ID.nl logo
Review Ezviz EP3X Pro – Dé slimme budgetdeurbel van dit moment
© Wesley Akkerman
Zekerheid & gemak

Review Ezviz EP3X Pro – Dé slimme budgetdeurbel van dit moment

De Ezviz EP3X Pro is een slimme videodeurbel met een adviesprijs van 109,99 euro (maar we hebben hem al goedkoper gespot, voor een tientje minder). In sommige opzichten komt de deurbel zelfs in de buurt van de bijna twee keer zo dure Eufy Video Doorbell E340.

Uitstekend
Conclusie

Ondanks het feit dat we niet heel erg te spreken zijn over de pakketherkenning en algemene beeldkwaliteit, willen we toch benadrukken dat de Ezviz EP3X Pro een goede slimme videodeurbel is. Voor ongeveer 100 euro haal je een capabel en uitgebreid apparaat in huis waar je geen (duur) abonnement voor nodig hebt. Ook zijn er genoeg opties met betrekking tot het beschermen van je privacy, of de privacy van je omgeving, en daar zijn we blij mee. Het komt een beetje over alsof Ezviz heeft gekeken naar welke onderdelen werken en bevallen, zodat de fabrikant die allemaal in één deurbel kon proppen. Mocht dat de missie zijn geweest, dan is die wat ons betreft geslaagd. Voor 100 euro kom je niet snel beter tegen in dit segment. De app mag wel wat opgeschoond worden en ook zou het fijn zijn als we gemakkelijker video’s kunnen verwijderen. Maar voor de rest is dit dé budgetdeurbel van dit moment.

Plus- en minpunten
  • Prijs
  • Flexibiliteit installatie
  • Inclusief zonnepaneel
  • Geen abonnement vereist
  • Pakket- en persoonsherkenning
  • Privacy-opties
  • Beeldkwaliteit laat te wensen over
  • Pakketherkenning werkt niet altijd
  • Geen meegeleverde gong
  • Onoverzichtelijke app
  • Video's verwijderen onnodig moeilijk

Met dat in de buurt komen van de Eufy Video Doorbell E340 doelen we op het ontwerp waarin ruimte is voor twee camera’s. Voorop zit er een met een resolutie van 1440p, terwijl we onderop een pakketcamera aantreffen met een resolutie van 1080p. Daar zitten twee led-lampjes naast, zodat ze de omgeving goed kunnen verlichten. Heb je dus een donkere straat, dan kun je in elk geval altijd goed zien wanneer er een pakket op de deurmat ligt. Voor een prijs van rond de 100 euro is dit zeker niet verkeerd.

Op drie manieren te installeren

Je kunt de Ezviz EP3X Pro op drie manieren installeren. Zo is het mogelijk gebruik te maken van de bestaande deurbelaansluiting, waardoor je nooit gedoe hebt met een accu opladen. Maar als je daar wél voor kiest, dan kun je die batterij middels een usb-c-kabel van stroom voorzien. In het pakket zit tevens een zonnepaneel, waardoor je een derde optie tot je beschikking hebt. Zodoende hoef je je ook als accugebruiker geen zorgen te maken om de hoeveelheid energie.

Tenminste, mits je dat paneel natuurlijk in het licht van de zon kunt plaatsen. Sommige mensen wonen in een appartementengebouw of flat, en anders hebben ze misschien een afdak bij de voordeur. In dat geval is de kabel tussen het paneel en de deurbel niet lang genoeg voor zonne-energie. Desondanks is het goed dat Ezviz de optie aanbiedt, al kunnen we het ook begrijpen dat andere mensen liever een gong in dit pakket hadden gezien. Want die zit er niet standaard bij.

Lees ook: Dingdong: slimme deurbel ophangen en aansluiten doe je gewoon zelf

©Wesley Akkerman

Wel kun je zo’n gong nog los aanschaffen voor 40 euro en anders krijg je de notificaties sowieso altijd binnen op je smartphone (via de app). Aan boord zit verder 32 GB aan interne opslagruimte, waardoor je niet afhankelijk bent van een betaald abonnement. Met die 32 GB kun je een half jaar lang dagelijks tien minuten aan video opnemen. Via de app kun je oude beelden verwijderen; we kunnen het ons niet voorstellen dat je derhalve snel zonder ruimte zit.

De Ezviz EP3X Pro voelt stevig aan en heeft dankzij het IP65-certificaat ook voldoende bescherming voor het weer in Nederland. De knop van de bel laat zich lekker indrukken en heeft een fijne klik, waardoor je niet twijfelt of je hem goed indrukt. Je hoort bovendien een bevestigend geluid en ziet een blauw deurbelicoon oplichten wanneer je aanbelt. Verder is er een microfoon en speaker aanwezig, waardoor je altijd met de aanbeller in contact kunt komen.

Gedoe met detectie en opslag

Met de Ezviz EP3X Pro weet je wat er voor de deur gebeurt, zelfs als er niet wordt aangebeld. Deze deurbel heeft namelijk persoons- en pakketherkenning. De persoonsherkenning werkt net even anders dan je waarschijnlijk denkt. Want hij kan geen mensen herkennen (en zodoende weten dat je schoonmoeder aanbelt), maar weet wel wanneer er menselijke vormen zijn. De pakketherkenning werkt niet altijd; soms krijg je namelijk géén melding.

©Wesley Akkerman

Maar zodra er iemand langs de lens van de camera loopt, dan krijg je meestal direct een melding op je smartphone. Overigens: mocht je dat willen, dan kun je van alles uitschakelen. Zowel de melding (de notificatie die je krijgt) als de detectie. Tijdens de testperiode ging er een buurvrouw verhuizen, waardoor de Ezviz EP3X Pro in een paar uur 500 MB aan beelden schoot. Gelukkig stond de melding voor persoonsherkenning uit, anders zouden we gek geworden zijn.

Hoewel het mogelijk is lokaal opgeslagen video’s te verwijderen, kun je dit alleen per stuk doen en binnen het gebeurtenissenoverzicht; niet bij de algemene verzameling. Je kunt ze dus niet in bulk of achteraf weggooien – behalve wanneer je bereid bent in één klap de totale opslag te legen. Dat is een vreemde gang van zaken, omdat je zodoende weinig controle hebt over het materiaal op de deurbel. In de cloud opgeslagen video’s zijn wel later nog en in één keer te verwijderen.

Hoe blijft de prijs zo laag?

Ondanks het feit dat je maar ongeveer 100 euro betaalt voor dit pakket, krijg je alle genoemde functies gratis tot je beschikking. Het is dus niet zo dat de (wat te wensen overlatende) pakketdetectie achter een betaalmuur zit. Daarmee treedt Ezviz in de voetsporen van onder meer Aqara en TP-Link. Mocht je toch een abonnement willen hebben, dan doe je dat vanwege de cloudopslag. Je slaat dan beelden voor een periode van zeven tot maximaal dertig dagen.

©Wesley Akkerman

Omdat de prijs redelijk laag is, kun je ergens toch concessies verwachten. Wat ons betreft vinden we die in de beeldkwaliteit. Met een kijkhoek van 162 graden leg je veel vast, mits je de bel aan de voordeur bevestigt (en niet aan de deurpost, zoals wij deden). Je ziet iemands hoofd en bovenlichaam in beeld staan wanneer diegene aanbelt, maar niet alles komt even scherp in beeld. De kwaliteit laat wat te wensen over: de lens legt veel artefacten vast.

Wat zijn artefacten? Artefacten zijn ongewenste verstoringen of misvormingen die zichtbaar zijn in een digitale afbeelding of video, maar die er in werkelijkheid niet waren. Ze kunnen zich op verschillende manieren manifesteren, zoals:

∎ Blokkerige patronen in gebieden die egaal van kleur zouden moeten zijn; ∎ Randen van objecten die gezaagd of wazig zijn in plaats van scherp; ∎ Vreemde kleurschakeringen of schemering waar dat niet hoort; ∎ Storende beeldruis of artefacten door overmatige compressie.

Deze beeldfouten ontstaan door beperkingen van de camerasensor, lens, compressie-algoritmen of overdrachtsproblemen. Hoe beter de camera- en lenskwaliteit, hoe minder dergelijke artefacten je in principe zou moeten zien.

Ook ogen de kleuren flets en kan de camera niet goed omgaan met directe lichtbronnen, waardoor de beelden al snel overbelicht zijn. De Ezviz EP3X Pro herstelt het beeld wel redelijk snel door de focus te verleggen, maar dat duurt meestal een paar seconden. Ook hebben de opnamen de eerste twee seconden geen geluid. Plus: de camera activeert zichzelf meestal pas na een eerste beweging; het kan dus zijn dat je iets mist en dat kan vervelend zijn.

Onoverzichtelijke app, maar…

Verder vinden we de app wat onoverzichtelijk. Je kunt niet meteen met één klik de recentste video-opnamen bekijken, maar moet eerst de live video-feed openen om daarna de opnamen te kunnen raadplegen. Verder zijn sommige instellingen en opties niet altijd heel intuïtief benoemd. Er staan hier en daar wat vreemde vertalingen of dubbele omschrijvingen van functionaliteiten. Hoewel ze technisch gezien andere functies bedienen, regelen sommige instellingen toch deels overlappende zaken, wat voor wat verwarring kan zorgen.

Al met al zijn de app-interface en navigatiestructuur af en toe wat rommelig en onduidelijk opgezet. Maar met wat uitproberen en gewenning valt er uiteindelijk wel mee te werken

Waar de Ezviz EP3X Pro dan weer redelijk in uitblinkt, zijn de privacy-opties. Zo kun je video’s voorzien van een wachtwoord, waardoor alleen jij ze kunt openen. Ook heb je de mogelijkheid om een privacygebied in te stellen, waardoor de camera geen opnamen maakt als daarin iets gebeurt. En je kunt je stem maskeren tijdens een live-gesprek. Vooral die laatste optie zijn we nog niet eerder tegengekomen op deurbellen die we hebben getest – dat maakt hem dus best uniek.

Ezviz EP3X Pro kopen?

Ondanks het feit dat we niet heel erg te spreken zijn over de pakketherkenning en algemene beeldkwaliteit, willen we toch benadrukken dat de Ezviz EP3X Pro een goede slimme videodeurbel is. Voor ongeveer 100 euro haal je een capabel en uitgebreid apparaat in huis waar je geen (duur) abonnement voor nodig hebt. Ook zijn er genoeg opties met betrekking tot het beschermen van je privacy, of de privacy van je omgeving, en daar zijn we blij mee.

Het komt een beetje over alsof Ezviz heeft gekeken naar welke onderdelen werken en bevallen, zodat de fabrikant die allemaal in één deurbel kon proppen. Mocht dat de missie zijn geweest, dan is die wat ons betreft geslaagd. Voor 100 euro kom je niet snel beter tegen in dit segment. De app mag wel wat opgeschoond worden en ook zou het fijn zijn als we gemakkelijker video’s kunnen verwijderen. Maar voor de rest is dit dé budgetdeurbel van dit moment.

▼ Volgende artikel
Verras je gasten: 5 keer de lekkerste koffie voor de feestdagen
© ID.nl
Huis

Verras je gasten: 5 keer de lekkerste koffie voor de feestdagen

Na een uitgebreid diner is de koffie vaak de afsluiter van de avond. In plaats van een standaard zwarte bak zet je met een paar simpele ingrediënten iets bijzonders op tafel. Je hoeft geen volleerd barista te zijn om indruk te maken; met wat kruiden of een restje chocolade geef je de koffie direct een feestelijke twist. Speciaal voor jou: vijf heerlijke koffierecepten.

Bij deze recepten draait het vooral om het contrast tussen de warme drank en de extra toevoegingen. Je kunt de smaken vaak al voorbereiden voordat de gasten aan tafel gaan, zodat je op het moment zelf niet te lang in de keuken staat. In de tabel onderin zie je telkens wat de basiskoffie voor een recept is en wat je extra toevoegingen zijn.

Lees ook: 5 veelgemaakte espressofouten (en zo voorkom je ze!)

Espresso met witte chocolade en kardemom

Witte chocolade is een goede match voor de sterke smaak van een espresso. Leg een paar blokjes witte chocolade onderin het glas en laat deze langzaam smelten door de hete koffie eroverheen te gieten. Als je een snufje kardemom door de melk mengt voordat je deze opschuimt, krijg je een heerlijke warme en kruidige geur. De kardemom zorgt ervoor dat de zoete chocolade niet de overhand krijgt, waardoor de koffiesmaak goed overeind blijft.

Tiramisu uit een glas

Je kunt de smaken van het bekende Italiaanse dessert ook gewoon drinken. Meng een sterke kop koffie met een drupje amandelsiroop voor de herkenbare smaak van amaretto, maar dan zonder de alcohol. In plaats van gewone melk kun je een mengsel van halfstijve slagroom en een beetje mascarpone bovenop de koffie leggen. Een flinke laag cacaopoeder over de room maakt het plaatje compleet. Dit koffierecept kan eigenlijk ook direct als vervanger van een dessert kan dienen, vooral het serveert met bijpassend koekje, zoals cantuccini of amaretti.

Mokka met sinaasappel en pure chocolade

De combinatie van pure chocolade en sinaasappel doet het altijd goed tijdens de feestdagen. Rasp de schil van een sinaasappel en roer dit samen met een blokje pure chocolade door je warme koffie totdat alles is opgelost. De olie uit de sinaasappelschil geeft een fris aroma dat heel goed samengaat met donker gebrande koffiebonen. Als je dit serveert met een klein stukje sinaasappelschil op de rand van het glas, ziet het er meteen feestelijk uit. De pure chocolade maakt de koffie wat dikker en voller, wat goed past bij een koude winteravond.

Karamel met een snufje zeezout

Gezouten karamel is al jaren populair en dat is niet zonder reden. Het zout versterkt namelijk de zoete tonen van de karamel en haalt tegelijkertijd de bittere randjes van de koffie af. Doe een scheutje karamelsiroop in je glas en voeg daar echt maar een heel klein beetje zeezout aan toe. Gebruik havermelk voor het schuim, omdat dit van zichzelf al een beetje romig en nootachtig smaakt. Het resultaat is een zachte koffie die het door de combinatie van zout en zoet bij bijna iedereen goed doet.

Koffie met honing en kaneel

Voor wie geen chocolade of room lust, is een combinatie van honing en kaneel een goed alternatief. Roer een goede lepel honing door de zwarte koffie en bestrooi de melkschuimlaag met wat kaneelpoeder. De honing geeft een andere soort zoetheid dan suiker en maakt de koffie zachter voor de keel. Het is een eenvoudige manier om een normale latte een feestelijke upgrade te geven met spullen die je waarschijnlijk al in je keukenkastje hebt staan. De geur van kaneel die van de warme melk afkomt, maakt meteen duidelijk dat het kerst is! 

©ID.nl

Zo maak je je koffie helemaal af

Je kunt de feestkoffie nog net wat mooier presenteren door aandacht te besteden aan de garnering. Een klein beetje kaneel, nootmuskaat of cacaopoeder op de melkschuimlaag doet bijvoorbeeld al wonderen. Gebruik een klein zeefje zodat de poeder gelijkmatig verdeeld wordt en er geen klontjes ontstaan. Voor een luxe effect kun je met een fijne rasp wat krullen van een blok pure of witte chocolade schaven. Dit smelt langzaam weg in het schuim en geeft bij elke slok een beetje extra textuur.

Ook met koekjes of fruit kun je creatief uit de hoek komen. Serveer de koffie met een typisch winters koekje op de schotel, zoals een speculaasje of een Italiaanse cantuccini. Een dunne reep sinaasappelschil die je even rond je vinger draait tot een krul staat erg chique aan de rand van het glas. Wil je echt uitpakken, dip de rand van het glas dan in wat water en daarna in suiker voor een bevroren effect. In plaats van een gewone lepel kun je tot slot een kaneelstokje in de koffie zetten, wat tijdens het drinken subtiel steeds meer smaak afgeeft.

ReceptBasisSmaakmakerTopping
Witte chocoladeEspressoWitte chocoladeKardemom
TiramisuSterke koffieAmandelsiroopMascarpone-room
Sinaasappel mokkaEspressoPure chocoladeSinaasappelrasp
Zoute karamelEspressoKaramelsiroopZeezout
Honing & kaneelLatteBloemenhoningKaneelpoeder

Drie espressomachines voor je feestkoffie

De'Longhi PrimaDonna Soul

Dit apparaat van De'Longhi is een zeer uitgebreide volautomaat. Dankzij de 18 voorgeprogrammeerde recepten zet je met één druk op de knop een krachtige espresso of een zachte latte. Voor wie van variatie houdt, biedt dit toestel ook de mogelijkheid om de sterkte van de koffie nauwkeurig aan te passen, zodat je altijd die gewenste sterke kop koffie krijgt. De machine is bovendien via een smartphone-app te bedienen.

Siemens EQ.500

De Siemens EQ.500-serie staat bekend om het gebruiksvriendelijke display waarbij je de koffiespecialiteiten direct via sensorvelden selecteert. Naast de standaard espresso en latte beschikt dit apparaat over de zogenaamde 'aromaDouble Shot'-functie. Hiermee zet je een extra sterke koffie door middel van een dubbel maal- en zetproces, zonder dat de koffie een bittere nasmaak krijgt.

Melitta Barista Smart T

De Melitta Barista Smart TS blinkt uit in veelzijdigheid met maar liefst 21 voorgeprogrammeerde recepten. Een groot voordeel is de fluisterstille molen, waardoor je zonder veel lawaai geniet van versgemalen bonen. Dankzij het dubbele bonenreservoir kun je bovendien eenvoudig wisselen tussen een milde boon voor je latte en een krachtige variant voor de espresso. De machine is via een handige app op je smartphone te bedienen. Met de 'My Coffee Memory'-functie sla je de persoonlijke voorkeuren van acht verschillende personen op.

Watch on YouTube
▼ Volgende artikel
Steengrill, bakplaat of raclette: wat is het verschil en wat kies je?
© ID.nl
Huis

Steengrill, bakplaat of raclette: wat is het verschil en wat kies je?

Het is dé klassieker tijdens de feestdagen: met de hele familie rondom een apparaat zitten om je eigen eten te bereiden. Maar sta je in de winkel of scrol je online door het aanbod, dan vliegen de termen je om de oren. Is racletten hetzelfde als gourmetten? Waarom zou je voor een steen kiezen in plaats van een metalen plaat? Wij leggen haarfijn (en hapklaar) uit wat de verschillen zijn.

Raclette: voor de echte kaasfans

Laten we beginnen met de term die vaak voor de meeste verwarring zorgt: raclette. Hoewel we het woord in Nederland vaak door elkaar gebruiken met gourmetten, is het van oorsprong een Zwitsers nationaal gerecht. De naam komt van het Franse woord racler, wat 'schrapen' betekent. Bij traditionele raclette verwarm je een groot stuk kaas aan één kant, waarna je de gesmolten laag over aardappelen, zilveruitjes en augurken schraapt.

