Jonathan Ive wordt geridderd in Groot-Brittannië

© PXimport

Jonathan Ive wordt geridderd in Groot-Brittannië

Smartphone & tablet

Geplaatst: 1 januari 2012 - 08:00

Aangepast: 16 november 2022 - 10:24

Wouter Hoeffnagel

Jonathan Ive, senior vice president van Apple's ontwerpafdeling, wordt in Groot-Brittannië geridderd tot 'Knight Commander of the British Empire'. Het is niet de eerste keer dat Ive geridderd wordt. In 2005 kreeg hij de onderscheiding 'Commander of the British Empire'.

Dit schrijft de BBC. Jonathan Ive gaat door de onderscheiding voortaan door het leven als Sir Jonathan Ive. Ive liet in een reactie weten vereerd te zijn door en zeer dankbaar voor de nieuwe titel. Ive laat verder weten zich op zeer jonge leeftijd al gerealiseerd te hebben dat hij zich in zijn leven alleen wilde bezig houden met ontwerpen.

Ive is opgegroeid in Chingford, een wijk in het noordoosten van Londen. De ontwerper is sinds 1992 actief bij Apple en is sindsdien betrokken geweest bij het ontwerp van nagenoeg alle succesvolle producten van Apple. Ive zou zijn voorliefde voor het creëren van dingen hebben overgenomen van zijn vader, die zilversmid was.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000