T-Mobile lanceert gratis cloud-opslag voor klanten

T-Mobile gaat klanten gratis cloud-opslag aanbieden van 5 GB groot. Meer ruimte kan ook, maar dan moet de gebruiker betalen. Op 9 september zal de dienst gelanceerd worden. De beveiliging van de cloud-opslag zou uitstekend moeten zijn volgens T-Mobile zelf.

De telecomprovider T-Mobile heeft laten weten dat het een cloud-opslagdienst zal aanbieden aan abonnees. Alle gebruikers krijgen 5 GB gratis opslagruimte die niet lokaal is. Als dat voor gebruikers niet genoeg is, kunnen zij extra opslagruimte kopen. Voor 25, 50 of 100 GB moet een maandelijks bedrag betaald worden van respectievelijk 2,99 euro, 5,99 euro of 8,99 euro.

T-Mobile begint 9 september met de nieuwe dienstverlening, zo wordt gemeld in een persbericht. Apps om de cloud-opslag te gebruiken zijn voor Android en iOS aangekondigd, maar nog niet voor Windows Phone of BlackBerry.

Volgens T-Mobile is de veiligheid van de dienst van het grootste belang. Daar is dan ook zorgvuldig naar gekeken. De gratis versie van de dienst heeft wel een beperking, namelijk dat het met maximaal drie apparaten via de app te gebruiken is. De betaalde varianten zullen ondersteuning hebben voor tien apparaten. Ook is de cloud-opslag via de webbrowser te benaderen. Het gebruik hiervan is niet aan restricties gebonden.

Techzine vroeg na voor welke klanten de opslag precies beschikbaar komt en kreeg het antwoord dat niet alleen T-Mobile-abonnees, maar ook MTV Mobile-klanten gebruik kunnen maken van de dienst. Andere T-Mobile-merken zijn Simpel, *bliep en Ben, maar abonnees daarvan krijgen de dienst niet. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000