Black Friday 2020: smartphones

© PXimport

Black Friday 2020: smartphones

Geplaatst: 17 november 2020 - 18:12

Aangepast: 16 november 2022 - 09:38

Redactie

Op 27 november is het Black Friday. Bijna elke bekende webshop heeft dan een groot aantal producten in de aanbieding. Kortingen kunnen oplopen tot wel 50% of meer. Ook voor smartphones geldt dat Black Friday vaak garant staat voor goede aanbiedingen. Ben je van plan binnenkort een smartphone te gaan kopen? Dan is Black Friday het juiste moment.

Als je vaak online shopt, weet je dat je vaak wordt overspoeld met kortingen voor smartphones. Dat gaat simpelweg het hele jaar door. Toch loont het de moeite tijdens Black Friday extra goed op te letten. Veel smartphonemakers gooien dan hun oudere modellen nog eens extra in de aanbieding, maar ook de nieuwere telefoons kunnen zomaar een flinke korting krijgen.

Vorig jaar

Vorig jaar stuntte Apple niet zo zeer met kortingen op zijn smartphones (hoewel er webshops waren die wel een paar tientjes van de nieuwste iPhone afhaalden), maar wel met cadeaubonnen. Dat verwachten we dit jaar weer, helemaal omdat de nieuwe iPhone 12-modellen net zijn uitgekomen. Een iPhone 11 zou zomaar eens goedkoper kunnen worden dan ‘ie nu is.

Samsung stunt vaker met prijzen, en ook de bekendere modellen van dat merk waren vorig jaar extra in de aanbieding. Zo kreeg je bijvoorbeeld 50 euro korting op de Galaxy S10+. Andere merken die vorig jaar kortingen aanboden waren OnePlus, Xiaomi en Sony.

Dit jaar

Eigenlijk verwachten we dit jaar precies hetzelfde, maar dan met de modellen van een generatie later. De Samsung Galaxy S20 is inmiddels ruim een half jaar oud, dus die begint in aanmerking te komen voor een fijne Black Friday-korting. Van Apple weten we dus dat prijsdalingen schaars zijn, maar let op de wat kleinere kortingen bij de webshops en cadeaubon-acties vanuit Apple zelf.

OnePlus heeft het afgelopen jaar meer dan een handvol nieuwe smartphones uitgebracht, en het is zeker niet ondenkbaar dat een deel daarvan in de aanbieding gaat tijdens Black Friday. We hebben hoge verwachtingen voor de OnePlus Nord en de OnePlus 8, die nu al af en toe een kleine prijsdaling kent.

Black Friday op Kieskeurig.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000