YouTube-video's afspelen en downloaden met VLC

© PXimport

YouTube-video's afspelen en downloaden met VLC

Software

Geplaatst: 20 november 2015 - 06:08

Aangepast: 14 december 2022 - 12:16

Redactie

VLC wordt al jaren geroemd om het afspelen van vrijwel alle bestandsformaten. Naast het afspelen van lokale media, kan YouTube ook media van het web tappen. Door een handigheidje in VLC is het mogelijk om vervolgens de video te downloaden van uit je browser.

Zo stream je

Om een video van YouTube in VLC te streamen klik je op media en kies je netwerkstream openen. Als het goed is, springt er een venster in beeld met een adresbalk, hier plak je het internet-adres van de YouTube-video. Nadat je op openen drukt, zal VLC de video afspelen.

© PXimport

Hier voer je de URL in van de YouTube-video.

YoutTube-video's downloaden

Om de video te downloaden, klik je op extra > codecinformatie. Bij locatie vindt je een internetadres, daar haalt VLC de video vandaan. Door deze link te kopiëren en in je browser te plakken, opent je browser de video. Doordat de browser de video niet via YouTube afspeelt, is het nu mogelijk om met de rechtermuisknop op de video te klikken en de video op te slaan.

Voor OSX: Een YouTube-video open je door onder bestand te klikken op netwerk openen. Daar kun je de link van de video plakken. Codecinformatie is te vinden onder de optie-knop venster.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000