© PXimport

Notificaties in iOS 12

Geplaatst: 22 oktober 2018 - 02:04

Aangepast: 24 november 2022 - 13:17

Ronald Smit

iOS kent al sinds jaar en dag meldingen (of notificaties, net hoe je ze wilt noemen). In iOS 12 krijg je meer controle over de berichtgeving. Altijd handig!

Meldingen in iOS kunnen door heel wat apps worden gegenereerd. Denk aan bijvoorbeeld Facebook dat een melding kan tonen zodra iemand op een post reageert. Of een nieuwsapp die bij binnenkomend nieuws een melding laat zien. In iOS 12 is ten eerste de weergave van meldingen aangepast. In tegenstelling tot eerdere versies van Apple's mobiele besturingssysteem worden meldingen nu per 'afzender' (ofwel de genererende app) gegroepeerd en niet meer in een eindeloos lange rij op het meldingenscherm gedumpt. Om alle meldingen in een groep te zien, tik je simpelweg op de laatste melding van die app. Als er meer meldingen klaar staan, dan is dat te zien aan het stapeleffect. Heb je zo'n stapel eenmaal geopend, dan vouw je alles weer samen via een tik op Toon minder. Of tik op het afsluitkruisje en dan Wis, waarna alle meldingen van de betreffende app gewist worden en het spel - voor deze app - weer opnieuw begint.

Beheren

We zijn er echter nog niet wat nieuwe meldingsfuncties betreft in iOS 12. Roep bijvoorbeeld de meldingen eens op, door helemaal vanaf de bovenrand van je scherm naar beneden te vegen. Veeg vervolgens een melding (of groep meldingen) naar links. Je ziet nu een drietal 'knoppen': Beheer, Bekijk en Wis alles. Tik op Beheer en je ziet een ballon openen. Ten eerste kan je daarin kiezen voor Lever stil af. De functie spreekt voor zich: voortaan worden berichten van deze app zonder bliepjes geplaatst. Schakel uit spreekt ook voor zich: doei meldingen van deze app. Tot slot is er nog de knop (link) Instellingen. De app Instellingen opent nu, met de berichteninstellingen voor de app waarvan het 'geveegde' bericht afkomstig is. De opties zijn overigens per app vergelijkbaar. Nieuw in iOS 12 is in ieder geval de optie Meldingen groeperen. Standaard staat dit op Automatisch ingesteld. Tik je hierop, dan verschijnen drie opties: Automatisch, Op app of Uit. Kies je voor de laatste mogelijkheid, dan worden de berichten weer op de oude pre-iOS 12 manier getoond. Alles kan dus helemaal naar wens ingesteld worden.


Het beheren van berichtengedrag is in iOS 12 uitgebreid

© PXimport

Mocht je het willen, dan kan je ook de oude berichtenweergave in iOS 12 terugkrijgen, via Meldingen groeperen

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000