Kijken we naar de consumentenapparaten die je nu in de winkel koopt, dan verwijst de term raclette specifiek naar het gebruik van de pannetjes die je onderin het apparaat schuift. Je gebruikt hierbij de hitte van het verwarmingselement om kaas te smelten of kleine gerechtjes, zoals een omelet of pannenkoekje, te garen. Vaak zit er bovenop het apparaat nog een grillplaat of steen, zodat je het racletten kunt combineren met grillen. Ben je een echte kaasliefhebber of houd je van afwisseling tussen bakken en gratineren, dan is de raclette-optie onmisbaar. Een handige tip is om altijd speciale raclettekaas te gebruiken; deze smelt perfect met een ideale romigheid.

Lees ook: 🧀 Ze smelten de kazen! Waarom raclette dé topper is voor de feestdagen

©Roland - stock.adobe.com

Steengrill: puur natuur en gezond

De naam geeft het eigenlijk al weg: bij een steengrill bak je het voedsel op een plaat van natuursteen, meestal gemaakt van graniet. Dit ziet er niet alleen robuust en chique uit op tafel, het werkt ook fundamenteel anders dan een metalen plaat. Een steen heeft namelijk wat meer tijd nodig om op te warmen, dus reken er bij het aanzetten op dat je zo'n twintig tot dertig minuten geduld moet hebben voordat de plaat goed heet is. Eenmaal op temperatuur houdt de steen de hitte echter extreem goed en lang vast.

Het grootste voordeel van de steengrill is het gezonde aspect. In tegenstelling tot andere bakplaten heb je op een steen geen boter of olie nodig. Vaak strooi je alleen wat zout op de steen om aanbakken te voorkomen. Hierdoor schroeit het vlees snel dicht en blijven de sappen optimaal bewaard, wat zorgt voor een pure smaak. Houd er wel rekening mee dat steen een poreus natuurproduct is. Je mag deze beslist niet met afwasmiddel schoonmaken, want dat trekt in de steen en proef je de volgende keer terug in je biefstukje. Even laten weken en schoon schrapen of schrobben met enkel warm water is hier het devies.

©Yaruniv-Studio - stock.adobe.com

De bakplaat: snelheid en gemak

De bakplaat, vaak ook grillplaat of Teppanyaki genoemd, is meestal gemaakt van metaal en voorzien van een sterke anti-aanbaklaag. Je ziet ze vaak in twee varianten: de geribbelde grillplaat voor die mooie, karakteristieke streepjes op je vlees of groente, en de vlakke plaat die ideaal is voor roerbakken of vis.

De grote kracht van de metalen bakplaat is snelheid en gebruiksgemak. Je stopt de stekker in het stopcontact en binnen enkele minuten kun je al beginnen met bakken, wat een stuk sneller is dan bij natuursteen. In tegenstelling tot de steengrill gebruik je hier wel een klein beetje boter of olie. Dankzij de gladde antiaanbaklaag glijdt je eten makkelijk over de plaat en blijft er zelden iets kleven. Ook na het eten wint de bakplaat het op punten van de steengrill: je kunt de plaat vaak losklikken en eenvoudig met een sopje afwassen. Sommige platen zijn zelfs bestand tegen de vaatwasser, al is het altijd verstandig om dat even in de handleiding te checken.

©Donghyun Kim - stock.adobe.com

In één oogopslag: De technische verschillen

Twijfel je nog over welk apparaat bij jou past? We hebben van alle drie de apparaten de technische eigenschappen naast elkaar gezet:

EigenschapSteengrillBakplaat (metaal)Raclette
MateriaalNatuursteen (graniet)Metaal met anti-aanbaklaagPannetjes (onderin)
OpwarmtijdLangzaam (20-30 min)SnelDirect (via element)
Boter/OlieNee (gebruik zout)JaNee (kaasvet is genoeg)
SmaakPuur, dichtgeschroeidBakken en bradenRomig, gesmolten kaas
SchoonmaakSchrobben met waterMakkelijk (sopje/vaatwasser)Pannetjes weken

Kiezen? Dat hoeft niet!

