‘Auction House Diablo III was een fout’

De voormalig hoofdontwerper van Diablo III heeft aangegeven dat het achteraf gezien geen goed idee was om het Auction House te introduceren in het spel. Het zou de spelervaring echt beschadigd hebben, omdat spelers nu zelf vaak niet meer op zoek gaan naar items.

Diablo III is redelijk goed ontvangen, hoewel de meningen over het spel verdeeld zijn. Een veel gehoord punt van kritiek op het spel is dat de kans om een goed item (wapen, schild, harnas etc.) te vinden tijdens het spelen veel kleiner is dan dat je er eentje vindt in het Auction House. In het Auction House kun je namelijk simpelweg invullen welke statistieken een item moet hebben en deze vervolgens kopen als hij binnen je budget past. De kans dat je een dergelijk item in het spel vindt met stats die specifiek voor jou gunstig zijn is bijzonder klein. En dat was nou juist de charme van het vinden van ‘loot’, vinden diverse Diablo III-spelers. Nu hopen veel spelers slechts dat ze items vinden die veel geld waard zijn, die ze dan kunnen verkopen om iets aan te schaffen dat goed bij hun character past.

Auction House was fout

Nu heeft de voormalig lead designer van Diablo III Jay Wilson toegegeven dat het een slecht plan was om het Auction House in te bouwen. Hij zei dit op de Game Developers Conference in San Francisco die tot vandaag duurde. Er leek volgens Wilson behoefte aan een dergelijk systeem, omdat er bij Diablo II veel werd gehandeld. Daar was echter geen officiële mogelijkheid voor. Volgens Wilson is het idee van het spel ten onder gegaan aan het Auction House, omdat spelers nu niet meer de moeite doen om zelf op zoek te gaan naar goede items. Auction House maakt het veel makkelijker om goede items te vinden.

Wilson zegt dat Blizzard het Auction House waarschijnlijk zou uitzetten als dat mogelijk was, maar dat het helaas niet zo eenvoudig is. Blizzard zou niet weten hoe populair het Auction House is en wil geen onderdelen schrappen die gewaardeerd worden door een groot deel van de spelers. Wel zou er gewerkt worden aan een oplossing die voor elke speler positief zou zijn. Wat die oplossing inhoudt is niet bekend.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000