Apple-patent hint naar komst gebogen touchscreens

© PXimport

Apple-patent hint naar komst gebogen touchscreens

Smartphone & tablet

Geplaatst: 10 december 2013 - 14:09

Aangepast: 24 november 2022 - 10:31

Redactie

Apple heeft een patent aangevraagd op productietechnieken van gebogen touchscreens voor toekomstige iPhones of de iWatch. Rivalen als LG en Samsung maken al smartphones met gebogen schermen.

Een nieuw uitgelekte patentaanvraag door Apple wijst op de komst van gebogen touchscreens in toekomstige iPhones of de iWatch, meldt AppleInsider. De aanvraag beschrijft hoe zo'n gebogen touchpaneel met zo min mogelijk schade is te produceren. Dat gebeurt met behulp van een speciale filmlaag die voorkomt dat het paneel tijdens het verhittingsproces beschadigt.

Er doen al langer geruchten over gebogen schermen in Apple-producten. Zo'n scherm zou bijvoorbeeld om de pols zijn te dragen in een horloge. De technologie is niet nieuw. De patentaanvraag door Apple werd ook al eind 2010 gedaan, maar is pas dinsdag gepubliceerd door het Amerikaanse patentbureau.

Samsung en LG

Concurrenten Samsung en LG kwamen onlangs al met smartphones met gebogen schermen. Zo introduceerde Samsung onlangs de Galaxy Round en brengt LG binnenkort de G-Flex op de markt. LG denkt dat eind 2014 al 12 procent van alle verkochte smartphones gebogen zullen zijn. De vraag is of consumenten wel genoeg toegevoegde waarde in dit type scherm zien.

Nieuwe functies

Gebogen schermen maken nieuwe softwarefuncties mogelijk. Zo laat Samsung gebruikers van zijn Galaxy Round content bekijken door het apparaat te kantelen. Ook is er een 'Roll Effect' waarbij op een vergrendeld toestel informatie is te checken door het apparaat op zijn rug naar een kant te 'rollen'.Ook zou het mogelijk moeten zijn om alle navigatie-elementen naar een kant van het gebogen scherm te verplaatsen zodat zelfs bij toestellen met grote schermen alles met de duim van één hand is te bedienen.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000