ID.nl logo
Samsung Galaxy A3 (2017) - Betalen voor de naam
© PXimport
Huis

Samsung Galaxy A3 (2017) - Betalen voor de naam

Wie smartphones van Samsung verkiest en niet al te veel geld wil uitgeven voor een nieuwe smartphone die er mooi uitziet en handzaam is, krijgt al gauw de Galaxy A3 in het vizier. Maar is het ook een goede keuze? Die vraag beantwoorden we in deze review.

Je bent tegenwoordig gek als je hoofdprijs betaalt voor een smartphone. Voor minder dan 400 euro kun je tegenwoordig fantastische toestellen kopen van bijvoorbeeld OnePlus, Huawei, Lenovo of WileyFox. Toestellen van Samsung zijn doorgaans iets hoger geprijsd. Voor deze Galaxy A3, een vernieuwde versie van de Galaxy A3 die begin 2016 verscheen, geldt dat ook. Voor ongeveer 350 euro krijg je een Samsung Galaxy-toestel dat zich op specificaties laat afbluffen. Maar het is natuurlijk ook de naam en reputatie van Samsung waar je voor betaalt.

Het toestel heeft een bescheiden formaat en een schermdoorsnee van 4,7 inch (omgerekend 12 centimeter) en voelt door zijn metalen rand aan alsof hij tegen een stootje kan. De achterkant van het toestel is helaas van plastic, waardoor de uitstraling van het toestel en het duurzame gevoel bij het vasthouden een beetje een mismatch hebben. Desondanks zit het met de bouwkwaliteit goed, want de Galaxy A3 is waterdicht gemaakt, wat een behoorlijk voordeel is ten opzichte van sommige directe concurrenten. Andere pluspunten van de Galaxy A3 zijn de usb-c-aansluiting en de vingerafdrukscanner, die zich in de knop onder het scherm bevindt. Deze werkt opvallend snel en nauwkeurig.

Snelschieter

Ook de camera werkt alleraardigst. Vooral wie een smartphone zoekt die snel een goede foto aflevert kan zijn hart op met de Galaxy A3. Twee keer drukken op de home-knop en een keer drukken op de sluiterknop. Binnen twee seconden heb je een keurige foto. Zelfs toen ik het toestel het vuur aan de schenen legde door tegen de zon in foto’s te maken.

De resultaten zijn niet verbluffend en dat moet je ook niet in deze prijsklasse verwachten. Kleuren spatten niet van je scherm en de focus zit er wel eens naast. Maar er is nog opvallend veel detail.

©PXimport

©PXimport

Afbluffen

Maar op andere gebieden laat de Galaxy A3 zich wel afbluffen door goedkopere toestellen zoals de Moto G4. Neem bijvoorbeeld het scherm. De kleuren ogen iets te flets, maar het is vooral de lage resolutie die opvalt. Je kunt de pixels tellen, mocht je daar de behoefte toe voelen. De A3 heeft een resolutie van 1280 bij 720, terwijl je voor de helft van de prijs al toestellen met een full-HD-resolutie (1920 x 1080) koopt.

Het toestel heeft ook niet de grootste spierballen met z’n 1,6 GHz octacore processor. Maar in praktijk merk je daar weinig van. Wat snel moet werken, zoals het starten van de camera en de vingerafdrukscanner, werkt ook snel. Het is pas wanneer je zwaardere apps en games start of heel snel typt, dat je het merkt. Maar voor basaal gebruik is de A3 krachtig zat.

Op het gebied van accuduur valt de Galaxy A3 niet heel erg op. Een dag gaat het toestel wel mee bij normaal gebruik. De accucapaciteit is niet heel groot, maar dat wordt opgevangen door het compacte scherm en lage resolutie in combinatie met geen overdreven processorkracht.

Android en TouchWiz

Helaas draait de Galaxy A3 niet de recentste Androidversie. Vooralsnog moet je het doen met Android 6.0, een versie van bijna anderhalf jaar oud. Over Android is de bekende Samsung-skin TouchWiz heengelegd, die Galaxy-toestellen kenmerkt. Zoals we gewend zijn vinden we aardig wat dubbele apps terug, zoals allerlei Microsoft apps die functies bieden die Google al in Android heeft gestopt, een tweede browser en een Samsung-appwinkel. Ook zijn de instellingen behoorlijk onoverzichtelijk opgedeeld. Wel vond ik een Samsung Members app terug, waarin ik (onder andere) individuele toestelonderdelen en -sensoren kon testen om te kijken of ze adequaat werken. Handig!

©PXimport

©PXimport

Conclusie

Je kunt je geen buil vallen aan de Galaxy A3. Voor een redelijke prijs krijg je een aardig toestel. In dezelfde prijsklasse kun je echter betere smartphones vinden. Maar zoek je een Galaxy toestel die klaar is voor het standaardwerk, in iedere broekzak en (hand)tas past en vlot goede foto’s schiet? Zoek niet verder.

Oké
Conclusie

Samsung Galaxy A3 (2017) ------------------------ **Prijs** € 329,- **Kleuren** Zwart, blauw, goud, roze **OS** Android 6.0 **Scherm** 4,7 inch super amoled (1280x720) **Processor** 1,6 Ghz octacore (Samsung Exynos 7) **RAM** 2GB **Opslag** 32 GB (uitbreidbaar met geheugenkaart) **Batterij** 2350 mAh **Camera** 13 megapixel (achter), 8 megapixel voor **Connectiviteit** 4G (LTE), **Bluetooth** 4.1, wifi, nfc, gps **Formaat** 13,5 x 6,6 x 0,8 cm **Gewicht** 135 gram **Overig** Vingerafdrukscanner **Website** [www.samsung.com](http://www.samsung.com/nl/smartphones/galaxy-a3-2017-a320/SM-A320FZKNPHN/)

Plus- en minpunten
  • Compact
  • Snelle vingerafdrukscanner
  • Vlotte camera
  • Waterdicht
  • Prijs/kwaliteit
  • Geen full-HD-scherm
  • Niet de laatste Androidversie
▼ Volgende artikel
Meer smaak, minder gedoe: dit is waarom een tafelgrill zo handig is
© pixel-shot.com (Leonid Yastremskiy)
Huis

Meer smaak, minder gedoe: dit is waarom een tafelgrill zo handig is

Houd je van lekker eten dat ook nog eens gezond is? Dan is grillen dé kooktechniek voor jou. Het zorgt voor minder vet en juist meer smaak – precies wat iedereen wil! En daarvoor hoef je echt niet altijd een barbecue aan te steken. Met een tafelgrill maak je binnen in een handomdraai de lekkerste gegrilde gerechten, het hele jaar door.

In dit artikel lees je:

  • Waarom grillen zorgt voor gezond en lekker eten
  • Welke soort grill het best is voor indoor gebruik
  • Wat je met een tafelgrill allemaal kunt klaarmaken

Op de gezonde toer? Lees dan zeker ook De beste gezonde recepten voor je airfryer

Grillen: lekker, gezond en veelzijdig

Lekker en gezond eten staat bij veel mensen hoog op de verlanglijst. Grillen is een geweldige manier om allerlei gerechten en ingrediënten perfect gaar en krokant te bereiden. Het fijne is dat je weinig tot geen vet nodig hebt. Vlees wordt bijvoorbeeld heerlijk mals en het bakt lekker mager uit op een tafelgrill – ideaal voor een gezonde maaltijd met veel smaak.

Nog geen tafelgrill in huis?

Op Kieskeurig.nl vind je de mooiste modellen voor de beste prijs!

Grillen is niet alleen iets voor de barbecue in de tuin; ook binnenshuis zijn er genoeg manieren om als grillmaster aan de slag te gaan. In dit artikel richten we ons op het meest veelzijdige apparaat voor in de keuken: de tafelgrill, ook wel contactgrill genoemd.

©Viktoriia M

Zo handig is een tafelgrill

Een tafelgrill is een apparaat met een dubbele grillplaat dat je kunt open- en dichtklappen. De platen hebben vaak een geribbeld oppervlak, waardoor vet en vleessappen gemakkelijk weg kunnen lopen. Soms kun je de platen verwisselen – handig wanneer je er bijvoorbeeld niet alleen vlees of groente op wilt grillen, maar ook wafels of tosti's. Daarnaast hebben de meeste tafelgrills een instelbare temperatuurknop, waarmee je precies de juiste warmte kiest.

Geavanceerde modellen zijn uitgerust met diverse programma's en kunnen zelf via een geluidssignaal aangeven dat het gerecht klaar is. Het grootste voordeel van een tafelgrill is dat het eten van beide kanten tegelijk wordt verwarmd. Dit zorgt ervoor dat je maaltijden sneller gaar en klaar zijn dan bij gebruik van een barbecue of pan.

Tafelgrill kopen? Hierop moet je letten

Zoek je een nieuwe grill? Kijk dan niet alleen naar het vermogen. Meer watt betekent meer kracht, hogere temperaturen en sneller koken – dus je eten is sneller klaar en je krijgt mooie grillstrepen. Maar er zijn meer aspecten om rekening mee te houden. Kun je de platen bijvoorbeeld verwisselen, of op zijn minst uit de grill halen om ze makkelijk schoon te maken? Dat maakt het gebruik een stuk praktischer. En zo ja, mogen ze dan in de vaatwasser of alleen op de hand worden afgewassen?

Lekker makkelijk: kies een contactgrill

waarvan de platen in de vaatwasser kunnen

Het is extra handig als de grill een opvangbakje heeft voor vet en vleessappen, zodat deze niet op je tafel of aanrecht terechtkomen. Instelbare warmte is bijna een must, omdat je bijvoorbeeld vis op een lagere temperatuur grillt dan steak. Een lang snoer is ook een praktisch, zodat je niet per se vlak bij een stopcontact hoeft te grillen. Tot slot kijk je naar je eigen behoeften: heb je al een tosti-ijzer, dan is een tosti-plaat voor je tafelgrill misschien niet nodig, Of juist wel, en dan doe je je tosti-apparaat weg.

Lees ook: Gezonde tosti's om de hele middag op door te gaan

©Sławomir Fajer

Wat kun je bereiden met een tafelgrill?

Een tafelgrill is ideaal voor veel meer dan alleen de perfecte tosti. Vrijwel elk stuk vlees dat je op de barbecue zou leggen, kun je ook op een tafelgrill bereiden. Denk aan biefstuk, varkenshaas, saté, kip en zelfs visfilet. Sudderlapjes zijn wat minder geschikt, maar snel te garen vlees blijft sappig en smaakvol op de grill.

Ook groenten doen het geweldig op een tafelgrill. Gemarineerde plakjes courgette en aubergine zijn een aanrader, net als (vega)burgers. Zelfs bacon bak je moeiteloos krokant tussen de hete platen. Kortom, met een tafelgrill kun je eenvoudig dagelijks gezond en smaakvol koken, zonder dat je het fornuis nodig hebt!

▼ Volgende artikel
Is het nog ver? Zo bereken je de afstand in Google Maps
© Vadym
Huis

Is het nog ver? Zo bereken je de afstand in Google Maps

Wanneer je een locatie in Google Maps zoekt, wil je meestal ook weten hoe ver het van je huidige locatie af ligt. Ook kun je de afstand van een wandeling, een fietstocht of een zoektocht met tussenliggende punten/stopplaatsen berekenen.

In dit artikel laten we zien op welke wijzen je in Google Maps een afstand tussen het ene en andere punt kunt berekenen:

  • Voer een Van- en Naar-adres in
  • Gebruik de functie Afstand meten, zowel in de mobiele versie als desktopversie

Ook handig om te weten: Hier ben ik! Zo deel je je locatie via Google Maps of WhatsApp

Stap 1: Route bepalen

Iedere keer wanneer je met de pc een locatie in Google Maps bekijkt en je op Route klikt, zie je de afstand tot dat punt. In de mobiele versie zoek je de bestemming met behulp van de zoekbalk bovenaan. Daarna tik je op het resultaat en gebruik je de knop Route om het traject te bekijken. Onderaan het scherm zie je standaard de geschatte tijd om er met de auto te komen en daarnaast staat tussen haakjes de afstand tussen jouw locatie en de bestemming. Wanneer je een andere route-optie selecteert, kun je de afstanden vergelijken. Ook kun je voor een ander vervoersmiddel kiezen.

Met de fiets leggen we die 13 km af in 42 minuten.

Trotse bezitter van een e-bike?

In dit boek vind je de mooiste fietstochten!

Stap 2: Mobiel afstand meten

Een andere manier om de afstand te bepalen, is met de functie Afstand meten. Dit is vooral handig als je de afstand wilt weten naar een punt dat niet expliciet op de kaart staat of wanneer je de afstand tussen meerdere punten wilt berekenen. Op je smartphone zet je je vinger op de kaart bij het vertrekpunt en houd je dit punt ingedrukt totdat er een rode pin verschijnt. Wanneer Google Maps informatie heeft over dat adres, wordt dat onderaan weergegeven. Selecteer nu de optie Afstand meten. Hierdoor verschijnt er een zwarte cirkel. Wanneer je over het scherm veegt, kun je de kaart verschuiven en zie je een blauwe stippellijn verschijnen. De afstand verschijnt linksonder op het display. Met het plusteken rechtsonder kun je een volgend punt toevoegen. Je kunt zodoende een heel traject vastleggen, en onderaan verschijnt de totale afstand.

Hier meten we een traject tussen zes punten.

Stap 3: Op de desktop

Het meten van de afstand verloopt nog eenvoudiger met de webversie van Google Maps op je desktop-pc. Om het eerste punt te markeren, klik je met de rechtermuisknop op het beginpunt en kies je de optie Afstand meten. Weer wordt de afstand gemarkeerd met een witte cirkel met zwarte rand. Je kunt nu met de linkermuisknop net zo veel punten toevoegen als je wilt. De totale afstand staat onderaan.

In de webversie is het opmeten van de afstand nog eenvoudiger.

Watch on YouTube