5 Tips om... broekzakbellen tegen te gaan

© Nata Studio

5 Tips om... broekzakbellen tegen te gaan

Geplaatst: 7 februari 2023 - 09:29

Aangepast: 10 februari 2023 - 18:05

Toon van Daele

Je hebt het vast weleens meegemaakt. Je mobiele telefoon zit in je jas- of broekzak en ongewild belt het toestel een nummer of verstuurt een nonsens-bericht. Met de volgende vijf tips kun je dat voorkomen.

Tip 1: beschermhoesje kopen 

Een prima oplossing is een beschermhoesje met klepje voor je telefoon. Op die manier kan contact met je lichaam normaliter niet meer tot het ongewild activeren van schermtoetsen leiden. 

 

Tip 2: vergrendeling

Om te vermijden dat je toestel wordt ontgrendeld wanneer de aan/uitknop van het toestel (ongewild) wordt ingedrukt, zorg je ervoor dat een pincode is vereist. Alleen maar vegen over het scherm om het te ontgrendelen, is dus geen goed idee. 

 

Tip 3: aanraakgevoeligheid aanpassen 

Bij diverse smartphones kun je ook de aanraakgevoeligheid van het scherm aanpassen. Stel deze wat hoger in dan normaal. Dit kan bij Instellingen / Weergave, via de optie Aanraakgevoeligheid. Hier tref je wellicht ook de optie Bescherming tegen onbedoeld aanraken aan, en ook deze zet je dan aan. 

Display instellingen Android

Tip 4 : tikken om in te schakelen

Het is misschien wel handig als je je smartphone kunt inschakelen door tweemaal op het scherm te tikken, maar dit verhoogt ook het risico op broekzakbellen. Schakel deze optie dus maar beter uit. Doorgaans vind je dit bij Instellingen / Geavanceerde functies / Bewegingen en gebaren: schakel hier 2x tikken voor inschak. scherm uit. 

 

Tip 5 : smartlock

Heel wat smartphones bevatten een smartlock-functie die ervoor zorgt dat je toestel ontgrendeld blijft in de buurt van vertrouwde bluetooth-apparaten en dergelijke. Wanneer je een smartwatch of headset draagt, loop je natuurlijk het risico dat je telefoon daardoor ook in je broekzak ontgrendeld blijft. Schakel deze functie dus liever uit. 

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten