Dit zijn de beste apps van april

© PXimport

Dit zijn de beste apps van april

Software

Geplaatst: 8 april 2018 - 05:48

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Richard Veenstra

Ook deze maand hebben we weer een lading met de beste apps. Maak van je tablet een beveiligingscamera, test je algemene kennis met deze leuke quiz of vind het beste bier in de buurt met je telefoon.

Canva

Android / iOS

Prijs: Gratis

Canva is een app waarmee je snel even een professioneel ogende poster, ansichtkaart of flyer kunt maken. Het enige wat je nodig hebt, is een goede foto om als uitgangspunt te gebruiken. Je opent een sjabloon en vervangt de foto door je eigen foto en de teksten in je eigen teksten. Je kunt allerlei dingen veranderen en je poster naderhand opslaan of meteen delen op je sociale-mediaaccounts. Via in-app-aankopen krijg je toegang tot meer sjablonen.

© PXimport

Haven: Keep Watch

© PXimport

Android

Prijs: Gratis

Haven: Keep Watch is een app waar Edward Snowden aan mee heeft gewerkt, je smartphone of tablet wordt een hypermoderne beveiligingscamera. De app maakt gebruik van alle aanwezige sensoren in je mobiele apparaat en kan je een melding geven als er iets verdachts aan de hand is. Dit maakt het anders dan normale beveiligings-apps, die alleen je microfoon of camera gebruiken. De app is nu nog in de bètafase, dus er kunnen nog foutjes optreden.

Untapdd - Discover Beer

Android / iOS

Prijs: Gratis

Bierliefhebber? Dan moet je deze app installeren! Vind de beste biertenten in de buurt of zie welke biertjes trending zijn op het moment. Als je notificaties aanzet, krijg je meldingen wanneer één van je favoriete bars een nieuw soort bier op de tap heeft en uiteraard kun je zien wat voor biersoorten een bar in zijn assortiment heeft. Tik erop en zie meteen hoeveel IBU (International Bitterness Units) het heeft en wat het alcoholpercentage is. Untappd is erg handig in steden waar je niet bekend bent, als je tenminste nooit meer een slecht biertje wilt drinken. Ook is het een handig naslagwerk om lekkere speciaalbiertjes te vinden, of te weten wat je vrienden graag drinken.

© PXimport

HQ Trivia

© PXimport

Android / iOS

Prijs: Gratis

HQ Trivia is een live triviant-spel waarmee je echte prijzen kunt winnen. Je moet meldingen aanzetten om te weten wanneer een nieuw spel wordt gespeeld. In de app kun je ook zien wanneer een nieuw spel van start gaat. Het spel bestaat uit twaalf multiplechoicevragen. Als je een vraag binnen tien seconden juist beantwoordt, ga je door naar de volgende vraag. Het prijzengeld, meestal 2500 dollar, deel je met alle gebruikers die ook alle vijftien vragen goed hadden. Gemiddeld win je zo’n 5 tot 10 dollar per spel. Je moet je aanmelden met je telefoonnummer. De app is af en toe een beetje buggy en functioneert op het moment op iOS beter dan op Android.

Remindee

Android

Prijs: Gratis

Remindee helpt je dingen herinneren. Veel apps hebben een deelicoontje waarmee je dingen naar vrienden kunt sturen of op sociale media kunt posten. Als je Remindee hebt geïnstalleerd, kun je ook dingen naar Remindee sturen. Je geeft een titel en een notitie op, en een datum en tijd waarop je aan de inhoud herinnerd wilt worden. De app is simpel en heeft verder vrij weinig functies, maar kan handig zijn als je vaak dingen vergeet.

© PXimport

Kies Ik Gezond?

© PXimport

Android / iOS

Prijs: Gratis

Als je de app van het Voedingscentrum voor het eerst opent, moet je je profiel instellen. Je kunt aangeven op welke voedingswaarden je specifiek wilt letten. Als je in de app huismerken van bepaalde supermarkten wilt zien, dan kun je dit ook aangeven. Met de camera scan je een streepjescode tijdens het winkelen en de app laat je precies zien wat erin zit. Kies Ik Gezond kan je vervolgens een gezonder alternatief laten zien.

Snapchat

Android / iOS

Prijs: Gratis

Snapchat is vernieuwd! Dat was ook wel nodig, aangezien het bedrijf in zwaar weer zit en de populariteit daalt onder jongeren. De grootste vernieuwing is dat je nu niet meer inhoud van bedrijven en vrienden door elkaar terugvindt in de app. Aan de linkerkant van het hoofdscherm vind je je vrienden, aan de rechterkant de ‘influencers’: artiesten en bedrijven waar je in geïnteresseerd bent. De app heeft ook een grafische facelift gekregen.

© PXimport

Storyboard

© PXimport

Android

Prijs: Gratis

Vorige maand kon je al lezen over de leuke Google-app Selfissimo! Deze maand geven we je de app Storyboard als tip. Je laadt een video en de app maakt er een strip van. Denk een beetje aan de gouwe ouwe videoclip van A-ha. Storyboard maakt automatisch een leuke strip en als je niet tevreden bent, dan veeg je naar beneden. Je hebt overigens geen bewerkingsopties, maar dat neemt niet weg dat de app mooie resultaten oplevert. Tik op het scherm om een nieuwe video te laden of om je strip te delen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000