Review: Nacon Revolution Pro Controller 3

© CIDimport

Review: Nacon Revolution Pro Controller 3

Spelcomputer & games

Geplaatst: 14 december 2019 - 14:00

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:49

Redactie

De Revolution Pro Controller 3 van Nacon Gaming is een controller die op allerlei manieren naar wens is af te stellen. Zo wordt deze geleverd met gewichtjes die in de handvatten passen, zodat u zelf bepaalt hoe zwaar-ie in de hand licht.

Deze controller is vooral gericht op de wat serieuzere gamer. Een unieke eigenschap is namelijk dat de werking ervan tot in de kleinste details te tweaken is via de Nacon-software voor pc en Mac.

Gevoelig type

Zo is onder andere de gevoeligheid van de analoge sticks en de schouderknoppen heel fijnmazig bij te stellen. Er zijn vier afzonderlijke profielen op te slaan, waar bijvoorbeeld per game tussen gewisseld kan worden. Speelt u echter niet competitief, dan hebt u al deze extra’s eigenlijk niet nodig.

Neemt niet weg dat de controller ook zonder softwarematige trucjes erg fijn vasthoudt, de knoppen duidelijke feedback geven en we er daardoor zonder problemen urenlang mee hebben gespeeld.

Ook voor pc?

De Revolution Pro Controller 3 is hoofdzakelijk voor de PlayStation 4 bedoeld. Op de pc werkt-ie net zo goed, ware het niet dat de meeste pc-games er vanuit gaan dat u een Xbox-controller gebruikt. Gevolg: de icoontjes die u in het spel ziet, komen niet overeen met die op de controller. Daar kan Nacon verder niets aan doen, maar het is wel iets om in het achterhoofd te houden. Temeer omdat de standaard Xbox-controller van Microsoft bijna de helft goedkoper is. Die heeft de vele extra functies van de Nacon-controller niet, maar het gros van de spelers zal daar niet wakker van liggen.

Conclusie

Kwalitatief in orde, maar slechts voor een beperkte doelgroep interessant.

Pluspunten
Uitgebreide software, stevig, ligt goed in de hand.
Minpunten
Relatief duur, pc-games vaak niet berekend op PS4-input.

Adviesprijs: € 109,99

Voor meer informatie: www.nacongaming.com

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000