Consumenten testen: de Trek Verve+ 3 Lowstep

Consumenten testen: de Trek Verve+ 3 Lowstep

Geplaatst: 4 juni 2024 - 17:22

Partnerredactie

De Trek Verve+ 3 Lowstep is een hybride elektrische fiets die zich richt op een breed publiek van stadsfietsers en recreatieve gebruikers die comfort en betrouwbaarheid zoeken voor hun dagelijkse ritten. Deze review combineert de ervaringen van drie testers in het kader van de Kieskeurig.nl E-bike Duurtest.

In samenwerking met Trek

Als onderdeel van de Kieskeurig.nl E-bike Duurtest is deze Trek Verve+ 3 Lowstep uitgebreid getest door drie verschillende testrijders, die de fiets allemaal een paar weken in gebruik hebben gehad. Wil je meer weten over de testprocedure en hoe de testers met de e-bikes zijn gematcht? Of wil je weten welke elektrische fietsen uiteindelijk met een winnend predicaat uit de test zijn gekomen? Laat je e-mailadres hieronder achter en ontvang direct de resultaten!

Download nu de E-bike Duurtest-resultaten

Door het invullen van jouw naam en e-mailadres meld je je aan voor ontvangst van de Kieskeurig.nl E-bike Duurtest resultaten. Tevens ben je ingeschreven voor de Kieskeurig.nl E-bike nieuwsbrief.

Gebruiksvriendelijkheid

De Trek Verve+ 3 Lowstep blinkt uit in gebruiksgemak, mede dankzij de intuïtieve bediening van het Bosch Purion-display. Dit display is niet alleen eenvoudig in gebruik, maar biedt ook alle essentiële informatie op een duidelijke en overzichtelijke wijze. Testers Irma en Hella waarderen vooral de goede leesbaarheid en de kleurindicaties die helpen bij het herkennen van de verschillende ondersteuningsniveaus. De accu is slim geïntegreerd in het frame, wat niet alleen zorgt voor een strakke uitstraling, maar ook de accu beschermt tegen externe elementen. Wel ervaren sommige testers dat de accuklep soms los kan komen.

De fiets is voorzien van een robuuste standaard en biedt mogelijkheden om fietstassen aan de bagagedrager te hangen, al geven sommige testers aan de bagagedrager aan de kleine kant te vinden. 

Consumenten testen: de Trek Verve+ 3 Lowstep-DZoUQnenSteHGJCkZL72gg

Fietscomfort

Het zitcomfort van de e-bike wordt over het algemeen positief beoordeeld, vooral vanwege de lage instap die het op- en afstappen vergemakkelijkt, en de comfortabele zithouding die de fiets biedt. Voor langere personen, boven de 1,75 meter, wordt wel aangeraden om voor de L-versie te kiezen, voor een betere pasvorm.

De e-bike heeft een goede schokabsorptie en het rijcomfort is stabiel. Monique deelt haar ervaring: “De fiets heeft lekker brede banden. Maar je moet ze wel goed oppompen. Ik voelde me wat glijden door de bochten, maar kwam er vrij snel achter dat het met wat meer lucht in de banden goed kwam.” Zonder motorondersteuning kan de fiets zwaar aanvoelen, wat het fietsen wat minder aangenaam maakt. 

Prestaties

De motor van de Trek Verve+ 3 Lowstep staat bekend om zijn goede prestaties, met name de ondersteuning die het biedt bij het starten of versnellen. De fiets is bijzonder geschikt voor stedelijke omgevingen en heuvelachtige gebieden, dankzij de automatische ondersteuningsfunctie die extra kracht levert bij het beklimmen van hellingen. Hoewel de remmen over het algemeen goed functioneren, zouden de korte remhendels beter afgesteld kunnen worden voor een optimale veiligheid.  

“Een goede en robuuste fiets met perfecte ondersteuning. Zeer krachtig, met directe en sterke ondersteuning bij het starten, vooral handig bij tegenwind.”

- Hella

Design en afwerking

De Trek Verve+ 3 Lowstep heeft een aantrekkelijk design met een strakke afwerking en een moderne uitstraling. De fiets is beschikbaar in verschillende kleuren, wat gewaardeerd wordt door testers. Zij willen weleens iets anders dan de standaard zwarte of antracietkleurige fietsen. Wel hebben ze enkele kritiekpunten op de plaatsing van de lamp en de afwerking van de kabels, die beter weggewerkt hadden kunnen worden. 

Lange afstanden

De actieradius van de accu is voldoende voor dagelijkse stadsritten en korte toertochten. Voor langere tripjes schiet de accu tekort, dus houd daar rekening mee bij het plannen. 

Wat verder opvalt

Tester Hella merkt de losse accuklep op van de Trek Verve+ 3 Lowstep. “De klep die de accu moet beschermen in het frame zit los en kun je niet op slot doen, dat is wel een dingetje. Zet je de fiets weg, kunnen grijpgrage handjes zo de klep eraf halen en dan zie je de accu zitten.” De accu zelf is wel met een slot vergrendeld in het frame.

Consumenten testen: de Trek Verve+ 3 Lowstep-O5sXs0cHSUeqjm0BdVLeHA

Prijs-kwaliteitverhouding

De prijs van de e-bike vinden de testers redelijk, gezien de kwaliteit en de functies die de fiets biedt. Irma merkt op: “Het display vind ik heel fijn, zo met die kleuren. Aan- en uitzetten is heel gemakkelijk.”

Conclusie

De Trek Verve+ 3 Lowstep is een veelzijdige en comfortabele e-bike die uitstekend presteert in stedelijke omgevingen en bij recreatief gebruik. De fiets biedt een goede mix van gebruiksgemak, comfort en prestaties. Hella vat haar ervaring samen: “Goede robuuste fiets, perfecte ondersteuning, zeer krachtig, bij starten gelijk goede ondersteuning als je dit nodig hebt met tegenwind.”

Echter, er zijn enkele aandachtspunten, zoals de accuklep die te gemakkelijk losgemaakt kan worden en de zwaarte van de fiets zonder ondersteuning. Desondanks is de Trek Verve+ 3 Lowstep een uitstekende keuze voor consumenten die op zoek zijn naar een betrouwbare, stijlvolle en comfortabele e-bike.

Pluspunten
  • Krachtige trapondersteuning 

  • Goed fietscomfort 

  • Gebruiksvriendelijk

  • Accu makkelijk te verwijderen 

Minpunten
  • Kwaliteit van remmen 

  • Los accuklepje 

  • Zwaargewicht 

Meer informatie over deze e-bike?

Bekijk de Trek Verve+ 3 Lowstep op Kieskeurig.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten