🧳 5 Android-functies waarmee je reist zonder zorgen

© Kaspars Grinvalds

🧳 5 Android-functies waarmee je reist zonder zorgen

Geplaatst: 22 juni 2024 - 12:01

Wesley Akkerman

Een goede voorbereiding is het halve werk. In dit artikel benoemen we vijf apps en functies op Android die je kunnen helpen zorgeloos op reis te gaan. Voor deze mogelijkheden hoef je niets te downloaden, aangezien alles al op je smartphone staat.

Ook interessant: Zo fix je onderbelichte (vakantie)foto's op Android

Op reis of op vakantie gaan moet natuurlijk een leuke ervaring zijn. Wil je zo min mogelijk stress? Voorbereiding is het toverwoord. En je smartphone kan je daarbij helpen. Android heeft een aantal handige functies waar je als reiziger veel plezier aan kunt beleven...

Verloren smartphone terugvinden

...Maar dan moet je je smartphone natuurlijk niet kwijtraken. Dat is meteen een mooi bruggetje naar onze eerste tip: hoe kun je je verloren smartphone terugvinden? Heel simpel: via de site Vind mijn apparaat. Op die Google-pagina tref je een overzicht aan van Android-apparaten waar je bent ingelogd met je Google-account. Je ziet de naam van het toestel staan, evenals de batterijpercentage. Ook staat er of je de locatie ingeschakeld hebt. Als dat het geval is, dan zie je op de kaart meteen waar je telefoon is. Zorg er dus voor dat je de locatie ingeschakeld hebt wanneer je uit het vliegtuig ( of de trein, of de auto) stapt.

🧳 5 Android-functies waarmee je reist zonder zorgen-WpWQjoYxTFKsPQ9OB-1pdw

De Files-app gebruiken

De Files-app is een ander onderdeel waar je wat voorbereidingstijd aan kwijt kunt zijn. Als je net als wij vaak apps verwijdert of uitschakelt, dan kan het zijn dat je de app niet in het overzicht ziet staan. Via Instellingen > Apps > Alle apps kun je Files opzoeken en opnieuw activeren door erop te tikken. Waarom wil je dit? Nou, hier kun je allerlei belangrijke documenten in opslaan en offline bewaren. Denk dan aan een kopie van je vliegticket, paspoort en andere papieren. Dat kan binnen de map Documenten of in de Beveiligde map voor extra zekerheid.

Offline navigeren met Google Maps

Verder is het alvast mogelijk een kaart te downloaden van de omgeving waar je naartoe gaat, via de app Google Maps. Dat is handig als de verbinding in het land van aankomst slecht of beperkt is. Dan kun je in elk geval altijd je weg naar de volgende bestemming vinden. Daarnaast kan dit helpen bij het besparen van je data. In de Europese Unie gebruik je overal je standaard abonnement, maar vertrek je naar een land daarbuiten, dan vallen de kosten hoger uit. Een kaart downloaden gaat via je profielfoto > Offline kaarten > Selecteer je eigen kaart.

🧳 5 Android-functies waarmee je reist zonder zorgen-Cw0WhI48RaiMCqBzGPhkFw

Handig voor op reis:

Powerbanks op zonne-energie

Deel je locatie met vrienden en familie

Als je eenmaal op vakantie bent, dan kan het een goed idee zijn je locatie te delen met vrienden en familie. Daar kun je verschillende redenen voor hebben: je bent alleen op vakantie, de plek oogt onbetrouwbaar, et cetera. Na het openen van de Google Maps-app tik je op je profielfoto. Daar zie je de optie Locatie delen staan. Op de pagina erna kun je op de knop Locatie delen tikken om daarmee te beginnen. Je kunt vooraf bepalen hoelang het delen duurt en met wie je dat doet. Onthoud dat je hiervoor altijd je locatie ingeschakeld moet hebben.

🧳 5 Android-functies waarmee je reist zonder zorgen-K9_5bY4xRvqXkXGJ9r07vQ

De batterijbesparingsmodus

Aangezien je je smartphone waarschijnlijk wat vaker gebruikt op vakantie, kan het raadzaam zijn de batterijbesparingsmodus te controleren. Sommige smartphones bieden een extreme variant aan waarbij achtergrondprocessen stopgezet worden, de processor in snelheid afneemt en allerlei niet-essentiële functies uitgeschakeld worden. Daarnaast is het geen overbodige luxe een powerbank mee te nemen om de batterijduur verder op te rekken. Zodoende weet je zeker dat je onderweg niet zonder energie komt te zitten en je smartphone altijd paraat staat.

(want het leven is al duur genoeg)

8x: Android onder de 200 euro

Powered by

Kieskeurig
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten