Lifehack van de week: Minder tabbladen, meer overzicht in je browser

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week over hoe je je tabbladen kunt verminderen in Google Chrome en Mozilla Firefox.

Sinds de introductie van de tabbladen is er eigenlijk nooit veel aan veranderd. Terwijl, als je serieus aan het werk bent, kan het zo gebeuren dat je erg veel tabbladen open hebt en je eenvoudig het overzicht verliest. Het wordt dan lastig om de titels nog te lezen van elk tabblad en voor je het weet kun je dat belangrijke artikel voor je werk niet meer terug vinden. Dat kan beter.

In deze lifehack is er daarvoor OneTab, een gratis extensie voor Chrome en Firefox. Het zorgt ervoor dat je overzicht behoudt en dat er tot 95 procent aan intern geheugen mee bespaard wordt. De exensie werkt door zogenaamde 'tab groups' te maken: alle huidige tabbladen worden gegroepeerd en samengevoegd tot een tabblad. Zo'n groep wordt elke keer als je op de OneTab-knop klikt aangemaakt.

Zo kun je bijvoorbeeld ook eenvoudig je huidige werk opslaan door op de OneTab knop te klikken. Vervolgens wordt alles opgeslagen in een groep, die je zelf een naam kunt geven, en je kunt daarna door met persoonlijke zaken of het volgende onderwerp. Alle tips voor OneTab en hoe je de extensie optimaal kunt gebruiken, lees je in het volledige artikel over deze extensie op Lifehacking.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000