© PXimport

5 misvattingen over de iPhone

Smartphone & tablet

Geplaatst: 19 juni 2013 - 12:05

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie

De iPhone is een heerlijke smartphone waarmee je allerlei dingen kunt doen. Net als over alle andere apparaten bestaan ook over de iPhone echter een aantal misvattingen. Veel mensen denken dat de iPhone bepaalde dingen kan, terwijl het apparaat hier helemaal niet toe in staat is. 5 bekende misvattingen over de iPhone op een rijtje.

1. Betalen via NFC

Betalen via een near field communication (NFC)-chip is een veelbesproken onderwerp. Een NFC-chip maakt het mogelijk in bijvoorbeeld een winkel een product te betalen door simpelweg je smartphone voor een NFC-scanner te houden. De betaalmethode kan ook op andere locaties zoals stations, vliegvelden of bioscopen worden ingezet. Met een dergelijke chip kan je dan ook razendsnel afrekenen op een groot aantal locaties.

Sommige Android-gebaseerde smartphones zijn al van een NFC-chip voorzien. De iPhone moet het echter zonder NFC-chip stellen. Het is dus niet mogelijk met de iPhone via NFC te betalen. Dit is overigens op dit moment nog geen grote ramp, aangezien in Nederland nog nauwelijks plekken te vinden zijn waar je met de nieuwe betaalmethode kunt afrekenen.

2. Apple's standaard-apps verwijderen

De iPhone wordt geleverd met een flink aantal vooraf geïnstalleerde apps. Denk hierbij aan Mail, Kaarten, Agenda, Weer en Aandelen. Het kan natuurlijk zijn dat jij één van deze apps niet lekker vind werken of de app simpelweg niet gebruikt. Het ligt in dit geval voor de hand de app van je de iPhone te verwijderen, zodat je ruimte vrijmaakt voor nieuwe apps en je thuisscherm opschoont.

Het is echter niet mogelijk de apps die Apple standaard op je iPhone heeft geïnstalleerd te verwijderen. Sterker nog, je kunt de apps ook niet van je thuisscherm afhalen om ruimte vrij te maken voor andere apps. Je bent dus verplicht de apps op je thuisscherm te laten staan. Wel kan je de apps natuurlijk simpelweg negeren of verplaatsen naar het allerlaatste thuisscherm zodat je deze zo min mogelijk tegenkomt.

3. Instellen in welke apps content wordt geopend

Je kunt de apps die Apple alvast op je iPhone heeft geïnstalleerd dus niet verwijderen. Het is echter wel mogelijk een alternatief voor deze apps te downloaden. Maak je bijvoorbeeld gebruik van Gmail? Dan biedt Google ook een speciale Gmail-app aan in de App Store. Ook is het mogelijk andere webbrowsers dan Safari te installeren, zoals Chrome of Opera Mini.

Kom jij echter in een e-mailbericht of een app een link naar een website tegen? Dan wordt deze geopend in Safari. Het is helaas niet mogelijk iOS duidelijk te maken dat je alleen nog de alternatieve webbrowser die jij geïnstalleerd hebt wilt gebruiken. Je zult links dus voortaan handmatig moeten kopiëren om deze in bijvoorbeeld Chrome te kunnen bekijken. Hetzelfde geld voor mail-apps. Kom jij op een website een e-maillink tegen? Dan dwingt iOS je deze mail op te stellen in de app Mail. Wil je de e-mail toch via een ander programma versturen? Dan moet je de gegevens handmatig invoeren in dit programma.

4. Opslagruimte uitbreiden

Een iPhone is te koop met 16GB, 32GB of 64GB opslagruimte. Heb jij een iPhone gekocht met bijvoorbeeld 32GB opslagruimte, maar blijk je hier toch niet genoeg aan te hebben? Dan heb je jezelf in de vingers gesneden. Het is namelijk helaas niet mogelijk de opslagruimte van een iPhone uit te breiden door bijvoorbeeld SD-geheugen in het apparaat te stoppen. Je zit dus vast aan de hoeveelheid opslagruimte die jij bij de aanschaf van je iPhone hebt gekozen. Er zit dus niets anders op dan apps en data verwijderen om ruimte vrij te maken voor nieuwe content.

5. 1080p video's afspelen

De iPhone is een ideaal apparaat om onderweg in bijvoorbeeld de bus of trein rustig een film of aflevering van een serie te bekijken. Je wilt hierbij natuurlijk niet naar een korrelig beeld kijken en wilt dus een video van goede kwaliteit bekijken. HD-video's zijn beschikbaar in 720p en 1080p, waarbij 1080p de beste beeldkwaliteit levert. Het ligt dan ook voor de hand video's die je op de iPhone wilt bekijken in 1080p te downloaden. Het is echter niet mogelijk 1080p video's af te spelen op de smartphone. Je zult video's dus in 720p moeten downloaden of deze zelf moeten converteren om deze geschikt te maken voor je iPhone.

Bron: Business Insider

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000