ID.nl logo
OnePlus 3 - Fantastisch, maar met kleine compromissen
© PXimport
Huis

OnePlus 3 - Fantastisch, maar met kleine compromissen

De OnePlus One werd wereldberoemd als telefoon die moeiteloos meekwam met de duurste topmodellen, voor een fractie van de prijs. Het addertje onder het gras was een 'invite'-model om het toestel te kopen. De OnePlus 3 is zonder uitnodiging te koop. Maar is het toestel ook zo uniek als de eerste?

OnePlus is niet alleen als bedrijf volwassen geworden, maar ook de telefoon krijgt een steeds professionelere uitstraling. Het bedrijf is bijvoorbeeld afgestapt van het bekende 'sandstone', de gezandstraalde achterkant die op de OnePlus One en de OnePlus 2 zat, al is het wel mogelijk om voor € 19,99 een hoesje te kopen voor op de achterkant. Ook de broze glazen (en spiegelgladde) achterkant van de OnePlus X zit niet op deze telefoon: In plaats daarvan is de OnePlus 3 van een robuust maar misschien wat saai metaal. Lees ook: de beste smartphones die je in 2016 kunt kopen.

Door de afronding aan de zijden ligt het toestel veel prettiger in de hand dan de hoekige zijkanten van de OnePlus One en 2, al is ook dit toestel nog best glad. Opvallend is de camera, die op de OnePlus 3 vrij groot is, en uitsteekt uit het model.

Onder-, boven en zijkant

De 3,5 mm-aansluiting zit aan de onderkant van het toestel, naast de usb-C-aansluiting en een speaker, en waar je opvallend genoeg twee schroefjes ziet zitten waarmee je het toestel open kunt maken.

Aan de zijkant van het toestel vind je naast de volumeknoppen ook een opvallende extra knop die je misschien nog kent van de OnePlus 2: Een volume-slider met 3 standen waarmee je je Android-notificaties aan, uit, of in prioriteitsmodus kunt zetten. Het besturingssysteem van de OP3 zorgt er dit keer voor dat je dat niet meer softwarematig kan regelen, dus heb je deze knop ook echt nodig om je volume uit te zetten.

Onderaan het scherm zit een homeknop, die je niet in kunt drukken maar waar wel een vingerafdrukscanner in zit. Aan de zijkanten daarvan zitten aanraakknoppen om terug te gaan naar het vorige scherm en om de app-switcher op te roepen. Die zijn in het besturingssysteem om te draaien en kunnen ook op het scherm worden weergegeven als je dat liever hebt.

De OnePlus 3 is niet noemenswaardig mooi en valt een stuk minder op dat de gedurfde OnePlus One, maar dat is niet persé slecht. Het toestel is chique, voelt premium aan en ziet er stevig uit, en dat is minstens zo belangrijk.

Wel sim, geen sd

Het toestel toestel heeft dit keer een dual-sim-slot, een functie die in Europa niet erg populair is maar vooral bij Aziaten gretig aftrek vindt. De telefoon is dit keer eindelijk te gebruiken op álle Europese LTE-frequenties, zodat je altijd 4G kunt gebruiken zonder dat het uitmaakt welke provider je hebt. Klinkt logisch, maar dat was bij eerdere OnePlus-toestellen niet het geval, omdat in thuisland China andere frequenties worden gebruikt dan hier.

De dual-sim-tray is helaas niet te gebruiken met een micro-sd-kaart, wat je bij andere toestellen nog wel eens ziet. Bovendien is de OnePlus 3 slechts in één variant te krijgen: Die met 64 GB. Dat is waarschijnlijk meer dan genoeg, maar weet dat je het geheugen niet kunt uitbreiden én dat er geen goedkopere 16 GB-versie meer te koop is.

©PXimport

Door de metalen bouw lijkt de OnePlus 3 op een betaalbare HTC 10.

Vingerafdrukscanner

De vingerafdrukscanner aan de onderkant van de telefoon verdient overigens ook lof. Die is namelijk razendsnel en accuraat, waarmee je de telefoon makkelijk kunt ontgrendelen. Dat gaat zelfs een fractie van een seconde sneller dan bij bijvoorbeeld de Huawei P9, al is het verschil niet significant.

