Waar voor je geld: 5 kleine én betaalbare koelkasten van max 400 euro

© AK | ID.nl

Waar voor je geld: 5 kleine én betaalbare koelkasten van max 400 euro

Geplaatst: 4 juni 2024 - 12:06

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een goedkope (extra) koelkast waarin je flink wat drank en etenswaren kunt bewaren? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot.

Disclaimer: op het moment van schrijven zijn de besproken koelkasten bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 400 euro. De prijzen kunnen schommelen.

AEG RTB411E1AW

Als je tijdens een drukbezochte barbecue wat extra drank koud wilt zetten, komt deze compacte koelkast goed van pas. Met een inhoud van 107 liter voor het koelgedeelte passen er flink wat flesjes en blikjes in. Daarnaast is er bovenin een klein vriesvak van 13,5 liter. Handig voor het opslaan van ijsjes! Zodra je de deur opendoet, springt de binnenverlichting vanzelf aan. Handig, want hierdoor vind je in het donker moeiteloos dat ene speciaalbiertje. Het koelgedeelte heeft twee legplanken en een ruime la. Daarnaast kun je ook in de deur nog het een en ander kwijt.

De AEG RTB411E1AW meet slechts 56 × 84,5 × 57,5 centimeter, zodat je hem bijvoorbeeld makkelijk in een hoek van een garage of tuin (tijdelijk – voor tijdens die barbecue bijvoorbeeld) kwijt kunt. Het deurscharnier zit standaard rechts, maar dat kun je zo nodig omdraaien. Volgens de fabrikant bedraagt het jaarlijkse energieverbruik 139 kilowattuur. Een pluspunt is het lage geluidsniveau van 38 decibel. Hierdoor kun je hem bijvoorbeeld ook in een slaapkamer of thuiskantoor plaatsen.

0

Powered by

logo

Bosch KTR15NWEA

De Bosch KTR15NWEA is een compacte koelkast zonder vriesvak. Vergeleken met veel andere tafelmodellen kun je hierdoor meer drank koud bewaren. Dankzij drie legplanken en een la deel je het koelvak van 134 liter naar eigen wens aan. Dankzij goede isolatiewanden verbruikt dit witgoedproduct niet zoveel energie. Ga op jaarbasis uit van ongeveer 91 kilowattuur. De binnenzijde bevat ledverlichting, waardoor je ’s avonds en ’s nachts eenvoudig een koud drankje kunt pakken.

Wegens zijn bescheiden omvang van 56 × 85 × 58 centimeter neemt de koelkast niet zoveel ruimte in beslag. Standaard draait de deur naar rechts open. Komt dat slecht uit op de plek waar je hem wilt neerzetten? Geen probleem, want je kunt de draairichting omwisselen. Mooi meegenomen is het opgegeven volumeniveau van maar 39 decibel. Tot slot heeft het apparaat een relatief laag gewicht van nog geen 29 kilo. Hierdoor kun je hem tijdens een tuinfeest of barbecue tijdelijk even buiten zetten.

0

Powered by

logo

Beko TSE1285N

De Beko TSE1285N was op Kieskeurig.nl niet eerder zo goedkoop! Deze slanke koelkast van slechts 54 centimeter breed past gemakkelijk in een schuur, garage, tuinhuis of (bij)keuken. Verder is het apparaat 84 centimeter hoog en 59 centimeter diep. Het jaarlijkse stroomverbruik komt naar verwachting uit op 110 kilowattuur. Je kunt producten zowel invriezen als koud bewaren. Het vriesvak bovenin heeft een inhoud van 13 liter. Vanwege een speciaal verdampingssysteem (MinFrost) is er van ijsvorming nauwelijks sprake. Je hoeft het vriesvak dus niet zo vaak te ontdooien.

Het koelgedeelte heeft twee legplanken en onderop een la. Elke legplank bestaat uit gehard veiligheidsglas en ondersteunt een maximaal gewicht van 25 kilo. Hierdoor kun je probleemloos zware spullen bewaren, zoals potten en grote flessen. Daarnaast bevat de binnenzijde van de deur ook nog drie houders. De inhoud van het koelvak bedraagt 101 liter. Zoek je een fluisterstille koelkast voor plaatsing in een slaap- of studeerkamer? Dat komt goed uit, want de TSE1285N heeft een zeer laag geluidsniveau van 35 decibel. Verder is dit goedkope tafelmodel voorzien van binnenverlichting en een omkeerbare deur.

0

Powered by

logo

Lees ook: Tips voor een lager verbruik van je koelkast en vriezer

Inventum KK471W

De Inventum KK471W is vanwege zijn lage prijs een ideale koelkast voor feesten en partijen. Je kunt hem bovendien eenvoudig verplaatsen, want de behuizing is met 47,2 × 86,4 × 44,6 centimeter niet al te groot. Er bestaan van dit model twee versies. Het hier besproken product heeft alleen een koelvak van 93 liter. Stel je een klein vriesvak wel op prijs, dan kun je als alternatief dit product overwegen.

Dankzij drie legplanken, twee deurvakken en een la berg je diverse producten op. De geïntegreerde ledlamp zorgt ervoor dat je geen dranken en etenswaren over het hoofd ziet. Wanneer de draairichting (rechts) van de deur niet goed uitkomt, plaats je de scharnieren gewoon aan de andere kant. Vergeleken met vergelijkbare tafelmodellen heeft dit exemplaar met 40 decibel een hoger geluidsniveau. Dit goedkope witgoedproduct is in een witte en zwarte uitvoering verkrijgbaar. Inventum geeft op deze koelkast maar liefst vijf jaar garantie.

0

Powered by

logo

Inventum KK470W

Op zoek naar een betaalbare mini-koelkast die je makkelijk kunt meenemen? De Inventum KK470W voldoet aan alle eisen. Dit compacte model leent zich bijvoorbeeld goed voor barbecues en andere gezellige bijeenkomsten met een klein gezelschap. Het koelvak heeft een inhoud van 43 liter. In het midden zit een legplank, zodat je producten op verschillende niveaus kunt bewaren. Verder zijn er twee deurvakken. De KK470W heeft ook nog een klein vak met een extra lage temperatuur. Dit is geen echt vriesvak, maar je kunt hierin wel ijsjes en andere bevroren producten tijdelijk bewaren.  

Deze kubusvormige koelkast meet 47,2 × 49,2 × 45 centimeter. Ideaal voor blikjes en flesjes! Kampeerders kunnen hem bovendien gemakkelijk in de kofferbak van een auto kwijt. Gebruik je deze mini-koelkast op een vaste plek, bijvoorbeeld in de garage of schuur? Afhankelijk van de beoogde plek komt de draairichting naar rechts wellicht niet goed uit. Gelukkig verplaats je de deur zo nodig simpel naar de andere kant.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten