Zo zien de nieuwe Facebook-pagina’s eruit

© PXimport

Zo zien de nieuwe Facebook-pagina’s eruit

Geplaatst: 19 augustus 2020 - 05:28

Aangepast: 14 december 2022 - 13:06

Justin Doornekamp

Facebook is een nieuw design aan het testen voor pagina’s. In het nieuwe ontwerp is onder meer de bekende ‘Vind ik leuk’-knop verdwenen.

Facebook-pagina’s kunnen nu nog vrij druk en onoverzichtelijk zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar de pagina van de NOS, waar video’s, uitgelichte video’s, videoseries, foto’s en andere informatie zorgen voor een vrij druk beeld. Zowel voor volgers als voor paginabeheerders moet een nieuw design zorgen voor meer rust en overzicht, waardoor het makkelijker wordt om bepaalde items terug te vinden.

De nieuwe vormgeving werd al een tijdje getest door een beperkt aantal paginabeheerders en alleen de mobiele versie van de social media-site ondersteunt nu nog de nieuwe lay-out. Inmiddels wordt de vernieuwde look breder uitgerold en op de pagina’s van diverse acteurs, auteurs, bands en mediapartijen kun je nu de aangepaste vormgeving zien.

De huidige Facebook-pagina's kunnen soms erg onoverzichtelijk zijn.

© PXimport

Aanpassingen

Opmerkelijk is dat de ‘Vind ik leuk’-knop is ingeruild voor een ‘Volgen’-knop. Ook zie je niet meer hoeveel gebruikers de pagina leuk vinden, maar zie je nu hoeveel volgers een pagina heeft. Facebook stelt dat veel gebruikers door de jaren heen pagina’s leuk zijn gaan vinden, maar uiteindelijk toch hun interesse verloren en ervoor kozen om geen nieuwsupdates meer te ontvangen. Op een pagina is dan nog wel te zien dat zij de pagina leuk vinden.

Met de aanpassingen aan pagina’s worden alleen actieve volgers bijgehouden, dus de gebruikers die nog steeds nieuwsupdates en berichten ontvangen van die pagina op hun tijdlijn. Dit zal vooral voor paginabeheerders een welkome toevoeging zijn, omdat zij duidelijker in beeld krijgen welke gebruikers hun pagina echt interessant vinden. Dit moet het contact tussen volgers en paginabeheerders versterken.

Facebook wil paginabeheerders ook meer mogelijkheden geven om een pagina aan te passen, maar ook om inzicht te krijgen in bijvoorbeeld de best bekeken berichten. Ook kan er een koppeling gemaakt worden met Instagram, waardoor onder meer informatie over het aantal volgers op Instagram en Facebook op één centrale plek te zien is.

Voorlopig is het nieuwe paginadesign alleen te zien in de Facebook-app en dus bij een geselecteerd aantal pagina’s. Het social media-platform heeft nog niet laten weten wanneer de update breed uitgerold zal worden.

Links de oude look en rechts de nieuwe.

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten