het ook echt een handige functie, omdat je heel precies kunt instellen waar en wanneer je notificaties ontvangt zodra er beweging optreedt binnen het gezichtsveld van de camera. Maar hoe is de ervaring nu op een deurbel?

©Wesley Akkerman

Aan het goede adres

Eigenlijk kunnen we niets anders dan concluderen dat de functie op een slimme deurbel minstens net zo logisch aanvoelt. Binnen de app kun je, vanuit een vogelperspectief, een omgeving afbakenen waarin bewegingen geregistreerd worden. Gaat er iemand dat afgebakende gebied binnen, dan krijg je een melding. Maar staat iemand er nog steeds buiten, terwijl die wel opgevangen worden door de lens, dan gebeurt er niets. Dit werkt net even anders dan bewegingszones, die eigenlijk alleen in een 2D-vak rekening houden met de positionering.

Dat we nu echt met een 3D-zicht te maken hebben, blijkt ook wel uit de informatie die de camera opvangt. Want op een apart kaartje kun je precies zien hoe iemand zich voortbeweegt binnen het afgebakende gebied. Dit werkt het best met mensen, en dankt de Ring Battery Video Doorbell Pro aan de radartechnologie. Het misschien een beetje overkill. Maar eerlijk is eerlijk: als het om beveiliging gaat, kun je niet genoeg informatie verzamelen. Als je die mening deelt of dat belangrijk vindt, dan ben je met de Ring Battery Video Doorbell Pro aan het goede adres.  

©Wesley Akkerman

Het bekende nadeel

De Ring Battery Video Doorbell Pro deelt dus in de basis veel dezelfde fijne functies met de Ring Battery Video Doorbell Plus. Maar ook de nadelen komen helaas overeen. Want ontzettend veel (geavanceerde) functies zijn alleen beschikbaar op het moment dat je een abonnement afneemt. Dan hebben we het over pakketmeldingen, persoonsmeldingen, meldingen met afbeelding en zaken als korting op andere Ring-producten. Maar ook cloudopslag; en aangezien Ring je niets lokaal laat opslaan, is dat nog altijd een doorn in het oog.

Zeker omdat er goedkopere slimme deurbellen bestaan die die mogelijkheid wel aanbieden. Echter, qua technologie lopen die wel achter op Ring. Dus dan gaat het erom wat je belangrijker vindt. Een standaardabonnement kost je minimaal 4 euro per maand. Maar als je meer geavanceerde opties tot je beschikking wilt hebben (zoals geavanceerde meldingen), dan ben je daar maandelijks een tientje aan kwijt. Geen bedragen waar we vrolijk van worden. Zonder abonnement is de Pro vooral een hypermodern kijkluik waar je altijd doorheen kunt kijken.

Ring Battery Video Doorbell Pro kopen?

Gelukkig zit het met dat kijkluik verder wel goed. De beelden ogen lekker kleurrijk (onder meer door HDR-ondersteuning) en brengen ook in de avond scherp in beeld wat er voor de deur gebeurt. Het beeld oogt een beetje vervormd, maar dat doet niets af van de beeldkwaliteit en het overzicht. Verder is en blijft het jammer dat Ring niet werkt met andere smarthomeplatformen en dat een abonnement op Ring Protect nagenoeg verplicht is. Maar als je daarmee kunt leven haal je voor 229 euro de meest geavanceerde slimme videodeurbel op een accu in huis. Op moment van schrijven is de camera onder andere te koop bij Amazon.


▼ Volgende artikel
Zo gebruik je Google Maps voor live inzicht in files
© PixieMe - stock.adobe.com
Huis

Zo gebruik je Google Maps voor live inzicht in files

Wie regelmatig reist of naar zijn werk pendelt, vertrouwt waarschijnlijk op Google Maps. Niet voor niets hebben veel mensen het navigatiesysteem van hun auto verruild voor deze gratis app. De app beschikt over een set tools om je trip vlot te laten verlopen. Zo kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig de verkeersdrukte volgen.

In dit korte artikel laten we zien hoe je de verkeerslaag in Google Maps gebruikt:

  • Stel je route in en schakel de verkeerslaag in via het lagenmenu
  • Bekijk de actuele verkeersdrukte aan de hand van kleuren op de kaart
  • Ontvang meldingen over verkeersdrukte bij opgeslagen locaties

Ook interessant om te lezen: Dit zijn de 4 beste alternatieven voor Google Maps

De laag Verkeer

Open Google Maps op je smartphone en geef het vertrekpunt en de bestemming in. Daarna tik je onderaan op Route. Boven de kaart kies je de manier hoe je je verplaatst: auto, tram, metro, te voet of per fiets. Onderaan de kaart lees je alvast de afstand en de reistijd. Tik daarna op het pictogram Lagen in de rechterbovenhoek van het scherm. In de groep Kaartgegevens selecteer je Verkeer. Hierdoor wordt de verkeerslaag over de Google Maps-kaart gelegd. Verlaat het gedeelte Lagen door op het kruisje in de rechterbovenhoek te tikken.

Op de kaart worden de wegen ingekleurd op basis van de actuele verkeersdichtheid. Groen betekent dat je op een normaal tempo kunt rijden. Oranje staat voor langzaam rijdend verkeer en rood betekent dat het verkeer stilstaat. Niet tevreden met de route die Google Maps heeft geselecteerd? Bekijk dan alle alternatieve routes die als grijze lijnen op het scherm worden weergegeven. Tik op een van de opties om een ​​alternatieve route te selecteren.

De verkeersdrukte wordt met kleuren weergegeven.

Google Maps in de auto gebruiken?

Dan is een telefoonhouder een must

Live verkeer

Op de computer open je de webbrowser en surf je naar Google Maps. Weer zoek je de bestemming, zodat Maps de route tevoorschijn kan halen. Daarna beweeg je de muisaanwijzer over het pictogram Lagen linksonder. Klik op de laag met het label Verkeer. Opnieuw zal Google de wegen inkleuren volgens verkeersdrukte. Je kunt de weergave Live verkeer in- en uitschakelen door op de schakelaar in het onderste deel van het scherm te klikken.

Op de computer kun je de weergave Live verkeer in- en uitschakelen.

Meldingen ontvangen

Het is mogelijk om van Google Maps meldingen te ontvangen wanneer er drukte ontstaat in de buurt van een locatie die je in Maps hebt opgeslagen. Hiervoor tik je rechtsboven op het pictogram van je Google-account. Daarna kies je Instellingen en dan Meldingen. Op de iPhone controleer je of het schuifje bij Plaatsen en evenementen aanstaat. Op een Android-apparaat tik je bij Navigeren / Verkeer bij nabije evenementen op Aan of Alleen in de app.

Wil je verkeersupdates ontvangen over plaatsen die je hebt opgeslagen?

Watch on YouTube
▼ Volgende artikel
Een op drie gemeenten staat opladen elektrische auto over stoep toe
© alpegor - stock.adobe.com
Mobiliteit

Een op drie gemeenten staat opladen elektrische auto over stoep toe

In Nederland is elektrisch rijden het voordeligst als je je auto thuis kunt opladen met eigen stroom, bijvoorbeeld van zonnepanelen. Maar dan moet je wel een eigen oprit hebben of van de gemeente toestemming krijgen om een laadkabel over de stoep te leggen. Uit onderzoek van energiebedrijf Zonneplan blijkt dat slechts een op de drie gemeenten dit toestaat.

Je auto voor de deur opladen met je eigen stekker kan op verschillende manieren: met een kabelmat, speciale kabelgoottegels of een laadarm die over de stoep hangt. De laatstgenoemde optie wordt alleen toegestaan in Haarlem en Zuidplas. Kabelgoottegels, waarbij de laadkabel verzonken ligt in de stoep, zijn het populairst - een kwart van de gemeenten experimenteert hiermee of heeft dit in het verleden gedaan. Het gebruik van een kabelmat is de meest toegankelijke oplossing, wat in 27 gemeenten (8 procent) is toegestaan.

Bron: Zonneplan

Vooral in de Randstad, Zeeland en Noord-Brabant zijn gemeenten flexibeler wat betreft het opladen over de stoep. In Drenthe, Groningen en Limburg is dit vrijwel nergens toegestaan, al hebben woningen daar vaker een eigen oprit.

Momenteel beschikt één op de twaalf Nederlandse huishoudens (8 procent) over een eigen laadpaal. Dit percentage is het hoogst in de gemeente Laren, waar bijna een derde van de huizen een laadvoorziening heeft. Ook in Rozendaal, Blaricum, Bloemendaal, Bergen en Oostzaan ligt dit percentage boven de 20 procent. Financiële middelen lijken een grotere rol te spelen bij het aanschaffen van een elektrische auto dan de fysieke ruimte voor een laadpaal.

"Het voordeel van thuis kunnen opladen ten opzichte van de openbare laadpaal is aanzienlijk," licht Zonneplan toe. Bij een gemiddeld jaarkilometrage van 18.200 kilometer en een verbruik van 187 Wattuur per kilometer betaal je aan een openbare laadpaal ongeveer 1530 euro per jaar, uitgaande van een gemiddeld tarief van 45 cent per kWh.

Thuisladen is merkbaar voordeliger. Met een vast of variabel contract komt het gemiddelde tarief momenteel op 28 cent per kWh, wat neerkomt op 952 euro per jaar. EV-rijders met een dynamisch contract betaalden bij Zonneplan de afgelopen twaalf maanden gemiddeld 22 cent per kWh, wat resulteert in een jaarlijkse kostenpost van 748 euro. Bovendien hebben veel thuisladende elektrische rijders zonnepanelen, waardoor ze een groot deel van het jaar gratis kunnen laden.

Kosten

De mogelijkheden voor het opladen van een elektrische auto via de stoep zijn afhankelijk van het beleid van de gemeente waarin je woont. De kosten voor thuisladen variëren tussen de 748 en 952 euro per jaar, afhankelijk van je energiecontract, terwijl opladen aan een openbare laadpaal gemiddeld 1530 euro per jaar kost.

Vraag een offerte aan voor thuisbatterij: