iTunes Radio ook beschikbaar op de Apple TV

© PXimport

iTunes Radio ook beschikbaar op de Apple TV

Smartphone & tablet

Geplaatst: 23 juni 2013 - 11:41

Aangepast: 16 november 2022 - 10:03

Wouter Hoeffnagel

iTunes Radio wordt niet alleen beschikbaar op de iPhone, iPad en iPod touch, maar ook op de Apple TV. De betaversie van het nieuwe iOS-besturingssysteem voor de Apple TV biedt al ondersteuning voor Apple's radiodienst.

Apple kondigde op de WWDC al aan dat iTunes Radio ook op de Apple TV beschikbaar wordt. AppleInsider meldt dat de beta-software dit bevestigt. Het startscherm van het apparaat is voorzien van de optie iTunes Radio. De radiodienst is beschikbaar als een app.

[youtube]RQX5ob--PcU[/youtube]

Interface van iTunes Radio

De interface van iTunes Radio is op de Apple TV gelijk getrokken met het ontwerp van de rest van het Apple TV-besturingssysteem. De dienst biedt echter dezelfde opties als iTunes Radio op de iPhone of iPad. Zo kunnen gebruikers een keuze maken uit standaard radiostations, maar ook eigen stations samenstellen op basis van hun eigen muziekvoorkeuren.

De betaversie van de Apple TV-software verklapt ook dat het apparaat wordt voorzien van een 'conferentiemodus'. De Apple TV vertelt de gebruikers in deze modus op welke wijze zij hun iPhone, iPad of iPod touch draadloos kunnen verbinden met hun Apple TV. Hierbij wordt verbinding gelegd via AirPlay. De conferentiemodus is bedoeld om het delen van content in vergaderruimte te vereenvoudigen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000