Welk wasprogramma moet ik gebruiken? Alle wassymbolen uitgelegd

Welk wasprogramma moet ik gebruiken? Alle wassymbolen uitgelegd

Wassen & drogen

Geplaatst: 15 januari 2023 - 09:31

Aangepast: 29 januari 2023 - 02:34

Redactie

Met het juiste wasprogramma zorg je dat je kleding schoon wordt én mooi blijft. In het label van je kleding vind je vaak instructies hoe je het kledingstuk het beste wast. In deze video leggen je de wassymbolen uit, en geven we andere tips voor kleding en wasmachine.

Mag een kledingstuk in de droger? Welke maximumtemperatuur van het wasprogramma gebruik ik? Mag deze jas alleen in de handwas? Ieder kledingstuk, of het nu wol, katoen of linnen is, heeft zo zijn eigen was-handleiding. En ook na het wassen, zo kunnen sommige stoffen bijvoorbeeld niet tegen een heet strijkijzer.

Daarbij dien je ook nog eens rekening te houden met het type vlekken. Zo kan een Biotex voorwas helpen voor hardnekkige vlekken of schoonmaakazijn voor vervelende geurtjes. Maar ook je wasmachine beschikt over speciale vlekprogramma’s.

In deze video leggen we je alle wassymbolen uit en geven we je enkele tips.

Watch on YouTube

Wil je meer video’s zien, abonneer je op het YouTube-kanaal van ID.nl.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000