Aan de onderkant van het toestel zit een usb-C-aansluiting. Die is helaas nog steeds 2.0, maar dat merk je alleen bij het kopiëren van bestanden naar je computer. Usb-C heeft weliswaar de toekomst, maar let er op dat nog bijna niemand op dit moment een goede kabel bij zich heeft en dat je die dus praktisch overal mee naartoe moet slepen.

Scherm

De OnePlus 3 heeft net als de vorige versies een scherm van 5,5", in tegenstelling tot geruchten die op een 5,2"-scherm leken te wijzen. 5,5" is behoorlijk groot, en hoewel de schermgrootte nog steeds populair is zijn er ook steeds meer kopers die liever een kleiner scherm willen.

Het scherm heeft een full-hd-resolutie, in principe volstaat dat prima. Maar als je kijkt naar hoe OnePlus inzet op virtual reality (met een lancering in een eigen VR-app, en het uitbrengen van de Loop VR-headset) is een resolutie van 1920 x 1080 simpelweg niet goed genoeg. Met een 2K-resolutie had het toestel iets beter kunnen concurreren met high-end-tegenstanders, maar de mindere resolutie is gezien de lage prijs van het toestel vergefelijk én wordt deels goedgemaakt door het amoled-display van de telefoon.

Met het amoled-scherm worden zwarte pixels veel scherper weergegeven, wat je zeker met een goede helderheid erg goed ziet. De kleuren lijken daarmee van je scherm af te spatten, en het display ziet er levendig en gedetailleerd uit.

Het scherm is van Gorilla Glass 4 gemaakt, een extra stevige laag die beter moet beschermen tegen krassen, al zagen we al kort na de testperiode een lelijk krasje op het scherm zitten - al kan het zomaar zijn dat we 'em in een onoplettend moment bij onze sleutels in onze zak hebben gedaan.

Overdreven geheugen

De OnePlus 3 maakt gebruik van een Snapdragon 820-processor, en daar is weinig noemenswaardigs over te vertellen. De cpu presteert niet sneller of trager dan de meeste andere telefoons die deze processor ook gebruiken, al is het goed te melden dat de 820 wel één van de meestgebruikte processors in premium telefoons is. De problemen met oververhitting die vorig jaar tijdelijk ontstonden bij de Snapdragon 810 (onder andere in de OnePlus 2) zijn hier niet meer aan de orde - zelfs tijdens het draaien van zware applicaties valt het met de hitte van het toestel goed mee.

De Snapdragon 820 is één van de beste keuzes die OnePlus voor de 3 had kunnen maken. Hij is razendsnel, werkt zonder lag, en kan de diepe amoled-kleuren van het scherm makkelijk aan zonder verhitting of vertraging.

Een erg opvallende feature is dat de OnePlus 3 maarliefst zes GB werkgeheugen aan boord heeft, een absurd hoog aantal gigabytes oor een smartphone. Die zes GB is een raar verhaal. OnePlus kondigde het al vroeg aan en pronkt er graag mee, want het zijn de meeste gigabytes werkgeheugen in welke smartphone van dit moment dan ook. In de praktijk heb je er echter nog niets aan. Sterker nog, tijdens het benchmarken ontdekten we dat er maximaal 4 GB wordt gebruikt - precies zoveel als premium telefoons van dit moment gebruiken.

Een "andere manier van RAM-gebruik" zou ervoor moeten zorgen dat "de accu langer meegaat", maar hoe dat precies zit lijkt niemand echt te snappen - misschien zelfs OnePlus zelf ook niet. 6 GB aan RAM lijkt dan ook vooral een marketing-truc te zijn, iets waar we het bedrijf inmiddels ook wel een beetje van kennen.

Onnodig, maar genoeg

Je kunt via omwegen, door je telefoon te rooten, wel gebruik maken van alle zes gigabytes, maar dat is een lastig proces. Zelfs als je dat lukt, kun je je nog afvragen wat je echt aan zoveel werkgeheugen hebt. Je kunt nu twintig applicaties in het geheugen houden, en wat doe je in hemelsnaam op je telefoon als je méér dan dat nodig hebt? Laat de marketingpraatjes dus vooral aan je voorbij gaan, maar wees gerust dat de telefoon ook ondanks de valse beloftes meer dan genoeg werkgeheugen heeft om snel van apps te wisselen zonder problemen. En daar gaat het uiteindelijk toch om.

Camera

OnePlus zegt extra aandacht te hebben besteed aan de camera van het toestel, maar net als bij eerdere OnePlus-toestellen zie je dat het resultaat van de lens flink kan verschillen. In normaal licht maakt de OnePlus 3 prima foto's, al zie je bij het inzoomen wel een stuk korreliger beeld.

De OnePlus 3 maakt gebruik van fasedetectiefocus in plaats van laserfocus, en dat zorgt zeker bij donkere omgevingen voor lelijker beeld. In het donker kun je met de OnePlus 3 geen goede foto's maken, en dat is toch een beetje jammer. Hierdoor hebben we ook besloten het toestel niet in de test van beste smartphone-camera's te betrekken.

Wel zijn er een aantal dingen verbeterd aan de camera. Dat begint al bij de camera-app, die nu veel meer opties heeft zoals het handmatig instellen van de sluitertijd en de belichting. Ook is de focus-snelheid veel sneller en start de camera-app een stuk sneller op. Opvallend is wel dat alternatieve camera-apps een verbazingwekkend mindere kwaliteit foto's maken, dus je zit nog het beste bij de originele camera-applicatie.

De camera kan HDR-foto's maken en heeft daarnaast een gewone HD-modus, waarmee de foto extra wordt verscherpt, maar dat levert lang niet altijd mooier beeld op. Sterker op, bij bewegend beeld zie je juist in de HD-modus waziger beeld. Het is met de camera ook mogelijk foto's in .RAW op te slaan.

©PXimport

De camera steekt een beetje uit de behuizing.

Slechte video

Bij het maken van videobeelden slaat het toestel ook de plank vaak mis. Het is mogelijk 4K-beelden te maken in 360 fps, maar daar treedt vaak compressie bij op en beelden zijn vaak niet zo stabiel.

Voor de meeste foto's is de camera-app ruim voldoende, maar als je echt serieus wilt fotograferen met je telefoon zijn er veel alternatieven zoals de Galaxy S7 met een veel betere camera (die dan weer wel vaak veel duurder zijn).

Batterij

De accuduur van de OnePlus 3 is zonder twijfel het zwakste punt van de telefoon. Hoewel het toestel een degelijke 3,000 mAh heeft (net zoveel als Samsung's Galaxy S7 en LG's G5) gaat de batterij een stuk minder lang mee. Mogelijk heeft dat te maken met het scherm, of misschien heeft OnePlus zijn eigen RAM-gebruik toch niet helemaal onder controle, maar je haalt er bij normaal gebruik net een dag mee, gemiddeld veel minder lang dan andere toestellen.

Snel laden

Dat zou voor ons makkelijk een breekpunt geweest zijn, ware het niet dat de OnePlus 3 ook absurd snel oplaadt. Dat gebeurt met 'Dash Charge', OnePlus' zelf-ontwikkelde versie van het bekende Quick Charge. Met Dash Charge laad je de telefoon in een half uur op naar 60%, wat weer meer dan genoeg is om de rest van de dag mee te doen. De batterij wordt naar 100% opgeladen in anderhalf uur.

Dash Charge is een bijzonder fijne functie van de telefoon, zeker als je halverwege de dag nog even snel wat extra accuvermogen in je telefoon wil pompen. Het heeft echter ook een groot nadeel: Je moet er een specifieke oplader van OnePlus voor hebben. De technologie om snel op te laden werkt namelijk door de hitte in de oplader te verwerken in plaats van in de telefoon. Helaas heb je ook te maken met een door OnePlus zelf ontwikkelde technologie, en niet het meer universele Quick Charge 3.0 dat op meerdere telefoons werkt. Wil je dus snel opladen, dan moet je de charger gebruiken die OnePlus meelevert met de telefoon, en die dus overal mee naartoe slepen.

Overigens kun je met andere laders wel gewoon de telefoon opladen; dat gaat dan alleen op 'normale' snelheid. OnePlus verkoopt extra chargers (inclusief laders voor in de auto) in zijn winkel, maar die zijn vrij prijzig: bijna 35 euro.

Software

De OnePlus 3 draait op Android 6.0 (Marshmallow), en net als de OnePlus 2 heeft het bedrijf een eigen sausje voor Android ontwikkeld. Wie de OnePlus One met CyanogenMod gewend was, ziet weinig verschil met het nieuwe besturingssysteem: OxygenOS. Dat kun je het beste beschrijven als 'kaal stock-Android met een aantal nieuwe features', en dat is een goede ontwikkeling. Waar veel fabrikanten hun besturingssystemen volgooien met onnodige apps zoals virusscanners en andere app-winkels, kiest OnePlus voor de meest minimalistische versie van Android. Daarop staan alleen een aantal Google-apps, maar verder niets.

Wel heeft het besturingssysteem, net als CyanogenMod, een enorme hoeveelheid aan optimalisatiemogelijkheden waarmee je iedere pixel van je besturingssysteem kunt aanpassen en tweaken. Dat is het beste van twee werelden: Je hebt een kale (en daarmee snellere) telefoon, maar ook de vrijheid om daarmee te doen wat je wilt.

De meest in het oog springende optie is de 'Shelf', een nieuw scherm dat links van je homescherm staat. Dat is een soort centrale hub waar je je meestgebruikte apps ziet, waar je favoriete contacten en het weerbericht kunt zien, en waar je een aantal widgets kunt plaatsen.

Het nadeel van een besturingssysteem van OnePlus zelf is dat je van het bedrijf afhankelijk bent wat betreft updates. Met CyangenMod kun je makkelijker regelen wanneer je updates krijgt.

Geen uitnodiging!

OnePlus is als bedrijf een stuk volwassener geworden. Waar het vroeger nog op goedkope marketingtrucjes moest rekenen om het product te verkopen, is de OnePlus 3 'gewoon' te koop als toestel. Dat is een verademing in vergelijking met het verkoopproces van de vorige toestellen. Die kon je alleen met een invite kopen, die welhaast onmogelijk te krijgen waren.

De OnePlus 3 is gewoon vanaf de website van OnePlus te koop, zonder uitnodiging. Opvallend is ook dat je geen verzendkosten hoeft te betalen (dat was bij vorige toestellen nog rond de € 25,-), al heb je de optie om 'express delivery' te kiezen voor € 7,- extra. Daarmee zou het toestel wat eerder in huis moeten zijn, maar op onder andere de forums van OnePlus en Reddit is te lezen dat het maar weinig uit maakt welke bestelmethode je kiest. Soms heb je geluk en komt het toestel na een paar dagen al binnen, soms heb je pech en wacht je twee weken.

Let overigens wel op dat het garantieproces van OnePlus niet altijd even soepel verloopt. Aangezien je het toestel van het bedrijf zelf koopt, ben je ook afhankelijk van de houtje-touwtje-klantenservice van de Chinezen, en die levert vaak vage antwoorden en slechte retourprocessen op.

©PXimport

Het knopje aan de zijkant regelt de notificaties in Android.

Conclusie

De OnePlus 3 is zeker niet perfect, maar we durven wel te zeggen dat er geen enkele telefoon is die op dit moment een betere prijs-kwaliteitsverhouding biedt. Voor slechts 400 euro, de helft van andere toptoestellen, krijg je een geweldige smartphone die een aantal concessies doet, maar waar je in de praktijk maar weinig last van hebt. Bovendien compenseren andere features dat ruimschoots. Ja, het scherm heeft een lagere resolutie, maar het amoled-display laat je dat snel vergeten. Ja, de accu gaat wat snel snel leeg, maar met Dash Charge zit hij zo weer vol. En nee, de camera is niet zo perfect als de Galaxy S7, maar staat redelijk zijn mannetje.

Daar staat tegenover dat je een stevig toestel krijgt, met een chique uitstraling, een helder en kleurrijk display, een snelle vingerafdrukscanner, een redelijke camera, een razendsnelle processor, en een heerlijk besturingssysteem. Daarmee staat de OnePlus 3 prima zijn mannetje tegenover concurrenten zoals die van Samsung, LG of HTC, maar voor de helft van de prijs. Kortom, een ware flagship-killer.

Fantastisch
Conclusie

OnePlus 3 --------- **Prijs:** € 399,- **OS:** Android 6.0 (Marshmallow) **Scherm:** 5,5 inch Amoled (1920 x 1080) **Processor:** 2,2 GHz quadcore (Snapdragon 820) **RAM:** 6GB **Opslag:** 64GB **Batterij:** 3000 mAh **Camera:** 16 MP (achter), 8 MP (voor) **Connectiviteit:** 4G (LTE), Bluetooth 4.1, wifi, nfc, gps **Formaat:** 15 x 7 x 0,7 cm **Gewicht:** 158 gram **Overige:** vingerafdrukscanner **Website:** [http://oneplus.net](https://oneplus.net/nl/3)

Plus- en minpunten
  • Prijs
  • Snelheid
  • Geen invite nodig
  • Bouwkwaliteit
  • Oxygen OS
  • Accuduur
  • Geen geheugenkaartslot
  • Camera
▼ Volgende artikel
Zo speel je Windows-games op een Mac
© vladim_ka - stock.adobe.com
Huis

Zo speel je Windows-games op een Mac

Niet alle pc-games zijn officieel uitgebracht voor macOS, maar er zijn verschillende manieren waardoor je alsnog Windows-games kunt spelen op een Mac of MacBook. We leggen je uit hoe je dat doet.

In dit artikel lees je:

  • Waarom Macs niet standaard alle spellen ondersteunen
  • Op welke manieren je ze alsnog op een Mac kunt spelen
  • Dat je de spellen wel eerst zelf in bezit moet hebben

Lees ook: Creëer je ideale gameroom met deze accessoires

Apple voorziet zijn Macs en MacBooks de laatste jaren van eigen M-chips, wat ze een stuk krachtiger maakt dan voorheen. Hoewel ze daarmee genoeg capaciteit in huis hebben om de meest veeleisende games te draaien, zullen niet alle games native op macOS werken. Dat komt doordat macOS nu eenmaal een compleet ander besturingssysteem is dan Windows. 

Macs met Apple Silicon-processors ondersteunen bijvoorbeeld geen 32-bit-apps, waardoor een oudere Mac met Intel-chip bepaalde games wél kan draaien, terwijl een gloednieuwe Mac die niet ondersteunt. Voor ontwikkelaars is het bovendien niet rendabel om games voor macOS uit te brengen, bijvoorbeeld omdat er minder gamers op het platform te vinden zijn. 

Je hoeft echter niet meteen naar de winkel te rennen voor een Windows-pc, want er zijn wel degelijk verschillende manieren waarop je alsnog Windows-games op je Mac kunt spelen.

Windows-games spelen op een Mac(Book)

Er zijn genoeg mogelijkheden om Windows-games te spelen op een Mac, maar welke je kiest, hangt af van het type game dat je wilt spelen. Op AppleGamingWiki is een lijst te vinden van een hoop pc-games, waarbij per titel wordt vermeld of die native op een Mac draait en via welke andere tools de game te spelen is. Niet alle tools werken namelijk in combinatie met elk spel. 

Tools zoals CrossOver en Whisky

CrossOver is een van de meest gebruikvriendelijke tools om Windows-games te spelen op een Mac. De tool is gemaakt door CodeWeavers en stelt gebruikers in staat om Microsoft-apps op een Mac te draaien. CrossOver kan dus niet alleen games draaien, maar ook andere Windows-software zoals productiviteitstools. Het grote nadeel van CrossOver is dat de tool 74 euro per jaar kost om te gebruiken. Wel is er een gratis proefperiode beschikbaar. 

Een minder gebruiksvriendelijk, maar gratis alternatief is Whisky. Er is een hoop overlap tussen de twee tools, omdat Whisky en CrossOver dezelfde onderliggende technologie gebruiken: Wine (wat staat voor Wine is not an emulator). Toch is het een stuk lastiger om een Windows-game via Whisky op een Mac te laten draaien. De tool is een stuk technischer ingesteld en geeft de gebruiker meer controle, maar is daardoor ook moeilijker te doorgronden. Op de website van Whisky is een lijst met ondersteunde games te vinden.

Parallels

Een andere (betaalde) optie is Parallels. Dat is een programma dat een volledig Windows-besturingssysteem simultaan naast macOS kan draaien. De virtuele machine binnen macOS maakt het mogelijk om Windows 11 of Windows 10 te installeren, waardoor je vervolgens Windows-games en andere Windows-apps kunt downloaden. Deze tool is minder geschikt voor grafisch intensieve games, aangezien er twee besturingssystemen naast elkaar worden gedraaid.

Belangrijk om te weten is dat je de pc-games wel echt in je bezit moet hebben als je ze via de bovenstaande tools wilt spelen, zoals op Steam of een ander gameplatform. Ook werken niet alle games even goed met bovenstaande tools.

Ook interessant: Zo kun je je geld terugvragen op Steam

©Gorodenkoff

Stream je games naar je Mac

Grote techbedrijven als Nvidia en Microsoft hebben hun eigen clouddiensten voor games uitgebracht, waardoor het mogelijk is om pc-games naar je Mac te streamen. Met diensten als GeForce Now en Xbox Cloud Gaming kun je eenvoudig pc-games spelen, zonder dat enige technische kennis vereist is.

Diensten als Nvidia GeForce Now en Xbox Cloud Gaming maken het mogelijk om Windows-games te spelen zonder dat je over geschikte hardware beschikt. De game draait dan niet lokaal op je Mac, maar op een externe server. De beelden worden vervolgens naar je beeldscherm gestreamd. 

GeForce Now is gratis te gebruiken, al gelden er dan beperkingen en worden er advertenties getoond. Er zijn ook abonnementen beschikbaar met extra mogelijkheden vanaf 10,99 euro per maand. Niet alle games worden ondersteund, maar Nvidia heeft een lijst gepubliceerd met compatibele spellen. Bij Nvidia GeForce Now moet je de games eerst gekocht hebben, bijvoorbeeld op Steam, voordat je ze kunt streamen.

Xbox Cloud Gaming is beschikbaar met een Game Pass Ultimate-abonnement en maakt het mogelijk om games te spelen op een apparaat naar keuze, waaronder een Mac. Je bent hierbij afhankelijk van de Game Pass-bibliotheek, maar in het aanbod vind je ook een hoop titels die niet zijn uitgebracht voor Mac. Game Pass Ultimate kost 17,99 euro per maand.

Lees ook: Waar kun je het beste pc-games kopen? Een overzicht

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 steelstofzuigers met een lange accuduur
Huis

Waar voor je geld: 5 steelstofzuigers met een lange accuduur

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Daarom speuren we een paar keer per week binnen een bepaald thema naar zulke deals. Ben je op zoek naar een handzame steelstofzuiger met een lange accuduur? We hebben vijf modellen voor je gevonden die je niet telkens hoeft op te laden.

Een steelstofzuiger biedt talrijke voordelen voor het moderne huishouden. Dankzij het lichte, slanke ontwerp is dit apparaat moeiteloos te hanteren, waardoor schoonmaken minder inspannend wordt. Doordat ze draadloos zijn, heb je volledige bewegingsvrijheid.

Steelstofzuigers zijn verder veelzijdig en kunnen zowel harde vloeren als tapijten goed reinigen. Door hun compacte formaat nemen ze minimale opslagruimte in beslag en passen ze gemakkelijk in kleine kasten. Moderne modellen beschikken over krachtige accu's met lange gebruiksduur en zijn doorgaans uitgerust met handige accessoires voor verschillende oppervlakken.

Veel steelstofzuigers fungeren als 2-in-1-apparaten, waarbij het handdeel losgemaakt kan worden voor het stofzuigen van meubels, trappen of de auto. Deze combinatie van gebruiksgemak, flexibiliteit en efficiëntie maakt de steelstofzuiger tot een onmisbaar huishoudelijk apparaat.

Bosch BBS712A

Deze Bosch - voluit de Unlimited 7 BBS712A genaamd - is een veelzijdige draadloze steelstofzuiger die geschikt is voor harde vloeren en tapijt. Hij weegt slechts 2,9 kg en heeft een flexibel buissysteem van 90 graden. De stofzuiger beschikt over een zogeheten TurboSpin-motor en een krachtige borstel met geïntegreerde led-verlichting, wat zorgt voor een grondige reiniging op alle oppervlakken. De 0,3 liter opvangbak is relatief klein, maar is eenvoudig te legen. Het apparaat wordt geleverd met diverse accessoires, waaronder een meubelborstel en een kierenzuigmond, en heeft een afneembare handstofzuiger voor moeilijk bereikbare plekken. Ook handig: bij deze Bosch krijg je twee accu's, waarmee je de standaard gebruikstijd kunt verdubbelen.

⏱ Opgegeven maximale gebruikstijd: 40 minuten (op basis van één accu)

Rowenta X-Force Flex / RH99A9

Deze Rowenta X-Force Flex is een krachtige en veelzijdige draadloze steelstofzuiger. Met een zuigkracht tot 200 Watt en een 32,4 V lithium-ion batterij levert hij goede prestaties op verschillende typen vloeren. Dankzij de automatische zuigkrachtaanpassing past het apparaat zich moeiteloos aan verschillende oppervlakken aan. Dankzij de flexibele buis en de ingebouwde led-verlichting wordt het eenvoudig gemaakt om onder meubels en in donkere hoeken te reinigen. Het digitale display toont real-time informatie over de resterende batterijduur en stelt je in staat om tussen vier vermogensniveaus te schakelen, inclusief een Boost-functie voor extra kracht. Het ruime 0,9 liter stofreservoir is gemakkelijk te legen en kan worden afgewassen. Voor huisdierbezitters is de meegeleverde Animal Turbo-borstel ideaal voor het verwijderen van dierenharen

⏱ Opgegeven maximale gebruikstijd: 70 minuten

Nilfisk Easy 2:1 36V

Deze veelzijdige draadloze steelstofzuiger heeft een geïntegreerde kruimelzuiger, gemaakt voor zowel grote als kleine schoonmaaktaken. Een krachtige 36V lithium-ion batterij biedt dit apparaat tot 80 minuten gebruikstijd, afhankelijk van de gekozen zuigstand. De stofzuiger beschikt over drie vermogensniveaus en een geluidsniveau van 77 dB, wat zorgt voor een stille en efficiënte reiniging. Dankzij de led-verlichting op de zuigmond worden donkere hoeken en onder meubels goed verlicht. Het stofreservoir heeft een capaciteit van 0,6 liter en is eenvoudig te legen en te reinigen. De Nilfisk Easy 2:1 36V wordt geleverd met diverse accessoires, waaronder een meubelborstel en een kierenzuigmond.

⏱ Opgegeven maximale gebruikstijd: 80 minuten

Beko VRT 61821VD

De Beko VRT61821VD is een veelzijdige 2-in-1 steelstofzuiger met geïntegreerde kruimelzuiger, geschikt voor zowel harde vloeren als tapijt. Met een krachtige 21,6 V accu biedt deze stofzuiger een goede zuigkracht. Dankzij het wasbare HEPA-filter is hij geschikt voor mensen met een stofallergie. De stofzuiger heeft een stofreservoir van 0,5 liter en wordt geleverd met een turbo- en kierenzuigmond. De led-verlichting op de zuigmond laat je goed zien wat je aan het doen bent. Met een gewicht van slechts 2,,8 kg is hij licht en wendbaar, en de oplaadtijd bedraagt slechts 5 minuten. De Beko VRT61821VD is ideaal voor dagelijks gebruik en biedt een efficiënte reinigingservaring.

⏱ Opgegeven maximale gebruikstijd: 70 minuten

Philips 7000-Serie Aqua XC7055/01

Deze Philips 7000 is multifunctioneel, want het kan zowel droog als nat reinigen. Hij is voorzien van een watermodule met microvezelpad. Het apparaat is uitgerust met een krachtige 25,2 V lithium-ion batterij die tot 80 minuten werktijd biedt in Eco-modus en 30 minuten in Turbo-modus. De digitale PowerBlade-motor zorgt voor een sterke luchtstroom tot 1100 liter per minuut, wat resulteert in uitstekende zuigkracht.

De XC7055/01 is voorzien van een digitaal display dat real-time informatie toont over batterijstatus en gekozen reinigingsmodus. Dankzij led-verlichting op de zuigmond en accessoires worden ook moeilijk zichtbare stofdeeltjes en vuil effectief opgespoord. Cyclonische filtering zonder stofzak zorgt voor efficiënte stofscheiding en eenvoudige reiniging van het reservoir van 0,6 liter. Bij het apparaat worden meerdere accessoires geleverd, waaronder een PrecisionPower Smart Nozzle met ZigZag-technologie, een Mini TurboBrush voor dierenharen, en diverse opzetstukken voor meubels en kieren.

Opgegeven maximale gebruikstijd: 80 minuten