Waar voor je geld: 5 betaalbare e-bikedragers van max 450 euro

© Potashev Alex

Waar voor je geld: 5 betaalbare e-bikedragers van max 450 euro

Geplaatst: 4 april 2024 - 10:32

Aangepast: 15 mei 2024 - 09:55

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Ben je op zoek naar een prijsvriendelijke fietsendrager om e-bikes met de auto mee te nemen? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot.

Disclaimer: op het moment van schrijven zijn de besproken fietsendragers bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 450 euro. De prijzen kunnen schommelen.

Bosal Comfort Pro II

Met een gemiddelde beoordeling van een 8,6 heeft de Bosal Comfort Pro II een nogal goede reputatie. Veelgenoemde pluspunten zijn de eenvoudige montage, geïntegreerde diefstalbeveiliging en het opvouwbare ontwerp. Eenmaal ingeklapt meet de behuizing slechts 25 × 60 × 76,5 centimeter. In uitgeklapte toestand heeft de Comfort Pro II plek voor twee e-bikes van dertig kilo per stuk. De montage op de trekhaak is zo gepiept, want deze fietsendrager bevat een gebruiksvriendelijke snelkoppeling.  

Heb je de elektrische fietsen eenmaal vastgezet, maar wil je nog iets uit de kofferbak pakken? Trap dan op het voetpedaal om de fietsendrager te kantelen. De achterklep van de auto is vervolgens bereikbaar. Verder zijn de brede wielgoten het vermelden waard: je kunt dus bijvoorbeeld ook  mountainbikes met dikke banden meenemen. Voor het koppelen van elektra kies je tussen een 7- of 13-polige aansluiting. Voor extra gemak kun je optioneel deze los verkrijgbare oprijgoot aanschaffen. Je hoeft dan geen zware e-bikes te tillen.

0

Powered by

logo

Twinny Load e-Carrier II

Vanwege een maximaal draaggewicht van 59 kilo neem je met deze betaalbare fietsendrager moeiteloos twee zware e-bikes mee. De werking is simpel. Breng de verplaatsbare wielgoten op de juiste afstand en zet het frame vervolgens met behulp van de stevige klem vast. Je gebruikt daarna de aanwezige gespen om de wielen te vergrendelen. De e-bikes kunnen nu geen kant meer op. Dankzij het geïntegreerde slot kun je onderweg gerust even stoppen om bijvoorbeeld ergens een hapje te eten.

Het aansluiten van deze fietsendrager is dankzij de trekhaakbevestiging met swingkoppeling een fluitje van een cent. Heb je de elektrische fietsen vastgezet en wil je nog iets in de kofferbak leggen? Geen probleem, want je kunt de Twinny Load e-Carrier II tijdelijk even kantelen. Hierdoor kan de achterklep gewoon open. Voor het aansluiten van verlichting heeft deze fietsendrager een 13-polige stekker. Het gewicht van zestien kilo valt erg mee, zodat je het apparaat betrekkelijk eenvoudig uit de garage of schuur tilt. Gebruik voor extra gemak eventueel deze prijsvriendelijke oprijgoot.

0

Powered by

logo

ProUser Diamant

Deze populaire fietsendrager is weliswaar alweer even op de markt, maar het product is nog altijd bij diverse webshops verkrijgbaar. Je neemt hiermee tegen een bescheiden aanschafprijs twee e-bikes van maximaal zestig kilo mee op vakantie. Een groot pluspunt is het inklapsysteem, waardoor je dit handzame ‘pakketje’ van achttien kilo makkelijk in een hoekje van een garage, tuinhuis of zolderverdieping kunt opbergen. De gecombineerde 7- en 13-polige stekker is vrijwel voor elke trekhaak geschikt. Met een 13-polige aansluiting beschik je over mistachterlicht en achteruitrijverlichting.

Voor de montage op een trekhaak heeft de ProUser Diamant een gepatenteerde snelkoppeling. Aan- en afkoppelen gaat hierdoor erg simpel. In plaats van twee elektrische fietsen kun je op de brede aluminium wielgoten bijvoorbeeld ook mountainbikes of andere tweewielers met dikke banden kwijt. Via de flexibele framehouders en gespen zet je de fietsen stevig vast. Je gebruikt het handige kantelmechanisme om naderhand nog iets in de kofferbak te leggen. Interessant om te weten is dat de Consumentenbond dit product meermaals met een Beste Koop-label bekroonde. Optioneel kun je deze oprijgoot aanschaffen.

0

Powered by

logo

Lees ook: 5 vragen over fietsendragers voor e-bikes

Hapro Atlas Premium 2

De Hapro Atlas Premium 2 is een slim doordachte e-bikedrager met een maximaal draaggewicht van zestig kilo. Ten opzichte van andere producten hanteert dit model een grotere afstand tussen de wielgoten. Het voordeel hiervan is dat je makkelijker e-bikes met fietstassen kunt vastmaken. Verder kantel je de drager zo nodig tot een hoek van tachtig graden omlaag. Even iets in de achterbak leggen is dus geen enkel probleem.

Als je twee e-bikes naar het buitenland wilt vervoeren, is de Atlas Premium 2 een goede keuze. De framehouders hebben geïntegreerde sloten, waardoor de tweewielers beschermd zijn tegen diefstal. Het geeft je tijdens een lange autorit de vrijheid om bijvoorbeeld in een wegrestaurant iets te drinken of een sanitaire stop te maken. Je sluit de verlichting via een 13-polige stekker op de auto aan. Daarnaast levert de fabrikant een 7-polige verloopstekker mee. Er is desgewenst ook nog een bijpassende oprijgoot van Hapro verkrijgbaar.

0

Powered by

logo

ProUser Amber III

Wil je graag drie fietsen achter op de auto meenemen, dan is de ProUser Amber III een goede keuze. In tegenstelling tot de eerder besproken ProUser Diamant is dit model niet inklapbaar. Let verder op dat je het maximale draaggewicht van zestig kilo niet overschrijdt. Je hijst bijvoorbeeld twee e-bikes en een kinderfiets op de kunststof wielgoten. Zet de tweewielers daarna met de verplaatsbare framehouders en wielgespen vast.

Als je de Amber III via de 13-polige stekker op de trekhaak aansluit, heeft deze fietsendrager mistachterlicht en achteruitrijverlichting. In geval van een oudere trekhaak is dit product ook compatibel met een 7-polige aansluiting. Net zoals bijna alle hedendaagse fietsendragers heeft dit exemplaar een kantelfunctie. Je hebt hierdoor eenvoudig toegang tot de kofferbak. Er is helaas geen slot geïntegreerd, al kun je hiervoor wel een eigen hangslot gebruiken. De behuizing weegt zestien kilo.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten