© CIDimport

Licht in het donker

Geplaatst: 2 september 2011 - 06:18

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie

Of het komt door het gebrek aan grafische kracht of omdat er weinig interesse is in het genre, feit is dat er weinig goede horrorgames in de App Store te vinden zijn. Infinight brengt daar verandering in.

Infinight is een top down adventure die het verhaal vertelt van een kind dat in een verlaten ziekenhuis wakker wordt en geen idee heeft wie of waar ze is. De wereld van Infinight is gitzwart, op een kleine cirkel licht rond het hoofdpersonage na. De levels worden zo nu en dan verlicht door een flits van de onweer die buiten het ziekenhuis aan de gang is. Je doel is om door elk level naar de uitgang te navigeren waarbij je onderweg valstrikken moet ontwijken. Tijdens je zoektocht door het ziekenhuis en de vier andere omgevingen die het spel rijk is, gebruik je licht om de verschillende gevaren in je omgeving te ontdekken. Onverklaarbare gaten in de grond kun je alleen zien in het licht en nemen de helft van je levenspunten weg als je er in valt. Elke glimp licht die je opvangt, helpt je bij het maken van een kaart van de kamer in gedachten.

Sfeer

Hoewel de grafische stijl vrij simpel is, heeft de game een sfeer die ik nog nooit ben tegengekomen in een iPhone-game. De game kan soms verrassend eng en spannend zijn. Het is heel stressvol om constant te moeten onthouden waar alle gaten zijn als je voorlopig niet bij een lichtknop kunt komen. In elk level zijn ook enkele audio logs te vinden die je iets vertellen over de achtergrond en het verhaal. Dit is een goede reden om elk level helemaal te verkennen.

Het grootste probleem van Infinight is dat het te lang vertrouwt op één techniek. De eerste paar levels zijn volledig gebaseerd op de flitsen van onweer. Alle vijftig levels van Infinight zijn lang genoeg en dankzij de toevoeging van een multiplayer en free play-modus - hoewel die niet heel interessant zijn - kun je lang bezig zijn met de game. Met Infinight haal je een interessante puzzle-adventure binnen op je iPhone.

Kortom

Als je dus de arcade-achtige puzzels zat bent en zin hebt in een goed, interessant verhaal, dan is deze game zeker zijn geld waard.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000