Facebook koopt Whatsapp voor 16 miljard dollar

© PXimport

Facebook koopt Whatsapp voor 16 miljard dollar

Software

Geplaatst: 20 februari 2014 - 06:19

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie

Facebook koopt Whatsapp voor maar liefst 16 miljard dollar. De social netwerksite betaalt 4 miljard in cash, de rest in aandelen.

Het nieuws kwam als eerste naar buiten via het twitteraccount van Bloomberg woensdagavond omstreeks 23.00 uur. Daarna verscheen al snel de officiele verklaring van Facebook. Daaruit blijkt dat de oprichters en een aantal werknemers van Whatsapp voor 3 miljard dollar aan aandelen krijgen die ze over vier jaar mogen cashen.

BREAKING: Facebook to buy WhatsApp for about $16 billion cash and stock

-

Whatsapp blijft dezelfde naam houden en blijft ook in Mountain View waar het hoofdkantoor staat. Facebook heeft eenzelfde strategie gehanteerd met Instagram. Volgens Facebook blijft het eigen berichtensysteem binnen het sociale netwerk losstaand van Whatsapp functioneren. Whatsapp's CEO Jan Koum wordt lid van de directie van Facebook.

Whatsapp heeft 450 miljoen gebruikers over de hele wereld. Dagelijks zouden daar een miljoen nieuwe gebruikers bijkomen.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000