Haal meer uit Google Chrome met deze 10 extensies

© CIDimport

Haal meer uit Google Chrome met deze 10 extensies

Geplaatst: 18 april 2014 - 13:00

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:44

Redactie ID.nl

Om meer uit je browser te halen kun je bij Google Chrome allerhande extensies installeren die het surfen een stuk makkelijker kunnen maken. Maar welke extensies zijn nu echt nuttig? We zetten de 10 handigste 10 Chrome-extensies voor je op een rij.

Geen pop-ups meer met AdBlock Plus

Een van de meest irritante dingen die je overkomt bij het het surfen over het internet, zijn reclame’s die plotseling muziekjes afspelen, banners die zo hard flikkeren dat ze zeer doen aan je ogen en advertorials met tracker die je op het hele web achtervolgen. Om daar vanaf te komen installeer je AdBlock Plus: deze tool blokkeert niet alleen irritante reclames maar beschermt ook je privacy.

De mooiste bladwijzers maak je met Pocket en Instapaper

Wel eens een artikel voorbij zien komen online die je later graag terug wilde lezen? Met Instapaper en Pocket is dat geen enkel probleem. Je kunt artikelen opslaan als bladwijzers en deze ook offline teruglezen. Als je een artikel met je browser hebt bewaard, is deze automatisch ook op al je andere devices beschikbaar. Daar komt bij dat Pocket en Instapaper allebei bijzonder mooi zijn vormgegeven en heel intuïtief werken.

Je eigen tijdschrift met Feedly

Feedly is de grootste voorlopers geweest van alle post-Google Reader RSS feeds. Op Feedly kun je de nieuwste posts van je favoriete websites zonder problemen bijhouden. Je kunt door de leukste content scrollen en door de magazine weergave-optie is het net alsof je door een tijdschrift bladert waarvan je de inhoud zelf hebt samengesteld.  

Lijstjes van Wunderlist

Haal meer uit Google Chrome met deze 10 extensies-15082296

© CIDimport

Ben je iemand die af en toe een schop onder z’n kont nodig heeft en die aan niets toekomt zonder lijstjes? Dan is Wunderlist de app voor jou. Ook deze extensie synct naar al je toestellen. Dat betekent dat je (in theorie) niets meer zou moeten kunnen vergeten, waar je ook aan het werk bent.

Lekker simpel met Minimalist

Haal meer uit Google Chrome met deze 10 extensies-15082296

© CIDimport

Houdt je niet van opsmuk? Installeer dan Minimalist. Het internet staat bol van overbodige content. Als je het aantal indrukken wilt inperken om de rust in je hoofd te bewaren, dan is Minimalist je redder in nood. Het maakt het web makkelijker te gebruiken, kan je Gmail overzichtelijker maken en je Google navigatiebalk weghalen.

Onthoud alles met Lazarus

Deze app zou je alleen al moeten downloaden voor zijn geniale naam, maar wat deze extensie voor je doet is ook erg handig. Het bespaart je behoorlijk wat tijd, want van elk lijstje dat je invult maakt Lazarus een kopie. Heel simpel, maar ook heel handig.

Word wachtwoordmeester met Lastpass

Haal meer uit Google Chrome met deze 10 extensies-15082296

© CIDimport

Ben je online actief, heb je meerdere accounts en vind je veilig surfen belangrijk? Dan ontkom je niet aan sterke, unieke wachtwoorden. Lastpass bewaart deze voor je in een online kluis. Zo kun je voor elke dienst een lekker lang en veilig wachtwoord gebruiken, zonder dat je die vervolgens gelijk weer vergeet.

Kroon jezelf tabbladkoning met The Great Supsender

Ben je ook zo iemand die voor elke nieuwe zoekopdracht een nieuw tabblad opent? Dan is The Great Suspender dé extensie voor jou. Want door al die tabbladen kan je computer wel eens wat langzaam worden. Met een druk op de knop kun je de tabbladen die je op dat moment niet gebruikt ‘pauzeren’. Wil je weer bij de content? Dan klik je op de desbetreffende link in het tabblad en tadaa, je kunt weer verder. Scheelt een hoop extra klikwerk en gezoek.

Bekijk afgeschermde content met Hola

Haal meer uit Google Chrome met deze 10 extensies-15082296

© CIDimport

Kijk je wel eens filmpjes op een buitenlandse site? Dan ben je vast wel eens tegen het probleem aangelopen dat sommige content online alleen wordt aangeboden in bepaalde landen. Met Hola is dat verleden tijd: je kunt hiermee heel makkelijk alle online content gewoon bekijken, zonder gedoe. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000