Vroeger moest je echt een keuze maken tussen deze apparaten, maar fabrikanten snappen gelukkig dat wij consumenten van alles wat willen proberen. Tegenwoordig zijn de meeste apparaten die als 'gourmetstel' worden verkocht, slimme combi-apparaten. Deze bieden vaak ruimte voor de raclette-pannetjes onderin, terwijl de bovenkant bestaat uit een grill- en/of bakplaat is.

Er zijn ook modellen met verwisselbare platen, waarbij je de ene keer kiest voor de gezonde steengrill en de andere keer voor de snelle bakplaat. Als je een nieuw apparaat gaat kopen, is zo'n combi-set met verwisselbare opties vaak de beste keuze voor de meeste huishoudens. Let er bij aankoop ook op of het apparaat een 'parkeerdek' heeft; dat is een koude zone waar je je hete pannetje even veilig kwijt kunt als je een eetpauze inlast.

Lees ook: Gourmetten nieuwe stijl: topfavoriet met een eigen twist


❤️🧑‍🍳Matchmaker: welk ingrediënt op welke plaats?

Niet elk stukje vlees of groente wordt blij van dezelfde bereiding. Wil je de beste smaak? Hanteer dan deze vuistregels voor je ingrediënten:

IngrediëntBeste keuzeWaarom?
Biefstuk & ossenhaasSteengrillDoor de hoge hitte schroeit het vlees direct dicht; zo blijft het supermals.
Gemarineerd vleesBakplaatMarinades en kruiden verbranden snel op steen en koeken aan. Op de metalen plaat met wat olie gaat dit perfect.
Vis & garnalenBakplaatVis is kwetsbaar en plakt snel vast aan natuursteen. De anti-aanbaklaag van de bakplaat is veiliger.
Hamburgers & worstjesBakplaatDeze producten laten veel vet los; op een bakplaat (vooral een geribbelde) loopt dit makkelijker weg naar het opvangbakje.
Groenten (paprika/ui)Steengrill / RacletteOp de steen garen ze langzaam en puur. Wil je ze gratineren met kaas? Doe ze dan in het pannetje.
Pannenkoeken & eiBakplaat / RacletteVloeibare ingrediënten lopen van de steen af. Gebruik een vlakke bakplaat of het pannetje.
KaasRacletteDe enige echte plek voor kaas is in het pannetje onder het element!

Steengrill, raclette en bakplaat: bekende merken

Tefal levert veelzijdige sets zoals de Tefal Raclette Gourmet 3-in-1 RE610D , een tafelmodel dat grillen, raclette en bakken in één apparaat combineert. De stevige antiaanbaklaag en eenvoudige bediening maken dit dé keuze voor mensen die iets zoeken dat prettig werkt en makkelijk schoon blijft.
Princess
biedt betaalbare en degelijke tafelgrills. Een goed voorbeeld is de Princess 162660 Raclette Purify. Dit apparaat is speciaal voor grotere gezelschappen en is niet alleen gebruiksvriendelijk(zo kun je met draaiknoppen de warmte instellen), maar heeft ook nog eens ingebouwde geurafzuiging!
Solis staat bekend om multifunctionele en duurzame tafelgrills. Met de Solis Table Grill 5-in-1, heb je de keuze uit verschillende bereidfingswijzen. Grillen, bakken of gourmetten: het kan allemaal.
Tristar levert voordelige sets voor kleinere of gemiddelde huishoudens. Neem bijvoorbeeld de Tristar RA-2996 Raclette Grill, een model dat simpel werkt en genoeg ruimte biedt voor een avondje samen eten.
Bourgini combineert toegankelijke prijzen met degelijke bouw. De Bourgini Gourmet Raclette Grill Plus – 8 personen is een combinatie van een raclette en grill. Hij is robuust van bouw en heeft (altijd fijn) een antiaanbaklaag en een cool grip handgreep.