Categorie

Keuken & huishouden

Alles
Artikelen
Reviews
How-to's
Koopgidsen
Video's
Downloads

Keukenapparatuur

Zo meet je de nismaten van een inbouwmagnetron of -oven

Bij het plaatsen van een inbouwoven of magnetron is het belangrijk dat je de juiste nismaten (inbouw afmetingen) weet, plus natuurlijk de grootte van het apparaat dat je wilt inbouwen. Beginnen we met de standaard afmetingen van inbouw ovens: die zijn standaard 45 of 60 centimeter hoog; magnetrons 38 of 45 centimeter. Het handigst is om de nismaat te meten als de keuken nis leeg is. Zo werk je zeker met de juiste afmetingen. Combimagnetron in je nieuwe keuken? Deze hebben standaard een hoogte van 45 centimeter. Grote inbouwovens zijn meestal 60 centimeter, maar hebben meestal geen magnetronfunctie. Hieronder lees je meer over het opmeten van de nismaten voor je inbouwoven of inbouwmagnetron.

29 september 2019 - 20:07

15 september 2022 - 11:25

Remmelt Mastebroek

Keukenapparatuur

Hoe maak je een afzuigkap schoon?

Afzuigkap schoonmaken? Dat kan een behoorlijk vervelend klusje zijn. Zodoende stellen veel mensen het lang uit… Begrijpelijk, maar toch onverstandig! Het vuil en vet dat zich op de filters in de afzuigkap afzet, is namelijk uiterst brandbaar. Als de vlam in de pan slaat, vliegt dit vet meteen in brand. Het resultaat is dat het vuur zich razendsnel door de keuken kan verspreiden. Daarnaast is het schoonhouden van je afzuigkap ook beter voor je gezondheid. Alleen als je wasemkap goed werkt, kan hij het fijnstof dat vrijkomt bij het koken efficiënt afvoeren. Het vuil en vet dat in je afzuigkap terecht komt, zorgt er namelijk voor dat je afzuigkap minder efficiënt werkt. Om dit te voorkomen, is het advies je afzuigkap zeker eens per twee maanden schoon te maken.

14 juli 2019 - 15:58

15 september 2022 - 11:26

Remmelt Mastebroek

Keukenapparatuur

Welke typen afzuigkappen zijn er allemaal?

Een onderbouw-afzuigkap is een platte afzuigkap. Vaak wordt dit type onder een keukenkastje geïnstalleerd. De lucht kan dan via een afvoerbuis door het kastje naar buiten. Soms wordt dit soort afzuigkappen ook vrij opgehangen. In dat geval monteer je het apparaat los aan de wand. Een onderbouwmodel is vergelijkbaar met een wandschouw-afzuigkap (zie verderop in dit artikel), alleen ontbreekt de schouw en is dit type vaak wat minder krachtig. Het voordeel van een onderbouw-afzuigkap is dat je dit model niet in een kastje hoeft in te bouwen, waardoor je bijvoorbeeld geen nismaten hoeft op te meten. Een ander voordeel is dat onderbouwmodellen vaak de goedkoopste soort afzuigkappen zijn.

14 juli 2019 - 15:58

1 september 2022 - 08:17

Remmelt Mastebroek

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000